Bakan Kacır: "Kamuda TOGG Kullanımı Artacak"
Bakan Kacır: "Kamuda TOGG Kullanımı Artacak" Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi" kapsamında kamuda TOGG kullanımının yaygınlaşacağını ve kamu araç havuzu programı geliştirileceğini açıkladı. Ayrıca, deprem bölgesindeki 52 bin 290 KOBİ'ye 16,8 milyar lira destek sağlandığını belirtti.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TRT Haber'de "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi" hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kacır, kamuda TOGG kullanımının yaygınlaşacağını ve araç tasarrufuna yönelik kamu araç havuzu programı geliştireceklerini belirtti. Ayrıca, deprem bölgesindeki 52 bin 290 KOBİ'ye toplam 16,8 milyar lira destek sağlandığını vurguladı. Bu adımların Türkiye'nin istihdam, üretim ve ihracatına katkı sağlayacağını ifade etti.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TRT Haber'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.
Dün açıklanan "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi"nin çok yönlü bir çalışma olduğunu belirten Kacır, bakanlık ve tüm bağlı kurumların bu hedeflerin en etkin şekilde gerçekleşmesi için gerekli adımları atacağını ifade etti.
"Kamuda TOGG Kullanımı Giderek Yaygınlaşacak"
Kacır, özellikle pakette yer alan taşıt konusu hakkında önemli katkılar sunacaklarını belirterek, "Kamuda TOGG kullanımı giderek daha da yaygınlaşacak. Bakanlık olarak bu sürece öncülük etmeye devam edeceğiz. İlerleyen dönemde yöneticilerimiz ve kamudaki tüm mecralarda TOGG tercihini daha da yaygın hale getireceğiz," dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e araç tasarrufuna ilişkin bir teklif sunduklarını belirten Kacır, "Kamu araç havuzu programı geliştireceğiz. Tekil araç kullanımından ziyade, ortak havuzlardan dijital uygulamalar aracılığıyla kamunun kendi içindeki araçlardan yararlanmasını sağlayacağız. Böylece tasarrufun yanı sıra verimliliği de artırmış olacağız. Öncelikli olmayan harcama ve giderleri azaltarak elde edeceğimiz kaynağı verimli, katma değerli alanlara, yüksek teknolojiye, üretime ve ihracata yönlendireceğiz," değerlendirmesinde bulundu.
Bu stratejiyle Türkiye'nin istihdamına, üretimine, ihracatına ve nihayetinde büyümesine katkı sağlayacaklarını vurgulayan Kacır, şunları ekledi:
"Organize sanayi bölgelerinin limanlara bağlanmasına ilişkin altyapı çalışmalarını, buradan sağladığımız tasarrufla daha hızlı bir şekilde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki dönemde dünyaya yeni bir teknoloji teşvik programı ilan edecek. Türkiye'nin çip teknolojilerinden batarya teknolojilerine kadar tüm yeni nesil teknoloji alanlarında milli projelerini hızlandırmaya ve küresel yatırımları çekmeye yönelik yeni bir yüksek teknoloji yatırım programını duyuracak. Böylece ekonomi programımızın ana dinamiği işlemiş olacak."
52 Bin 290 KOBİ'ye 16,8 Milyar Lira Destek
Deprem bölgesindeki çalışmalara da değinen Kacır, konut yapımının yanı sıra ekonomik faaliyetlerin hızlanmasının önemine dikkat çekti. Bu kapsamda özellikle KOBİ'lere destek olduklarını belirterek, "Dünya Bankası ve Japon Kalkınma Ajansı'ndan temin edilen uluslararası kaynaklarla deprem bölgesindeki 52 bin 290 işletmemize aralık ve ocak aylarında yaklaşık 16 milyar 800 milyon lira KOSGEB kaynağı aktardık. 2 yıl geri ödemesiz, faizsiz, 3'üncü yıl geri ödenecek şekilde KOBİ'lerimize 750 bin liraya kadar destek sağladık," diye konuştu.
"Bakan Kacır: "Kamuda TOGG Kullanımı Artacak"" haberi, 14 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 14 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Bakan Kacır: "Kamuda TOGG Kullanımı Artacak" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakan Kacır: "Kamuda TOGG Kullanımı Artacak" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 05 Kasım 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.