Bakırın Kilosu Ne Kadar Oldu? Artacak mı?

Bakırın Kilosu Ne Kadar Oldu? Artacak mı?

Bakırın Kilosu Ne Kadar Oldu? Artacak mı? Hurda sektörü, atıl duruma düşen materyallerin yeniden kullanılabilir hale dönüştürülmesinde büyük bir rol oynar. Hem bakırın hem de diğer ham maddelerin toplanmasını, geri dönüşüm tesislerine aktarılmasını sağlar.

Sürece katkıda bulunmak isteyenlerse bakırın kilosu hakkında bilgi edinme ihtiyacı duyar. Sebebi, elinizdeki materyali hurda firmalarına satacağınız zaman bu bilginin önem arz etmesidir.

GÜNCEL HURDA BAKIR FIYATLARI

Mamul halinin yanı sıra hurda haliyle de değerli bir metal olan bakır, ticaretiyle uğraşan alıcı ve satıcılar için önemli bir kazanç kaynağıdır. Güncel hurda bakırın kilosu, daha sonra paylaşacağımız sabit etkenlerin yanı sıra ham maddenin o anki durumuyla da ilişkili olarak fiyatlanır.

Henüz fiziki yapısı bozulmamış ve yabancı malzemelerden ayrıştırılmak zorunda olmayan bakır ile bu özellikleri taşımayan halinin kilosu farklıdır. Bu açıdan bakıldığında fiyata etki eden mikro faktörler şunlardır:

● Bakırın fiziksel durumu

● Ayrıştırılma gerekliliği

● Lojistik

● Miktar

Güncel hurda bakır fiyatları yukarıda bahsedilen mikro etkenler nedeniyle değişkenlik gösterir. Dolayısıyla hurda alım satımı yapmaya karar verdiğinizde yetkili firmayla iletişime geçip detaylı bilgi edinmeniz faydalı olur. Böylece güncel piyasa değerini öğrenebilirsiniz. 

BAKIR HURDA KABLO FIYATLARI

Bugün bakır hurdasının geri dönüşüme kazandırıldığı en büyük endüstri, kuşkusuz inşaat sektörüdür. Kentsel dönüşümün hız kazandığı bölgelerde yıkılan her bina, yıkım işlemi öncesinde mevcut kablo tesisatından arındırılır. Çıkan hurda miktarı, binanın büyüklüğüne ve kurulu güç ihtiyacını karşılamak üzere kullanılan kablo miktarına bağlı olarak değişiklik gösterir.

Yukarıda da anlatıldığı gibi, ücretlendirme aşamasında etkin olan ayrıştırma gerekliliği özellikle bakır kablo fiyatları için de geçerlidir. Kablolar üretilirken yalıtımı sağlamak için çevrelerine sarılan kılıf belirli bir hacim ve ağırlığa sahiptir. Bu nedenle fiyatlandırmada, kılıfın bakıra oranı genel kilo hesaplanırken göz önünde bulundurulur.

Bakır hurda kablo fiyatları hesaplanırken göz önünde bulundurulan bir diğer etken şüphesiz işçiliktir. Kabloların geri dönüşüme hazır hale getirilebilmesi için bakır ve diğer materyallerin birbirinden ayrılması gerekir. Bu ayrıştırma işlemi belirli bir işçilik ve lojistik maliyeti getirdiğinden, saf hurda bakır ile kablo hurdaları arasında belirgin bir fiyat farkı oluşturur.

BAKIR HURDA FIYATLARINI ETKILEYEN FAKTÖRLER

Hurda bakırın kilosunu etkileyen faktörler, yukarıda kendilerine yer bulan mikro etkenlerle sınırlı değildir. Daha geniş ölçekli faktörlerden de bahsedilmesi gerekir. Bunlar hem ülkemizin ekonomik koşullarıyla ilişkili hem de dünya genelinde etkili olan durumlardır. İçlerinden en temel olanları şu şekilde detaylandırmak mümkündür:

● Pazar koşulları: Pazar koşulları, piyasanın bakır madenine olan ilgisini artırıp azaltabilir. Bu durum fiyatlarda değişiklik olmasına yol açar.

● Arz-talep: Arz-talep dengesi, kuşkusuz herhangi bir malın değerini belirleyen en önemli faktördür. Bakırın arzı madencilik faaliyetlerine, geri dönüşüm ve stoklara bağlıdır. Beraberinde az bulunan malın değer kazanması ilkesi hurda bakır için de geçerlidir.

