Bakan Soylu, Twitter'dan hedef gösteriyor

Bakan Soylu, Twitter'dan hedef gösteriyor

Bakan Soylu, Twitter'dan hedef gösteriyor TİP'li vekil Barış Atay Kadıköy'de saldırıya uğradı. Gazeteci Can Bursalı yaşanan olayı, "Barış Atay, Süleyman Soylu tweet attıktan sonra saldırıya uğradı" diye yorumladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Siirt’te intihar girişiminde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden İpek Er’e 'nitelikli cinsel saldırı' suçlaması ile tutuklanan ve sonrasında tahliye edilen Musa Orhan’ı kastederek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, "Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın" demişti. Soylu ise, Atay’ın tweetine, "Benden 'tecavüzcü kollayıcı' olmaz da senden tam tecavüzcü olur. Tuma’nın kollayıcısı… Dikkat yakalanma…" diyerek yanıt vermişti. Gazeteci Can Bursalı, Müyesser Yıldız'ın Soylu'nun tweet'inden sonra gazeteci Müyesser Yıldız'ın tutuklandığını hatırlatarak, "CHP Gençlik Kolları üyesinin evi Süleyman Soylu tweet attıktan sonra polis tarafından basıldı, Barış Atay, Süleyman Soylu tweet attıktan sonra saldırıya uğradı" ifadesini kullandı. Tele1, Soylu'nun tweet'leri sonrası geçmişte olduğunu neler olduğunu derledi:

SOYLU'YLA TERS DÜŞEN ODATV HABER MÜDÜRÜ TUTUKLANMIŞTI

Süleyman Soylu'nun Twitter üzerinden tartıştığı Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız gözaltına alınmıştı. Tartışma sonrası Yıldız'ın evinde polislerin arama yaptığı belirtilmişti. Yıldız, daha sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı 'askeri casusluk' suçlamasıyla cezaevinde bulunuyor. Müyesser Yıldız, yakın zamanda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile çıkan bir tartışmada ters düşmüştü. Yıldız, kişisel Facebook hesabından Bakan Süleyman Soylu hakkında bir paylaşımda bulunmuş ve "Anlaşılan o ki Bakan Soylu'nun söylediği gibi Çemçe grubu tamamen yok edilmemiş" ifadelerini kullanmıştı. Bakan Soylu da bu sözlere cevaben "Çemçe grubunun itlafına, bir PKK bir sen üzülmüşsün" şeklinde yanıt vermişti. 

SOYLU'NUN HEDEF GÖSTERDİĞİ CHP'Lİ ÜYENİN EVİNE POLİS BASKINI

29 Ağustos'ta Soylu'nun sosyal medya hesabından tepki gösterdiği CHP Avcılar İlçe Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Mutlu Yıldırım'ın evinde polis araması yapılmıştı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Bu ülkenin İçişleri Bakanının sabah hedef gösterdiği Avcılar gençlik kolları üyemizin evini an itibariyle polis bastı" demişti. 

SOYLU, İSTANBUL BAROSU'NU HEDEF GÖSTERDİ: TERÖR ÖRGÜTLERİNİN ARKA BAHÇESİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, adil yargılanma talebiyle başlattığı ölüm orucunun 238. gününde hayatını kaybeden avukat Ebru Timtik'in fotoğrafının İstanbul Barosu'na asılmasına tepki gösterirken, "Bugün bir terör örgütü mensubunun fotoğrafını İstanbul Barosuna asanları şiddetle kınıyorum. İstanbul Barosuna da yazıklar olsun, İstanbul Barosunun yöneticilerine de yazıklar olsun" demişti. Bakan Soylu, kendi adına sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirterek, "Emniyet mensubu arkadaşlarımız derhal o fotoğrafı oradan kaldırdılar ama bu milletin vicdanıyla oynamasınlar artık" diyerek, baroyu "terör örgütlerinin arka bahçesi" sözleriyle hedef göstermişti. 

SOYLU, SAYGI ÖZTÜRK'Ü HEDEF ALDI: NAMUS DÜŞMANI

Soylu, Ali Ayvazoğlu isimli bir bürokratın kariyerindeki yükselişi kaleme alan Sözcü yazarı Saygı Öztürk’e tepki göstererek, "Bugünden sonra bu namus düşmanını kim muhatap alırsa, gözümde aynı namussuzluğun ortağıdır, haysiyet celladıdır" ifadelerini kullanmıştı. Sözcü gazetesinin Ankara temsilcisi Saygı Öztürk, bugün “Trabzon böyle bir yükseliş görmedi” başlıklı bir haber kaleme aldı. “Ali Ayvazoğlu, belediyede işçi kadrosunda işe başladı. Şimdi milletvekili olan Bahar Ayvazoğlu ile evlendi. Ardından özel kalem müdürü oldu. Sonra da Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne atandı” ifadelerinin yer aldığı haberde Ayvazoğlu’nun kariyerindeki yükselişe dikkat çekildi. Soylu da Twitter hesabından paylaştığı mesajda “İnsanlık görevimi yapıyorum” diyerek şunları yazmıştı: "İnsanlık görevimi yapıyorum. Saygı Öztürk’ün bu yazısı namussuzluktur. Bahar Hanım ahlaklı, faziletli bir kadındır Ali Beye minnettarız Trabzon turizmini ayağa kaldırdı. Bugünden sonra bu namus düşmanını kim muhatap alırsa, gözümde aynı namussuzluğun ortağıdır, haysiyet celladıdır." Öztürk, kendisine 'namus düşmanı' diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya “Malımızı, canımızı, namusumuzu emanet ettiğimiz bakanın böyle konuşmaması lazım. Ben ülkem adına üzülüyorum. tabii takdir yine onun” diye cevap vermişti.       

"Bakan Soylu, Twitter'dan hedef gösteriyor" haberi, 31 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 31 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bakan Soylu, Twitter'dan hedef gösteriyor haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakan Soylu, Twitter'dan hedef gösteriyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:24 Galatasaray, Okan Buruk'a Yıllık 30 Milyon TL'lik Zam Teklif Ediyor
  2. 11:21 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Can Kaybı Artıyor: Son 24 Saatte 37 Ölü, 68 Yaralı
  3. 11:17 Stute Şirket Grubu İflas Başvurusu Yaptı: Ekonomik Zorluklar Artıyor
  4. 11:10 Sağlık Dünyasında Yeniden Parlayan Kuyruk Yağı: İbn-i Sina ve Canan Karatay'dan Destek!
  5. 11:02 Özgür Özel, Anıtkabir’i ziyaret etti: Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı
  6. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  7. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
  8. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
  9. 10:22 Türkiye yazarı Necmettin Batırel: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
  10. 10:14 Algı testi: Resimdeki S harfini 6 saniyede tespit edin
  11. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
  12. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
  13. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
  14. 09:41 Metin Akpınar'ın kızı "Annem Ümit Besen yüzünden hapse girdi" dedi, cevap gecikmedi
  15. 09:34 Ali Yerlikaya duyurdu: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı
  16. 09:28 2024 Çin GP: Yılın ilk sprint yarışını Max Verstappen kazandı
  17. 09:25 Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, bugün Türkiye'ye geliyor
  18. 09:18 Soldaki AK Parti'li İlçe Belediye Başkanı Sağdaki Almanya Başbakanı
  19. 09:15 Resmi Gazete'de yayımlandı: Prof. Dr. Ömer Çınar AYM üyesi seçildi
  20. 08:57 Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı
Politika Haberleri