Bayilik nedir, Bayilik nasıl verilir?

Bayilik nedir, Bayilik nasıl verilir?

Bayilik nedir, Bayilik nasıl verilir? Bayilik; şirketlerin, ürün ve hizmetlerini daha geniş kitlelere ulaştırmak için farklı firmalara satış yetkisi verdiği bir iş modelidir.

Geleneksel ticaretin en eski iş modellerinden biri olan bayilikte üretici firma, kendine ait mağazalar olmadan da ürün ve hizmetlerini tüketicilere ulaştırabiliyor. Bu yöntemde hem üretici hem de bayi, satışlardan gelir elde edebiliyor.

Bayilik Sistemi Nasıl Çalışır?

Bayilik; üretici firmanın, şube açmadan bölgesel olarak genişlemesini sağlayan bir sistemdir. Sistemin çalışma prensibi, bayilik alan firmanın, üretici firma adına satış ve pazarlama yapması şeklindedir. Ana firma ve bayi arasında yapılan anlaşma doğrultusunda bayi, sattığı ürünler üzerinden komisyon alarak gelir elde eder. 

Bayilik Nasıl Verilir?

Online veya bizzat yapılan başvurular doğrultusunda bayilik verebilirsiniz. Bayi bulmak için ise çeşitli kanallar üzerinden reklamlar vermelisiniz. Bu süreçte hem geleneksel hem de dijital reklam kanallarını kullanabilirsiniz. Online başvuru kabul edecekseniz firmanıza ait web sitesine bir başvuru butonu ekleyebilirsiniz. 

 

Bayilik vermek için yeterli büyüklüğe sahip olmanız gerekir. Faaliyet gösterdiğiniz bölgenin dışında kalan müşterilerden de talep geliyorsa bayilik vererek bu talebi karşılayabilirsiniz. Bayi bölgelerini seçerken de müşteri taleplerini göz önünde bulundurabilirsiniz. 

Bayilik Vermenin Avantajları Nelerdir?

• Ana bölgenizin dışındaki müşterilere de hizmet verebilirsiniz.

• Daha geniş bir müşteri kitlesine sahip olursunuz. 

• Faaliyet gösterdiğiniz pazarı genişletebilirsiniz. 

• Marka bilinirliğini ve marka değerini artırma şansınız olur.

• Bayi ağınızı genişlettikçe sektördeki rekabet gücünüzü de artırırsınız.

• Daha fazla satış noktası sayesinde satışlarınızı ve gelirinizi artırabilirsiniz. 

Bayi Ağı Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bayilik sistemi, genellikle geniş bir ağı kapsar. Başlangıçta bulunduğunuz şehirde, sonrasında ise ülke genelinde hizmet veren bir bayi ağı oluşturabilirsiniz. Bu süreçte ana firma yapınız, sözleşmeler, ödemeler ve benzeri konular hakkında bazı noktalara dikkat etmelisiniz. 

Bayi Sayısı Hedefi

Bayilik sistemine geçmeden önce kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerinizi oluşturmalısınız. Ne kadar sürede kaç bayi ile hizmet vermek istediğinizi önceden belirlemelisiniz. Bu sayede bayilik vereceğiniz bölgeleri ve bayilerin kriterlerini de daha kolay belirleyebilirsiniz. 

Lojistik Yapılanma

Şirketinizin lojistik yapısının bayilik sistemi için uygun olması gerekiyor. Ürünlerinizin bayilerinize ulaşması için bir dağıtım ağı kurmalısınız. Bunun için şirket bünyesinde bir departman açabilir ya da dağıtımcı ve tedarikçilerle çalışabilirsiniz. 

Bayilik Sözleşmesi

İş ortaklığı sürecinde anlaşmazlıklar yaşamamak için detaylı ve açık maddeler içeren bir bayilik sözleşmesi hazırlamalısınız. Sözleşmeyi hazırlarken bayilik almak isteyen firmalar tarafından gelen talepleri de göz önünde bulundurmalısınız. İki taraf için de adil şartlar içeren bir bayilik sözleşmesi ile bayi ağınızı rahatlıkla kurabilirsiniz. 

Bayi Komisyonu Oranları

Bayilerinize vereceğiniz komisyon oranlarını belirlerken de titiz davranmalısınız. Bu süreçte hem kendi maliyetlerinizi hem de piyasa gerekliliklerini göz önünde bulundurmalısınız. Piyasanın altındaki oranlar bayi bulmanızı zorlaştırırken çok yüksek komisyonlar da kârınızı düşürebilir.

Prim ve Ödül Uygulamaları

Bayilerinizin ürünlerinizi daha iyi pazarlayabilmesi için onları teşvik edecek sistemler uygulamalısınız. Bu konudaki en geleneksel uygulama, prim sistemidir. Bayileriniz için ciro limitleri belirleyebilir, bu limite ulaşanlara ise belirli bir oranda prim verebilirsiniz. 

Vade Süreleri

Şirketiniz adına satış yaparak bakiye toplayan bayileriniz, önceden belirlediğiniz periyotlarla size ödeme yapar. Bu periyotları nakit akışınızı aksatmayacak şekilde ayarlamalısınız. Bayi ödemelerinde vade süreleri genellikle 1 ay olarak kabul edilse de bayi tahsilat çözümleri sayesinde vade beklemeden ödeme almanız da mümkündür. 

Bayi Tahsilatları Nasıl Yapılır?

