Bakanlıktan Yeşilay'a 6 ayda tam 148 Milyon TL aktarıldı!

Bakanlıktan Yeşilay'a 6 ayda tam 148 Milyon TL aktarıldı!

Bakanlıktan Yeşilay'a 6 ayda tam 148 Milyon... Vatandaşlar koronavirüs'lü bir hayata alışmaya çalışırken Sağlık Bakanlığı ise geçtiğimiz 6 ayda AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak’ın yöneticisi olduğu Yeşilay’a milyonlarca lira aktardı.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’nın açıkladığı harcama rakamlarına göre, bu yılın ocak ve haziran aylarını kapsayan altı aylık döneminde Yeşilay’a ‘yardım’ adı altında tam 148 milyon 548 bin TL aktardı. Sağlık Bakanlığı, 2019 yılında ise Yeşilay’a 93 milyon TL’lik yardımda bulundu. Yeşilay’ın resmi internet sitesinde faaliyetlere ve harcamalara ilişkin detaylı bilgilere yer verilmedi. Sağlık Bakanlığı’nın yardım yaptığı yerler arasında Kızılay da yer alırken bu kuruma altı ayda toplam 1 milyon 427 bin TL aktarıldı.

BU PARALARI NEREYE HARCIYOR?

Sağlık Bakanlığı bütçesinden Yeşilay’a aktarılan milyonlarca liralık kaynağın katlanarak arttığını vurgulayan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, konuyla ilgili BirGün’e değerlendirmede bulundu. Yeşilay’a aktarılan milyonlarca liranın nasıl harcandının soru işaretleriyle dolu olduğunu kaydeden Emir, şöyle konuştu: “Yeşilay, bu paraları nereye harcıyor? Daha önce bu soruyu iktidara yönelttik ama tatmin edici cevaplar alamadık. Yeşilay yönetiminin aile içinde dağıtıldığını, yönetimin belirli ailelere emanet edildiğini, çocukların ve eşlerin Yeşilay’ın Yönetim Kurulu’nda olduğunu da biliyoruz. Yeşilay, bu paralara kimler için harcıyor.”

USULSÜZ HARCAMA DUYUMLARI

Konunun takipçisi olacaklarını dile getiren Emir, sözlerini şöyle tamamladı: “Yeşilay’a yardım adı altında aktarılan bu bütçenin keyfi kullanıldığına dair kaygılarımız ve duyumlarımız var. Kamu yönetimi liyakat esasına dayanmalı. Bu tür kuruluşların yönetiminde, ‘eş, dost’ yerine alanında uzman isimler yer almalı. Yeşilay ve diğer kurumlar harcanan her kuruşun hesabını kamuoyuna vermeli.”

YÖNETİMDE AKRABALAR VAR

Yeşilay’ın resmi internet sitesinde yer alan Yönetim Kurulu Üyeleri arasında da şu isimler dikkat çekiyor: ■ AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı ve aynı zamanda da Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak’ın eşi Esra Albayrak. ■ AKP’li eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya’nın eşi İlyas Kaya. ■ İktidara yakınlığıyla bilinen Önder İmam Hatipliler Derneği’nde genel başkan yardımcısı Yasin Erol. ■ Önder İmam Hatipliler Derneği’nde genel başkanvekili Ahmet Kaan. ■ Numan Kurtulmuş’un kurucusu olduğu HAS Parti’den milletvekili adayı olan Osman Baturhan Dursun.

"Bakanlıktan Yeşilay'a 6 ayda tam 148 Milyon TL aktarıldı!" haberi, 20 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 20 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bakanlıktan Yeşilay'a 6 ayda tam 148 Milyon TL aktarıldı! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakanlıktan Yeşilay'a 6 ayda tam 148 Milyon TL aktarıldı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Tele 1

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:08 Dünya Bankası, Türkiye'ye milyonlarca dolarlık bir borç verme kararı aldı!
  2. 23:01 Trump'ın yargılandığı mahkeme önünde bir kişi kendini yaktı!
  3. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  4. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
  5. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  6. 22:14 Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!
  7. 22:14 Beşiktaş, ligdeki beş maçlık galibiyet hasretine son verdi
  8. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  9. 22:06 Okul müdürünü tacizle suçlayan lise öğrencilerinin şikayetleri sonucunda müdür tutuklandı
  10. 22:06 İstenmeyen tüylerden acısız nasıl kurtulunur?
  11. 22:05 Teknik direktör değişikliklerinin Beşiktaş'a fayda sağladığı görülüyor
  12. 22:02 Evde uygulayacağınız bu yöntemle herkes dişlerinizin beyazlık sırrını soracak!
  13. 21:56 Tokat'taki depremin yol açtığı hasarın detayları kamuoyuna sunuldu
  14. 21:56 Hamas, Blinken'ı İsrail'in yanında olmakla suçladı
  15. 21:44 Kızartma yapmadan önce yağa bir parça ekmek koyun
  16. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  17. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
  18. 21:36 ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı: “Refah’ta askeri operasyonlar desteklemediğimiz bir şey”
  19. 21:33 Pamuklu nevresimler nasıl düzgün şekilde yıkanır?
  20. 21:13 Galatasaray'ın hedefi 60 milyon avro
Politika Haberleri