Barış Yarkadaş yazdı: ‘Kullanışlı aptallar’ bu kez ABD için devrede

Barış Yarkadaş yazdı: ‘Kullanışlı aptallar’ bu kez ABD için devrede

Barış Yarkadaş yazdı: ‘Kullanışlı aptallar’ ... ''Yeni Nazilerin de desteğini alan Zelinski ise ülkesini bir savaş örgütü olan ve emperyalistlerin çıkarını koruyan NATO’nun hizmetine sokmaya çalışıyor''

AB, İngiltere, ABD ve NATO’nun oyuncağı haline gelen Zelinski ile ‘Yeni Çar’ olma heveslisi diktatör Putin tüm dünyayı ateşe atıyor. Rusya’nın ‘Tek Adam’ı Putin, ülkesinde demokrasinin kırıntısını bile bırakmadığı için, artık kendisine ‘Dur’ diyecek tek bir kişi veya kurum bile yok!

Putin, istediği her kararı alıyor ve uygulatıyor!

Putin, ABD ve NATO’nun başını çektiği ‘savaş oyunu’ Zelinski gibi piyonların da desteğiyle sahneye konuluyor. Ancak bu kanlı oyun, milyonlarca insanı derinden etkiliyor. Halklar arasına düşmanlık tohumları ekiliyor. Çocuklar, kadınlar, askerler ve suçu günahı olmayan insanlar Putin ile Zelinski’nin hırsı yüzünden ölüyor. Silah tüccarları ise karlarına kar katıyor.

Olan ise yine halklara oluyor; Ukrayna halkı, Rus tanklarının altında inim inim inliyor! Savaş karşıtı Rus halkı ise yaptırım adı altında düşman haline getiriliyor!

O KAVRAMI HATIRLADIM…

Yeni Nazilerin de desteğini alan Zelinski ise ülkesini bir savaş örgütü olan ve emperyalistlerin çıkarını koruyan NATO’nun hizmetine sokmaya çalışıyor. Zelinski, ülkesinin tam bağımsızlığını istemek’’ yerine, Ukrayna’yı Amerikan askerlerini postalları altına ezdirmek istiyor! Buna da “özgürlükçülük’’ deniliyor!

Zelinski’nin bu tavrını alkışlayan liberalleri gördükçe, uzun bir süredir kullanmadığımız bir kavram aklıma geliyor: Kullanışlı Aptallar…”  

Hatırlarsanız, bu kavram AKP ile FETÖ’nün birlikte organize ettiği kumpaslara alet olan bazı gazeteciler tarafından kendilerini tarif etmek için’’ kullanılmış ve epey bir süre gündemde kalmıştı. AKP ve FETÖ’nün kendilerini kullandığını kabul eden bir kısım liberal, ‘’Kullanışlı Aptal’’ olduklarını itiraf etmişlerdi.

GEÇMİŞE BAKSALARDI…

Şu sıralar, ülkesinde demokratik hiçbir teamülü yerine getirmeyen NATO’cu, Amerikancı Zelinski için kendisini parçalayan sözde liberalleri gördükçe, Acaba tarihten hiç mi ders almıyorlar?” diye düşünüyorum. Sanırım ders almış olsalar, Rusya – Ukrayna savaşının sebeplerini tahlil eden ve ortaya somut durumun fotoğrafını koyan sosyalist aydınları Putinci – Rusçu’’ ilan etmezlerdi!

Aslında yaptıkları şey çok basit ve ‘’aptalca…’’

Sol ve sosyalist kesimler, diktatör Putin’i haklı görmüyor! Putin’i en sert sözlerle eleştiriyor! Putin’in yayılmacılığını, diktatörce tutumlarını ve Çar olma hevesini en ağır sözlerle eleştiriyor. Aynı eleştiriler, Yeni Nazilerin desteğini alan, ülkesindeki muhalif TV’leri kapatan, Rusların seçime girmesine engel olan ve oligarkların hizmetine giren Zelinski’ye de yöneltiliyor.

HEPSİ AMERİKAN HAYRANI

Bu ‘’kullanışlı aptallar’’ ise sol ve sosyalist kesimin Putin’e yönelik tutumunu yok sayıyor; Zelinski’nin eleştirilmesine ise karşı çıkıyor.

Kendi Amerikancılıklarını ve NATO’culuklarını gizlemek için sosyalistleri ‘’Putinci – Rusçu’’ ilan ediyorlar. Böylece, Zelinski ve yönetiminin insan hakları ihlallerini görmezden gelmeye ve perdelemeye çalışıyorlar.  Aslında yaptıkları Amerikancılıktan başka bir şey değil! Bu aptallıklarını demagojilerle örtmeye
çalışıyorlar.

