Bakan Pakdemirli: Barışmamız lazım

Bakan Pakdemirli: Barışmamız lazım

Bakan Pakdemirli: Barışmamız lazım Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'de düzenlediği basın toplantısında 31 Mart seçimlerine ilişkin, ''Seçmen bize hem olumlu hem olumsuz mesajlar verdi, bunu iyi analiz etmemiz lazım, hem İzmir’de hem Türkiye çapında”...

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'de düzenlediği basın toplantısında 31 Mart seçimlerine ilişkin, ''Seçmen bize hem olumlu hem olumsuz mesajlar verdi, bunu iyi analiz etmemiz lazım, hem İzmir’de hem Türkiye çapında” ifadelerini kullandı. Bakan Pakdemirli, önümüzdeki dönem için "Önce kendi insanımıza sahip çıkmamız lazım, kendi küslerimizle barışmamız lazım" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yerel seçimlerden sonra AKP İzmir İl Başkanlığı'na atanan Kerem Ali Sürekli'yi ziyaret etti. Burada partililere birlik olunması mesajı veren Bakan Pakdemirli, "Bizim tek sürekli görevlerimiz AK Parti üyeliğimiz. Önce kendi insanımıza sahip çıkmamız lazım. Kendi küslerimizle barışmamız lazım. Kendi insanımızla iyi olamıyorsak başkalarının ne oyunu ne de gönlünü alırız" dedi.

'KENDİ KÜSLERİMİZLE BARIŞMAMIZ LAZIM'

Kerem Ali Sürekli ile uzun yıllara dayanan yol arkadaşlığı bulunduğunu da söyleyen Bakan Pakdemirli, "O da benim gibi bu işlerde makam mevki aramadan hep koşmuş bir arkadaşımız. Ben de 24 Haziran seçimlerinde aday adayıydım, gösterilmedim ama çok çalıştık. Bizim tek sürekli görevlerimiz AK Parti üyeliğimiz. Benim de bu görevim bir gün bitecek. Ama AK Parti üyeliğimizde hep buluşacağız. Teşkilatta arada kırgınlıklar oluyor. Adaylarımız sınırlı, her zaman herkese buralarda rol bulunamıyor ama buralarda havlu atmak, pes etmek olmamalı. En nihayetinde Sayın Cumhurbaşkanımız, partimiz iyi çalışanı biliyor. Hoş sedanın sürmesi için çalışmamız lazım. Milletvekilliğinden daha önemli bir görev olan il başkanlığını Kerem Ali Sürekli, Sayın Cumhurbaşkanımızdan aldı. İzmir'de görevine başladı. Bundan sonrasında artık bizi hem kolay aynı zamanda zor da bir görev bekliyor. Önce kendi insanımıza sahip çıkmamız lazım. Kendi küslerimizle barışmamız lazım. Kendi insanımızla iyi olamıyorsak başkalarının ne oyunu ne de gönlünü alırız. İl Başkanımızla bunu en kısa sürede oluşturacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

'SEÇMEN HEM OLUMLU HEM DE OLUMSUZ MESAJ VERDİ'

31 Mart yerel seçimlerine yönelik değerlendirmelerde de bulunan Bekir Pakdemirli, şunları söyledi:

"Sandıklara sahip çıkmanın önemi bir kez daha ortaya çıktı. Bir oy önemli diyoruz ya, bir oyun gerçekten önemli olduğunu gördük. Seçmen bize hem olumlu hem de olumsuz mesaj verdi. Toplam olarak tüm belediyelerde 754 AK Parti, 235 MHP olmak üzere 984 Cumhur İttifakı, buna karşılık 360 belediyede de Millet İttifakı alıyor. İzmir özelinde ise Nihat Zeybekci'nin adaylığı önemliydi. Beni de sevindirdi. İzmir'e yönelik, geleceğe yönelik hayallerimiz vardı. Nihat Zeybekci'nin bunu gerçekleştireceğine son güne kadar inandım. Ama İzmir'de demek ki tam anlamıyla gönüllere giremedik. Ama hem oyumuzu arttırdık hem de daha çok gönüllere girdik. 7 belediyeden 4'e düşülmüş olması bizleri üzdü. Buralarda da kıl payı kaçan belediyelerimiz var. Seçim sürecinden sonra bu değerlendirmeler yapıldı ve yapılıyor. Gönül işi diyoruz. Ama demek ki bu ilçelerde gönüllere giremedik. 4 ilçemiz var. Burada büyük sorumluluk düşüyor.

