Bakan Murat Kurum: 'Türkiye’yi yeşil ağlarla örüyoruz'

Bakan Murat Kurum: 'Türkiye’yi yeşil ağlarla örüyoruz'

Bakan Murat Kurum: 'Türkiye’yi yeşil ağlarla... Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kocaeli Kongre Merkezi'nde Kocaeli Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarıyla yaptığı toplantının ardından yaptığı basın toplantısında, 'Türkiye'yi yeşil ağlarla örüyoruz' dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kocaeli Kongre Merkezi'nde Kocaeli Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarıyla yaptığı toplantının ardından konuştu.

Bakan Kurum, "Dün, Türkiye Çevre Ajansı'nın kurulması, Sıfır Atık'ın yaygınlaşması ve çevre dostu ulaşımın desteklenmesi gibi birçok maddeyi içeren kanun Genel Kurul'dan geçti. 2023'ün, 2053'ün, 2071'in Türkiye'sini yeşil ağlarla örüyoruz'' diye konuştu. 

''İZMİT TARİHİNİN EN ÖNEMLİ DÖNÜŞÜMLERİNDEN BİRİ İÇİN DEV ADIM ATIYORUZ''

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kocaeli Kongre Merkezi'nde Kocaeli Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarıyla toplantı yaptı. 

İzmit Cedit Mahallesi için dev bir dönüşüme adım atıldığını söyleyen Bakan Kurum, "Kocaeli'mizde, Çayırova, Derince, Gölcük, Kandıra, Körfez ve İzmit'te bulunan 9 riskli ve 9 rezerv alanımızda çalışıyoruz. Bu riskli bölgelerin başında ise İzmit Cedit Mahallemizdeki yaklaşık 13 hektarlık alan geliyor. Buraya dair imar planları ve kentsel tasarım projemizi onayladık. İnşa faaliyetlerimiz için TOKİ'mizi görevlendirdik. Bugün Cedit Mahallesi kentsel dönüşüm projemizle İzmit tarihinin en önemli dönüşümlerinden biri için dev bir adım atıyoruz. Proje çalışmalarımızı şubat ayı içinde tamamlayarak ihale işlemlerine başlayacağız. Hemen akabinde 50 blokta 464'ü 3+1 ve 518'i 2+1 olmak üzere toplam 982 konutun inşası için, bismillah diyeceğiz. Cedit Mahallesindeki kardeşlerimize söz verdiğimiz üzere daha yaşanabilir, huzur içinde, komşularıyla birlikte yeni yuvalarında oturmaları için adımlarımızı attık. Yeni yuvalarımız, yeni iş yerlerimiz, yeni yollarımız, parklarımız, Cedit için, İzmit için, Kocaeli'nin büyük dönüşümü için hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

DİLOVASI'NDA BİN 200 KONUT

Bakan Kurum, Dilovası ilçesinde 1200 konut yapılacağını açıklayarak, şöyle konuştu:

"Dilovası'ndaki sağlıksız ve yaşam kalitesi düşük bölgeleri, bugün itibariyle, etaplar halinde Tavşancıl'daki yeni rezerv alanımıza taşıyoruz. Tavşancıl'daki kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor. Projelerimiz hazır. Şubat ayında ihalemizi yapacağız. İnşallah, 2021 yılının ilk yarısında 120 blok içinde 1200 konutumuzun temellerini atacağız. Yine Dilovası'ndaki kardeşlerimizin sağlığı ve geleceği için çok önemli olan Kömürcüler OSB konusunda da somut adımlarımızı atıyoruz. İnşallah 2021 yılında OSB'nin de dönüşümünü tamamlayacağız. Dilovası için, Dilovası'nda yaşayan kardeşlerimiz için hayırlı uğurlu olsun. Çayırova'da, Darıca'da, Gebze'de, Körfez'de, Derince'de, İzmit'te ve Kartepe'de yeni rezerv konutlar inşa edeceğiz. İlk etapta 500 konutu İzmit'te, 500 konutumuzu da Körfez'de hızlıca yapacağız. Yine Kocaeli genelinde 1500 konutluk yerinde dönüşüm yapacağız. Özetle biz, bugün, Kocaeli'mize, toplamda yeni 2 bin 500 deprem dönüşüm konutumuzun müjdesini veriyoruz, hayırlı uğurlu olsun."

'DÜNYA'DA GERÇEKLEŞTİRİLEN EN BÜYÜK KONUT ÜRETİMİNİ BİZ GERÇEKLEŞTİRDİK'

Bakan Kurum dünyada gerçekleştirilen en büyük konut projesini gerçekleştirdiklerini belirterek, "2002 yılında, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, ev sahibi olmayan tek bir vatandaşımızı bırakmama hedefiyle yola çıktık. TOKİ'mizle, 81 ilimizde 990 bini konut olmak üzere sosyal donatılarıyla, 1 milyon bağımsız bölüm ürettik. Bir kamu idaresi eliyle, Dünyada gerçekleştirilen en büyük konut üretimini biz gerçekleştirdik, bu kadrolar gerçekleştirdi" diye konuştu.

 

"Bakan Murat Kurum: 'Türkiye’yi yeşil ağlarla örüyoruz'" haberi, 25 Aralık 2020 tarihinde yazılmıştır. 28 Aralık 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bakan Murat Kurum: 'Türkiye’yi yeşil ağlarla örüyoruz' haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakan Murat Kurum: 'Türkiye’yi yeşil ağlarla örüyoruz' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:DHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
Politika Haberleri