● Miktar: Herhangi bir malzemenin miktarı arttıkça, lojistik dahil pek çok gider daha düşük miktarda bir malzemeye göre doğal olarak azalacaktır. Ayrıca talepte yaşanabilecek artışların karşılanabilmesi için bakırın miktarı arttıkça, değerlendirmesi de farklı olabilmektedir.

● Londra Maden Borsası Verileri: Londra Maden Borsası, değerli tüm madenlerin fiyatlandırıldığı geçerli bir otoritedir. Dünya’da yaşanan çeşitli gelişmeler, bakırın Londra Maden Borsasındaki değeri üzerinde etki yaratarak dönemsel olarak artmasına ya da azalmasına neden olur.

● Döviz Kurları: Yıllık ortalama 400 bin ton bakır ithal eden ülkemizde, dolar kurunun bakırın iç piyasada fiyatlanması üzerinde önemli etkileri vardır. Hem mamulhem de hurda bakırın kilosu, döviz kurlarında yaşanan artışlarla birlikte artmakta ya da azalmaktadır.

Makro düzeyde yaşanan ve ticaretin tarafları tarafından kontrol edilemeyen bu etkenler, bakır ticareti ile uğraşan herkes tarafından dikkatle takip edilmelidir. Ayrıca, elinizde bulunan hurda bakırı değerlendirmek için doğru firmayla çalışmak da önemlidir. Ticaretinde adil, lojistik alt yapısıgüçlü bir firmayla çalışmak, size hem zaman kazanma hem de daha fazla kazanç sağlama fırsatı sunar.

Hurda bakır ticaretine katılmak ve bu alanda kazanç elde etmek isteyen herkes Çınar Hurda (hurdakablofiyat.com) hizmetlerinden yararlanabilir. Yılların birikimi ve tecrübesiyle faaliyetlerini sürdüren ekip, bakır hurdalarınızı en iyi fiyatla değerlendirmeniz için bir telefon kadar uzağınızdadır.

 

Sponsorlu içeriktir.
Evo Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:12 İşte Netflix'in enleri!: Peki, hangi yapımlar en çok izlendi?
  2. 14:10 Daha yüksek emekli maaşı isteyen buraya!: İşte fazla maaş almanın yolları!
  3. 14:07 İlaç şirketi Kovid aşısının yan etkilerini ilk kez kabul etti: Felç, beyin hasarı, kalp krizi
  4. 14:04 BM açıkladı: Gazze'deki enkaz Ukrayna'dan fazla
  5. 14:02 Türkiye fazla mesaide zirvede: Avrupa’nın 4 katı fazla olduğu açıklandı
  6. 14:01 İsrail'den ABD'ye tehdit geldi: Netanyahu'ya tutuklama kararı çıkarsa Filistin yönetimini yıkarız
  7. 13:59 Ofcom, OnlyFans'in Çocukları Koruma Önlemlerini İnceleyecek
  8. 13:58 Otomobil satışlarına sert tedbirler gündemde! Fahiş fiyatlarla mücadele edilecek
  9. 13:58 Galatasaray'da Transfer Gündemi: Kerem Aktürkoğlu için Yeşil Işık Yanıyor!
  10. 13:54 OECD Raporu: Türkiye'de Büyüme Tahmini Artıyor, Enflasyon Endişe Verici Seviyede
  11. 13:50 İYİ Parti Trabzon’da istifalar devam ediyor
  12. 13:49 Erdoğan, Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow ile bir görüşme gerçekleştirdi
  13. 13:41 Erbakan'dan Bahçeli'nin 'Soyadının ağırlığını taşımaktan aciz' sözlerine yanıt geldi
  14. 13:40 OECD'den Türkiye için ürküten enflasyon tahmini geldi: İki yıl boyunca yüksek seyredecek
  15. 13:38 İsmail Kartal'dan sert tepki: ''Onlara göstereceğiz mayıslar kiminmiş''
  16. 13:37 Elon Musk, Taylor Swift'e övgüler yağdırdı: Kendini aştın
  17. 13:33 Sıfır araç fiyatına zam yapılamayacak! Devam eden zam skandalına son
  18. 13:26 ABD'den Türk şirketlere yeni yaptırımlar gündemde
  19. 13:23 Yenilenen Cupra Formentor: Düşük bütçe ve hız arayanlara dikkat!
  20. 13:22 Mercedes-Benz'de bir dönem sona erdi: Artık Apple CarPlay desteklenmiyor
Yaşam Haberleri