Batgirl filmi hiçbir yerde yayınlanmaycak

Batgirl filmi hiçbir yerde yayınlanmaycak

Batgirl filmi hiçbir yerde yayınlanmaycak Warner Bros. Discovery, DC filmlerinin itibarını zedeleyeceğini düşündüğü için, çekimleri tamamlanan Batgirl filmini hiçbir yerde yayınlamama kararı aldı.

DC filmlerinin haklarının elinde bulunduran Warner Bros. stüdyosu kısa bir süre önce el değiştirdi. Daha önce telekomünikasyon devi AT&T’nin elinde olan Warner Bros., Discovery’yle birleşerek yeni bir şirket haline geldi ve Warner Bros. Discovery olarak adlandırılan bu yeni şirket AT&T’den bağımsız faaliyet göstermeye başladı. Discovery başkanı David Zaslav yönetiminde kendisine yeni bir yol çizen stüdyo, DC filmleri konusunda da strateji değişikliğine gidiyor. Ancak görünen o ki bu strateji değişikliği epey maliyetli olacak.

Bir önceki yönetimden devraldığı, hazırlık aşamasındaki DC filmlerini yeniden gözden geçiren Warner Bros. Discovery, şu ana kadar 90 milyon dolardan fazla harcanan Batgirl filmini iptal etti. Oysa filmin çekimleri aylar önce bitmiş, post-prodüksiyon süreci de neredeyse tamamlanmıştı. Hatta filmin test gösterimlerine başlanmıştı. Stüdyonun 90 milyon dolar harcadığı bu filmi izleyicilere sunmadan rafa kaldıracak olması Hollywood’da şok etkisi yarattı.

batgirl 1

Batgirl karakterine odaklanacak olan film, HBO Max’te yayınlanmak üzere çekildi. Çünkü bir önceki yönetimin tek odak noktası HBO Max’i olabildiğince büyütmekti. Hatta bu uğurda 2021’de tüm filmlerini vizyona girdikleri gün HBO Max’te de yayınlayarak Hollywood’da epey bir kişiyi kızdırmışlardı. Yeni yönetim ise sadece HBO Max odaklı ilerlemiyor. Özellikle DC filmlerinin tamamen sinemayla sınırlı kalmasını ve sinemaya yakışır büyük filmler olmasını istiyor.

İşte Batgirl’in çöpe gitmesine de stüdyonun bu isteği sebep oldu. Çünkü HBO Max için çekilen film, diğer DC filmleri kadar gösterişli değil. Çünkü her ne kadar bütçesi pandemi nedeniyle şiştikçe şişip 90 milyon dolara kadar çıkmış olsa da aslında ilk başta daha düşük bütçeli bir DC filmi olarak planlanmış ve öyle çekilmişti. Warner Bros. Discovery yönetiminin bir DC filmini doğrudan HBO Max’te yayınlayarak DC’yi değersizleştirmek istemediği, aynı zamanda Batgirl’ü de vizyona sokulacak kadar büyük bir film olarak görmediği, bu yüzden de filmi hepten rafa kaldırdığı söyleniyor.

Peki ama bu karar finansal olarak nasıl kabul edilebilir. Sonuçta ortada 90 milyon dolar harcanmış, HBO Max’te yayınlanmaya hazır bir film varken, stüdyo bu filmi izleyici karşısına çıkarmadan çöpe atıyor. Bu noktada devreye vergi hesapları giriyor. Sene sonunda bu yılki kârlarını ve zararlarını bilançoya ekleyip sonunda çıkacak sonuca göre vergi ödeyecek olan Warner Bros. Discovery, Batgirl’e harcadığı 90 milyon doları zarar olarak göstererek ödeyeceği vergide kayda değer bir düşüş yaratacak. Bu sayede en azından filme yatırdığı paranın bir kısmını almış olacak. Bunu yaparken de DC markasına zarar vereceğini düşündüğü bir filmi yayınlamak zorunda kalmamış olacak.

Tabii bir de öteki tarafı var ki o da bu filme aylarca emek harcayan sinemacılar ve oyuncular. Her ne kadar finansal olarak açıklanabilir olsa da işin bu tarafında Warner Bros.’un hareketini haklı çıkaracak bir argüman sunmak zor. O yüzden bu kararın Hollywood’dan ve sinemaseverlerden tepki çekeceğine şüphe yok.

iPhone 14 Pro’nun OLED ekranı de iPhone 14’ten üstün olacak

"Batgirl filmi hiçbir yerde yayınlanmaycak" haberi, 04 Ağustos 2022 tarihinde yazılmıştır. 03 Ağustos 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan Batgirl filmi hiçbir yerde yayınlanmaycak haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Batgirl filmi hiçbir yerde yayınlanmaycak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:34 AB'den Çevre İçin Önemli Adım: Tek Kullanımlık Plastikler Yasaklanıyor
  2. 13:34 Gazze'de yaşam savaşı devam ediyor: Can kaybı 34 bin 305, yaralı sayısı ise 77 bin 293'e yükseldi
  3. 13:30 İş Bankası'nın 100. Yıl Bonosu Yeşil Finansman halka arzında rekor talep gördü
  4. 13:27 Kahramanmaraş'ta 4 Yaşındaki Çocuk Vahşice Katledildi
  5. 13:20 İçişleri Bakanı: DEAŞ'a Yönelik Operasyonlarda 23 Şüpheli Yakalandı
  6. 13:14 Dolar ve Euro, Türk Lirası Karşısında Sabitleniyor: 25 Nisan 2024 Güncel Değerler
  7. 13:10 Altın Piyasası Dalgalı: 25 Nisan 2024 Güncel Fiyatlar!
  8. 13:06 Pedro Sánchez, Eşinin Yolsuzluk İddialarıyla İlgili Soruşturma Nedeniyle Görevini Askıya Aldı
  9. 13:00 Trafikte Emniyet Şeridi İhlali Artık Daha Pahalı: Ceza Miktarı Yüzde 58 Arttı!
  10. 12:57 Simit Fiyatlarına %10 KDV Yansıyacak: Vatandaşlar Zam Endişesi Yaşıyor
  11. 12:53 Panathinaikos, AEK Athens Karşısında Şampiyonluk Yolunda Büyük Darbe Aldı!
  12. 12:49 Sağlıklı Atıştırmalık: Diyet Poğaçası Tarifiyle Lezzetli Alternatif!
  13. 12:45 TikTok CEO'su Shou Zi Chew''İçiniz Rahat Olsun, Hiçbir Yere Gitmiyoruz''
  14. 12:35 Türkiye Meyve Üretiminde Dünya Sıralamasında Yükseliyor: İşte Detaylar!
  15. 12:29 Karabaş Otu Balı: Doğal ve Etkili Bir Sağlık Destekleyicisi
  16. 12:25 Rusya, Uzayın Barışçıl Kullanımını Sağlamayı Hedefleyen Karar Tasarısını Veto Etti
  17. 12:18 Mardin'de Öğrencilerden Çağrı: Okuma Alışkanlığı Ailede Başlamalı
  18. 12:16 Jose Mourinho Fenerbahçe'ye mi Geliyor? Transfer Dedikoduları Artıyor!
  19. 12:13 Yedigöze İçme Suyu Projesiyle Adana'da Su Sorunu Tarihe Karışıyor
  20. 12:13 Nuri Şahin, Beşiktaş'ın Radarında: Yeni Teknik Direktör Arayışları Hızlanıyor
Teknoloji Haberleri