AK Parti belediyeciliğini ciddi anlamda gösterebilirsek, 4 belediyeyi 30 belediyeye çıkarmamamız için hiçbir neden yok. CHP'li belediyeler enkaz devraldık diye yazmaya başlamışlar. Yahu sizler bunları bilmiyor musunuz? İki yeni belediye aldık. Alanlar Ankara'ya bana da geldiler. Büyük borçları olduğunu söylediler. Ben de onlara bu işin lamı cimi yok. Enkaz devraldık diye konuşmak yok. İlk günden topu taca atmak yok. Bu bizim partimizin işi değil dedim."

"Bakan Pakdemirli: Barışmamız lazım" haberi, 20 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Bakan Pakdemirli: Barışmamız lazım haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakan Pakdemirli: Barışmamız lazım 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 12:56 Anayasa Mahkemesi Başkanvekili belli oldu: Basri Bağcı kimdir?
    2. 12:55 Filenin Sultanları 2024 VNL sezonuna başlıyor: Geniş kadroda yer alacak isimler belli oldu
    3. 12:49 Birleşmiş Milletler: İsrail'in Gazze'ye insani yardım kısıtlamaları devam ediyor
    4. 12:42 Yurtdışında da projeleri olan Türk inşaat devi iflasını açıkladı
    5. 12:41 AKP'nin emeklilere yönelik vaadi boş çıktı: SGK Uzmanı "İndirimler nerede?" diye sordu
    6. 12:41 Ticaret Bakanlığı, İsrail'e ihracatın devam ettiği yönündeki iddialara yanıt verdi
    7. 12:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Şimşek Arasındaki İddialar Yalanlandı
    8. 12:28 Sergen Yalçın İddiaları Hakkında Beşiktaş'tan Açıklama: Henüz Görüşme Yok
    9. 12:27 Beşiktaş'a iki önemli oyuncudan kötü haber!
    10. 12:27 Dursun Özbek İspanya'ya uçtu: Real Madrid'in 25 milyon euroluk yıldızı transfer için kapıda!
    11. 12:26 Avukat Can Atalay, depremde kaybolan insanlar için bir seferberlik çağrısı yaptı
    12. 12:26 Trabzon hasır bileziği fiyatları, altın fiyatlarının artmasıyla birlikte tarihi zirvelerine ulaştı
    13. 12:26 AK Parti’den CHP’ye geçen Sancaktepe Belediyesi ‘jakuzi’ iddiası
    14. 12:23 Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail'e karşı ihracat kısıtlamasıyla ilgili yeni açıklama yaptı
    15. 12:18 Fenerbahçe'nin Yarı Final Yolunda: Tobias Stieler, Olympiakos Rövanş Maçının Hakemi Olarak Atandı
    16. 12:09 Göçmen Kaçakçılığı Endişelerini Artıran Karayip'teki Tragik Bot Olayı
    17. 12:04 Fahiş Fiyat Cezaları Artıyor: Ticaret Bakanlığı Yeni Düzenlemeler Üzerinde Çalışıyor
    18. 12:01 Selektörle Radar Uyarısına Kesilen Cezalar İptal Edildi: Bakan Yerlikaya'dan Açıklama
    19. 11:55 Mars'tan Kaya Getirme Projesi Yüksek Maliyet Nedeniyle Ertelendi: NASA Başkanı Açıkladı
    20. 11:53 X'te Yeni Hesap Açacaklara Kötü Haber: Artık Parayı Veren Tweet Atabilecek!
    Politika Haberleri