Bakan Işıkhan duyurdu: Emeklilere 5 bin liralık ödeme, bugün Meclis'e sunulacak

Bakan Işıkhan duyurdu: Emeklilere 5 bin liralık ödeme, bugün Meclis'e sunulacak

Bakan Işıkhan duyurdu: Emeklilere 5 bin lira... "Sabah Meclis'e sunacağız. Meclis süreci ne kadar kısa sürede sonuçlanırsa emeklilerimiz için daha yararlı olacaktır. Kasım ayının 15'ine yakın bu ödemeyi yapacağız"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yapılacak 5 bin liralık ödemeyle ilgili önergenin bugün (11 Ekim Salı) Meclis'e sunulacağını bildirdi.

Bakan Işıkhan, TRT Haber'de katılmış olduğu canlı yayında, emeklilere bir defaya mahsus verilecek 5 bin lirayla ilgili açıklamalarda bulunmuş oldu.

Bakanlık olarak 5 bin liralık ödeme için teknik çalışmalarını tamamladıklarını belirten Işıkhan, "Sabah Meclis'e sunacağız. AK Parti Grup Başkanvekilimiz bu konudaki gerekli prosedürü sürdürecek. Meclis süreci ne kadar kısa sürede sonuçlanırsa emeklilerimiz için daha yararlı olacaktır. Kasım ayının 15'ine yakın bu ödemeyi yapacağız. Emeklilerimiz hesaplarında bu rakamı görecekler." dedi.

"Bakanlığımızın ilerleyen zaman içerisinde de bir çalışması söz konusu değil"

Kıdem tazminatında sistem değişikliği iddialarına ilişkin soruya Işıkhan, "Bakanlık olarak böyle bir çalışmamız yok. İşçilerimiz, işverenlerimiz, sendikalarımız rahat olsunlar. Orta Vadeli Program'da da aslında ifade ettiğimiz bir cümle yer almamakta. Şu an bir çalışmamız yok. Bakanlığımızın ilerleyen zaman içerisinde de bir çalışması söz konusu değil." yanıtını verdi.

Bakanlığında tüm çalışmaların sosyal diyalog çerçevesinde gerçekleştirildiğini belirten Işıkhan, çalışma hayatını ilgilendiren konularda işçi ve işveren temsilcileriyle istişarelerde bulunarak bakanlığın sosyal boyutunu da güçlendirdiklerini söyledi.

"Bağ-Kur'lulara 5 yıl öncesinden emekli olma hakkı tanınacak"

Işıkhan, Bağ-Kur'luların emeklilik prim gün sayılarının 7200'e düşürülmesine yönelik çalışmalar hakkındaki soruya "Bu konuda talimatlarımızı aldık, çalışmalarımıza başladık." cevabını verdi.

Yapılacak düzenlemeyle Bağ-Kur'lulara 5 yıl öncesinden emekli olma hakkının tanınacağını kaydeden Işıkhan, bütçe disiplini doğrultusunda bu hedeflerini de gerçekleştireceklerini bildirdi.

"Yaklaşık 2 milyon EYT başvurusunu başarıyla sonuçlandırdık"

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında yürütülen çalışmalara dair soru üzerine Işıkhan, "Bugüne kadar yaklaşık 2 milyon EYT başvurusunu başarıyla sonuçlandırdık ve sigortalılarımıza bildirdik. 120 bine yakın dosyamızla ilgili işlemlerimiz devam ediyor. Hedefimiz, 120 bin dosyamızı aralık ayının ortasında bitirmek." dedi.

Işıkhan, ev hanımlarına emeklilik hakkının getirilmesine yönelik çalışmalar hakkında ise "Bu da Cumhurbaşkanımızın mayıs ayındaki seçim dönemimizde önemli müjdeleri arasındaydı. İnşallah 5 yıllık dönem içerisinde ev kadınlarına bu iyileştirmeyi yapacağız. İsteğe bağlı sigortalı kapsamında üçte birlik prim desteğini devletimiz ödeyecek." açıklamasında bulundu.

"Bakan Işıkhan duyurdu: Emeklilere 5 bin liralık ödeme, bugün Meclis'e sunulacak" haberi, 10 Ekim 2023 tarihinde yazılmıştır. 11 Ekim 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Bakan Işıkhan duyurdu: Emeklilere 5 bin liralık ödeme, bugün Meclis'e sunulacak haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakan Işıkhan duyurdu: Emeklilere 5 bin liralık ödeme, bugün Meclis'e sunulacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı
SON HABERLER
  1. 20:00 İslam Kalkınma Bankası, Türkiye'ye 120 milyon avro finansal destek sağlayacak
  2. 19:53 Ünlü ekonomist, gram altın için '3333' uyarısında bulundu!
  3. 19:37 Buse Naz Çakıroğlu, Avrupa şampiyonu oldu!
  4. 18:55 Bakan Şimşek'in açıklaması altın piyasasını etkileyecek: İslam Memiş, "Ucuz altın geliyor" dedi
  5. 18:52 Muslu Belediyespor, şampiyonluk hedefinde!
  6. 18:42 Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması geldi! Son dakika!
  7. 18:12 Sivassporlu Rey Manaj gol sayısını 22’ye yükselterek, rekor kırdı!
  8. 18:04 Kadir İnanır'ın yaşamını meğer o detay kurtarmış!
  9. 17:55 Dev şirket 269.065.476 TL'lik sermaye artışı için adım attı
  10. 17:55 SGK uzmanı emekli maaşlarında yüksek artışa yönelik şaşırtıcı açıklamalar yaptı
  11. 17:55 Tekstil devi, iflasını resmen duyurdu
  12. 17:54 Apple'dan Beklenen Duyuru Gerçekleşti: Yeni iPad O Tarihte Raflarda!
  13. 17:54 Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
  14. 17:52 Başkan Dursun Özbek açıkladı! İşte Galatasaray'ın o dev gelir kaynağı!
  15. 17:39 Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
  16. 17:02 İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
  17. 16:59 İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
  18. 16:32 Beşiktaş taraftarı, derbi için Ülker Stadyumu’nda
  19. 16:29 Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan meydana geldi: Yol trafiğine kapatıldı
  20. 16:26 Ali Koç: "Fenerbahçe tüm isimlerden, kişilerden öndedir"
Ekonomi Haberleri