Bangladeş Genelkurmay Başkanı Waker-uz-Zaman "Geçici bir hükümet kurulacak"

Bangladeş Genelkurmay Başkanı Waker-uz-Zaman

Bangladeş Genelkurmay Başkanı Waker-uz-Zaman... Bangladeş Genelkurmay Başkanı Waker-uz-Zaman, Başbakan Şeyh Hasina'nın istifasını doğruladı ve geçici bir hükümet kurulacağını duyurdu. Ülke genelinde süren çatışmaların ardından Hasina Hindistan'a kaçtı. Yeni hükümetin başkanı henüz belli değil.

Bangladeş'te Başbakan Şeyh Hasina'nın istifası, ülke genelinde büyük protestolara yol açtı. Genelkurmay Başkanı Waker-uz-Zaman, Hasina'nın istifasını doğrulayarak geçici bir hükümet kurulacağını duyurdu. Hasina'nın Hindistan'a kaçmasının ardından, ülke genelinde güvenlik önlemleri artırıldı ve yeni hükümetin başkanı henüz belirlenmedi.

Bangladeş Genelkurmay Başkanı Waker-uz-Zaman yaptığı açıklamada, Başbakan Şeyh Hasina'nın istifasını doğrulayarak geçici bir hükümet kurulacağını duyurdu. Muhalefet partileriyle de görüşüleceğini belirten Waker-uz-Zaman, "Hükümete kimin başkanlık edeceği henüz belli değil" dedi.

Öğrenci liderlerinin hükümete karşı sivil itaatsizlik ilan etmesinin ardından, Başbakan Şeyh Hasina'nın istifasını isteyen binlerce kişi sokaklara döküldü. Ülke genelinde göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmaların ardından, Başbakan Şeyh Hasina istifa etti. Hasina'nın Hindistan'a gitmesinin ardından, Bangladeş Genelkurmay Başkanı Waker-uz-Zaman ulusa sesleniş konuşması yaparak geçici bir hükümet kurulacağını açıkladı.

Genelkurmay Başkanı Waker-uz-Zaman "adalet" sözü verdi. Devlet Başkanı Muhammed Shahabuddin ile bir görüşme gerçekleştireceğini belirten Waker-uz-Zaman, "Hükümete kimin başkanlık edeceği henüz belli değil" dedi. Ülkeye adalet getirme sözü veren Waker-uz-Zaman, vatandaşları orduya güvenmeye çağırarak ordunun ülkeye barışı geri getireceğini ifade etti. "Protestolar sırasında meydana gelen her ölüm ve suç için adaletin yerini bulmasını sağlayacağız" diyen Genelkurmay Başkanı, halkı sabırlı olmaya çağırdı. Waker-uz-Zaman, tüm büyük siyasi partilerden temsilcileri davet ettiklerini ve onların da iş birliği yapmayı taahhüt ettiklerini belirtti.

Sokağa çıkma yasağına veya olağanüstü hale gerek olmadığını vurgulayan Waker-uz-Zaman, protestoculara orduya "biraz zaman" vermeleri çağrısında bulundu ve silahlı kuvvetlerin bir çözüm bulacağı sözünü verdi.

Bu arada, göstericiler Başbakan Şeyh Hasina'nın istifasını kutladı. Polisle çatışan göstericiler başbakanlık binasına girerek camları kırdı ve binadan çeşitli eşyaları yağmaladı. Hasina'nın istifasının ardından binlerce Bangladeşli sokaklara dökülerek zaferlerini kutladı. Dakka'da bazı göstericiler park halindeki bir tankın üzerinde dans etti.

Hasina, istifasının ardından Hindistan'ın kuzeydoğusundaki Agartala kentine vardı. Hindistan basını, Hasina'nın istifasının ardından Hindistan Başbakanı Narendra Modi hükümetinin Hindistan-Bangladeş sınırında güvenlik alarmı verdiğini yazdı.

"Bangladeş Genelkurmay Başkanı Waker-uz-Zaman "Geçici bir hükümet kurulacak"" haberi, 05 Ağustos 2024 tarihinde yazılmıştır. 05 Ağustos 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bangladeş Genelkurmay Başkanı Waker-uz-Zaman "Geçici bir hükümet kurulacak" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bangladeş Genelkurmay Başkanı Waker-uz-Zaman "Geçici bir hükümet kurulacak" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 09 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:29 Siyah-Beyazlılar, Tavernier'i Kadrosuna Katmak İstiyor
  2. 19:25 Avcılar'da okul alışverişine giden 13 yaşındaki Sevda 3 gündür kayıp
  3. 19:17 Cedi Osman'ın Panathinaikos'ta kazanacağı ücret ortaya çıktı
  4. 19:11 Celal Şengör: Teğmenlerimiz kılıçlarını sembolik olarak düşmana karşı çekerler, bu bir gelenektir
  5. 19:06 TBB'den "deprem" raporu: Belediyelerin kamu borçları silinmeli veya ertelenmelidir
  6. 19:04 O ülkede 14 yaşından küçüklere sosyal medya yasağı geliyor!
  7. 18:59 TİP Milletvekili Sera Kadıgil, Narin cinayetini Meclis gündemine taşıdı!
  8. 18:52 108 Milyon yurttaşın tüm kişisel verileri çalındı
  9. 18:50 Türkiye asgari ücret sıralamasında Avrupa'da dibi gördü! Hayat pahalılığı artıyor, maaşlar eriyor!
  10. 18:50 İŞKUR en çok çalışan arayan yeni sektörleri duyurdu! Bu işleri bilenler işsiz kalmayacak!
  11. 18:50 Sigarada zam yağmuru sürüyor! Bir firma daha fiyatları yükseltti
  12. 18:49 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'nu, Manisa'da şaşırtan manzara
  13. 18:45 800 Bine yakın kişi bireysel iflasın eşiğinde!
  14. 18:44 Düşük prim yüksek emekli maaşı! Resmi gazetede yayımlandı: O emeklilere yüksek maaş imkanı!
  15. 18:44 İstanbul'un sembol yapılarından biri olan Sapphire AVM kapandı!
  16. 18:41 Araç sahiplerinin yüzünü güldürecek haber!: Bakanlık duyurdu!
  17. 18:41 On iki bin kişinin katıldığı konsere yıldırım düştü! Yaralılar var
  18. 18:38 Canan Karatay hazırlığınızı yapın deyip uyardı: 2025'te felaket olacak!
  19. 18:37 Josef de Souza büyük bir şok yaşadı; hırsızlar, ayaklarındaki terliği bile çaldı!
  20. 18:37 Atilla Yeşilada acı tabloyu anlattı: İşsizlik artışı ile hepsi batacak
Politika Haberleri