Baronların değil Baroların yanındayız

Baronların değil Baroların yanındayız

Baronların değil Baroların yanındayız CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında baro başkanlarını hedef alan MHP lideri Devlet Bahçeli’ye tepki göstererek, “Allah kimseyi baro değil de baron ziyareti yapanlardan yapmasın” ifadelerini kullandı.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çoklu baro düzenlemesine karşı TBMM önünde toplanan baro başkanlarını hedef alarak, “Hiç kimse Fransa’yı kasıp kavurmuş sarı yeleklilerin eylemlerine özenmeyi, Gezi benzeri bir kalkışmanın fitilini tutuşturmayı aklından ve hayalinden geçirmemelidir. Zira sonuçları ağır olacaktır” demişti.

T24’ün haberine göre

 CHP’li Özgür Özel, yaptığı basın toplantısında Bahçeli’ye tepki gösterdi. Özel şunları söyledi:

'KİMLERİN CEZAEVİNDE BARONLARI ZİYARET ETTİĞİNİ GÖRDÜK'

“Devlet Bahçeli’nin barolara söylediği ağır sözler var. Bizim milletvekillerimiz baroları ziyarete gidiyor. Memleketlerinde de gittiler, şimdide gidiyorlar, bundan sonrada gidecekler. Allah kimseyi baro değil de baron ziyaret edenlerden yapmasın. Baro ziyaretinin izahı var seçmene ama baron ziyaretinin yok. Cumhur ittifakının bir tarafı Zindaşti didinen baronu serbest bırakılmaktan dolayı artık hakkında iddianame olan, hakkında dava açılan bir cumhurbaşkanı yardımcısını taşımaktadır. Diğer taraftan da Türkiye kimlerin cezaevinde baronları ziyaret ettiğini görmüştür. O yüzden barolara dünya kadar söz söyleyip onlara dünya kadar hakaret etmek kendi siyaset yaptığı o baro mensuplarına da hakarettir. Barolara karşı kullanılan bu özensiz, bu iftiracı, bu fevkalade küfürbaz dili de kınadığımızı ifade etmek istiyoruz. Baronların değil baroların yanında durmak gururumuzdur.” “Bizim ne sarı yeleklilerden ne de başkasından beklentimiz yok. CHP olarak biz bunları ilk seçimde alaşağı ediyoruz zaten. ‘Sarı yelekliler’, ‘Denerlerse pişman olurlar’; bu, Anayasada yazan bir hakkın kullanılmasına karşı bir başka şiddet tehdidir.”

'SAYIN BAHÇELİ BİR TEK SENDEN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMAZ2

“Sayın Devlet Bahçeli, bir tek senden Cumhurbaşkanı adayı olmaz bu Türkiye’de dediği Recep Tayyip Erdoğan’ı partisinin adayı yapmıştı. Partisindeki bir genel başkan adayı değerli bir hanımefendiyle rekabet etmemek için savrulmuş, partisini savurmuş Kurultayı Saray desteğiyle iptal ettirmiş. Partiyi ortadan ikiye yardırmış. Ve bir siyasi partinin Saraya ve Bahçeli’ye itiraz partisinin ortaya çıkmasına sebebiyet vermiş ve bir siyasi parti meclise yeni bir grup ve yeni bir genel başkan çıkmasına ön ayak olmuştur. Kendi partisindeki durumu için bir başka siyasi parti doğmasına genel başkan olmasına. Bir başka siyasi partinin genel başkanın Cumhurbaşkanı adayı olup kendisi aday olmamasına sebebiyet veren ve bunu hazmedebilen birinin şimdi Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kurultay’ını altın bir fırsat olarak görmesi gerçekten önemlidir. Sayın Bahçeli’ye iyi seyirler. Pandemi koşullarından dolayı davet edemiyoruz. Ama sıkı bir takipçimiz olduğu belli. Türkiye için altın fırsat CHP’nin iktidarıdır. Millet ittifakının iktidarıdır. Türkiye için altın fırsatı hayata geçirecek olan kadroların ortaya çıkacağı CHP Kurultayı’nda Sayın Bahçeli’ye zevkli seyirler diliyoruz. Biz çok keyif alacağız kendisinin de keyif alacağını açıklamasından öğrenmiş olduk”

"Baronların değil Baroların yanındayız" haberi, 05 Temmuz 2020 tarihinde yazılmıştır. 05 Temmuz 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Baronların değil Baroların yanındayız haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Baronların değil Baroların yanındayız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:50 Yurt çamaşırhanesinde ilişkiye 8 milyonluk şantaj
  2. 09:47 Ali Yerlikaya: İki suç örgütü çökertildi, 25 şüpheli yakalandı
  3. 09:45 Prens William ile İlişkisi Olduğu İddia Edilen Rose Hanbury Gündemde!
  4. 09:42 Kadın muhtar adayının ofisine 4 gün içinde ikinci saldırı
  5. 09:36 Nico Hulkenberg: Küçük F1 takımları, puan kazanabilmek için heterodoks yollar denemeli
  6. 09:31 Jet evliliğin sebebi belli oldu: Ebru Gündeş hamile
  7. 09:30 Altın Fiyatları Sabit: Yatırımcılar Fed'in Kararını Bekliyor
  8. 09:24 Erdoğan’dan iftarda operasyon sinyali: Yarım kalan işimizi tamamlayacağız
  9. 09:23 Trump'ın Avukatları Çıkmazda: 464 Milyon Dolarlık Cezayı Ödemek İçin Teminat Bulunamıyor!
  10. 09:18 Murat Ağırel: Hangi belediyeyi araştırırsanız araştırın tek bir “kanun” var, o da kanunsuzluk
  11. 09:13 Vatandaşın cebinden 500 milyar çıkabilir
  12. 09:08 'Para sayma' görüntüleriyle ilgili ifadeler ortaya; "Kaftancıoğlu ile noterde sözleşme imzalandı"
  13. 09:03 CHP'li Hüseyin Avni Sipahi'nin oğlu AK Parti'den aday oldu, yurtdışı çıkış yasağı kalktı
  14. 08:52 Ankaralılar dikkat: Bugün bazı yollar trafiğe kapalı
  15. 08:48 MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat yanıtladı: İmamoğlu - Kurum yarışında kim önde
  16. 08:41 Elektrikli Peugeot 208 Türkiye'de satışta: İşte fiyat listesi
  17. 08:37 Cem Yılmaz eski eşi Ahu Yağtu'ya ödediği nafakayı tiye aldı
  18. 08:35 Emel Müftüoğlu, Sezen Aksu'nun son halini paylaştı: Hastane künyesi dikkat çekti
  19. 08:26 Gökhan Zan: Boyun eğmeyeceğim çekilmiyorum
  20. 08:22 MHP’de 43 ismin üstü çizildi
Politika Haberleri