Geleneksel bayi tahsilatlarında, bayilerinize sunduğunuz vade süresinin sonunu beklemeniz gerekir. Ödeme günü geldiğinde payınıza düşen tutarın tamamını tek seferde alabilmeniz de risk barındıran bir konudur. Ayrıca bayiler arasında çek ve senet gibi ödeme araçları da yaygın bir şekilde kullanılır. Bu da tahsilat gününü daha ileri tarihe erteleyen bir durumdur. Bu gibi durumları yaşamamak için bayilerinizden vade beklemeden, anlık ödemeler alabileceğiniz bayi tahsilat sistemine geçebilirsiniz. 

En İyi Bayi Tahsilat Sistemi Hangisidir?

Bayi tahsilat sistemi hizmeti sunan firmaların şartları ve avantajları farklı olabilir. En iyi bayi tahsilat çözümü hizmetini alabilmek için ise öncelikle ihtiyaçlarınızı belirlemelisiniz. Ardından firmaları güvenlik, altyapı, kolay kullanım, kolay tahsilat, raporlama fonksiyonları gibi yönlerden değerlendirerek size en uygun firmayı bulabilirsiniz. 

 

Sıraladığımız detaylar dikkate alındığında, en iyi bayi tahsilat sistemleri arasından Ödero Bayi Tahsilat Çözümü öne çıkıyor. Ödero, özellikle güvenlik ve kesintisiz çalışma konusunda kullanıcılarına avantaj sağlıyor. 

Ödero Bayi Tahsilat Çözümü

Bayi Tahsilat Çözümü, Türkiye'nin lider ödeme sistemi platform sağlayıcısı Token Finansal Teknolojiler çatısı altında hizmet veren Ödero tarafından, bayi ağına sahip ana firmaların işlerini kolaylaştırmak üzere sunulan bir hizmettir. Koç Holding güvencesiyle hizmet veren Ödero, e-ticaret ödeme altyapıları sunmasının yanında bayilerin dijitalleşmesine de destek oluyor. 

Bayi Tahsilat Çözümü sayesinde bayilerinizden 7/24 online ödeme alabilir ve nakit akışınızı sürekli hale getirebilirsiniz. Entegrasyon gerektirmeyen bu sistem sayesinde bayi tahsilatlarınızı tek panelden kolayca yönetebilirsiniz. Ödero’nun PCI-DSS sertifikası, etkin fraud çözümleri ve güçlü altyapısı ile hem kesintisiz hem de güvenli bir şekilde ödeme alabilirsiniz. 

 

Bayi Tahsilat Çözümü’nü tercih ettiğinizde, bayileriniz müşterilerinden ödeme aldığı anda firmanızın payına düşen tutar otomatik olarak hesaplanır ve hesabınıza aktarılır. Böylece uzun vadeleri beklemenize ve tahsilatları riske atmanıza gerek kalmaz. Detaylı finansal durum raporları ile de hem kendi firmanızın hem de bayilerinizin durumunu görebilirsiniz. 

Bayilerinizden alacağınız ödemeleri tek panelden online şekilde yönetebilmek için Ödero Bayi Tahsilat Çözümü’ne başvurun, maddi kayıpların önüne geçerek nakit akışınızı sürekli hale getirin.

Ödero Bayi Tahsilat Çözümü’ne buradan başvurabilirsiniz: https://oderopay.com.tr/uye-ol

Sponsorlu içeriktir.
Evo Editör
SON HABERLER
  1. 21:19 En çok çalınan otomobiller ve nedenleri
  2. 21:16 Alışkanlıklarınız entelektüel olup olmadığınızı ortaya koyuyor!
  3. 21:13 Şarj cihazları kullanılmadığı zamanlarda fişte bırakılmamalı
  4. 21:10 İster yeyin ister buzluğa doldurun: İşte evde döner ekmeği yapımı
  5. 21:06 Bakan Göktaş'tan başörtüsü ayrımcılığına tepki gecikmedi: "Bağnaz Zihniyet"
  6. 20:59 Akintola sahada olamayacak!!
  7. 20:30 Cem Yılmaz estetik furyasına katıldı!
  8. 20:15 Emeklilere peş peşe müjde! SGK duyurdu: 6 ay boyunca ücretsiz hizmet verilecek!
  9. 19:59 En çok getirilen ve IMEI kaydı yaptırılan telefon markası şaşırttı!
  10. 19:59 Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti
  11. 19:53 Afganistan'ın Ghor Vilayetinde Şiddetli Yağışlar: En Az 50 Kişi Sel Felaketinde Hayatını Kaybetti
  12. 19:47 Ajda Pekkan, Sezen Aksu'nun Sahneye Veda Kararını Değerlendirdi: 'Tansiyonum Yükseliyor!'
  13. 19:42 Canan Karatay: Ev Temizliğinde Sirkenin Gücü
  14. 19:39 19 Mayıs 2024 Günlük burç yorumları
  15. 19:36 Bağırsaklarınızı bu yöntemle temizleyin: Doğal yöntemlerle rahatlayın
  16. 19:33 Yoğurtlu çılbır tarifi
  17. 19:18 İsrail Annelerinden Çığlık: Savaşı Durdurun!
  18. 19:11 Tunus'ta Nahda Hareketi Lideri Gannuşi'ye ve Damadına Onaylanan Hapis Cezaları ve Para Cezaları
  19. 19:05 Avrupa Konseyi Strazburg'da Yapay Zeka İçin Tarihi Sözleşmeyi Kabul Etti
  20. 19:04 Okan Buruk rotasını Mısır'a Çevirdi! O İsme Kafayı Taktı!
Bilgi Haberleri