NE PUTİN NE ZELİNSKİ!

Zihinleri hiçbir zaman bağımsız’’ olmadığı için, sırtlarını mutlaka bir güce yaslama ihtiyacı duyan bu kesimler, sosyalistlerin Bu savaşın haklı bir tarafı yok’’ tavrı karşısında, solu da ‘’ABD’ci, NATO’cu ve Zelinski’ci’’ olmaya zorluyorlar. Oysa ki; sol ve sosyalist kesimler, en baştan beri ‘’bağımsızlık’’tan yana tavır koyuyorlar.

İnsanlık açısından ne hazin bir durum…

Bir yanda Putin’in yayılmacı hevesleri ve kural tanımaz savaşı, diğer yanda ise Amerikan hayranı, otoriter, ‘tekçi’ ve nasıl seçildiği hala tartışmalı olan Zelinski’nin kaderini belirlediği milyonlarca insan… Ve herkesi bu haksız savaşın tarafı olmaya zorlayan sözde liberaller…

Zelinski’nin Putin’in de desteğiyle ülkesini ateşe atması ve Ukrayna’yı kuralı olmayan’’ anlamına gelen Hibrit Savaş’ın cephesi haline getirmesine tek söz edemeyen sözde liberaller, insanlık tarihinin utanç sayfalarına yazılıyorlar…

Ne ABD! Ne Rusya!

Ne Putin, ne Zelinski!

Yaşasın Tam Bağımsız Ukrayna…

Yaşasın Halkların Kardeşliği!

"Barış Yarkadaş yazdı: ‘Kullanışlı aptallar’ bu kez ABD için devrede" haberi, 04 Mart 2022 tarihinde yazılmıştır. 04 Mart 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Barış Yarkadaş yazdı: ‘Kullanışlı aptallar’ bu kez ABD için devrede haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Barış Yarkadaş yazdı: ‘Kullanışlı aptallar’ bu kez ABD için devrede 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:12 Altın Fiyatlarındaki Artış Dolandırıcılığı Tetikledi: Kuyumcular Paketli Altını Tercih Ediyor
  2. 11:08 Mikroplastiklerin Vücuda Sızması: Sağlık İçin Ciddi Tehlike!
  3. 11:03 Yapay Zeka Güzellik Yarışması: Miss AI'nin Arayışı
  4. 10:58 Pendik Köprüsü'nde Yol Verme Tartışması Kanlı Kavgaya Dönüştü!
  5. 10:56 İYİ Parti'den sonra Saadet Partisi de mi değişiyor: Temel Karamollaoğlu genel başkanlığı bırakıyor
  6. 10:54 2 kişinin Hayatını Kaybettiği Toprak Kayması Olayında 1 Gözaltı
  7. 10:51 Define ararken mağarayı çökerttiler: 3 kişi hayatını kaybetti
  8. 10:47 Altın ve Dövizdeki Dalgalanma: Piyasaları Etkiliyor
  9. 10:46 Fatih Altaylı: İktidar ortakları, neden korktunuz
  10. 10:42 İnceleme devam edecek: Kazanın yaşandığı teleferiğin 36 kabini yere indirildi
  11. 10:41 Taham İnşaat'ın 11 Yıllık Öyküsü: İflas Kararıyla Son Buldu
  12. 10:36 Sabah belediye başkanı akşam aktör: Erdal Beşikçioğlu'nun yeni hayatı
  13. 10:33 FETÖ'ye Darbe: İçişleri Bakanlığı Operasyonla 60 Şüpheliyi Yakaladı!
  14. 10:32 Gülsen Solaker: Yeni Anayasa tartışmasında kim nerede duruyor?
  15. 10:30 Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi Yükselişle Açıldı
  16. 10:27 MHP’li belediye giderayak geziye 8.7 milyon ödedi
  17. 10:27 Panathinaikos'un Samet Akaydın Krizi: Bonservis Pazarlıkları Sürüyor
  18. 10:21 Mustafa Varank ile Bilal Erdoğan arasında ıstakoz ‘goyguyu’
  19. 10:18 Ukrayna'daki Rus Saldırısında 18 Ölü, 60 Yaralı: Chernigiv Kenti Hedefte
  20. 10:17 Parti Meclisi toplanıyor: CHP’de grup başkanvekilliği yarışı
Gündem Haberleri