BBP'den çarpıcı Cumhur İttifakı açıklaması: "Kendi adaylarımızla çıkarız, lakin..."

BBP'den çarpıcı Cumhur İttifakı açıklaması:

BBP'den çarpıcı Cumhur İttifakı açıklaması: ... BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yerel seçimlerde Cumhur İttifakı'na devam edip etmeyeceklerini sorusuna cevap verdi. Ayrıca Destici, sokak hayvanları sorununa da değinerek, yerel yönetimlere önemli sorumluluklar düştüğünü vurguladı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin il başkanlığını ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, yerel seçimlerde Cumhur İttifakı'na devam edeceklerini açıkladı. Heyetlerinin görüşmeleri sürdürdüğünü belirten Destici, bu görüşmelerin ay sonuna kadar netleşeceğini umduklarını ifade etti.

DESTİCİ: "CHP, PKK'NIN SİYASİ UZANTISIYLA ORTAKLIK YAPIYOR"

Destici, konuşmasında CHP'nin PKK'nın siyasi uzantısıyla ortaklık yaptığını iddia ederek, bu durumu milletin kabul etmeyeceğini savundu. CHP'yi eleştiren Destici, terörle mücadelede samimi olunması gerektiğini vurguladı. Destici, açıklamalarında "Önce HDP idi, sonra HEP oldu, sonra Yeşil Sol oldu, şimdi de DEM mi olmuş, demlik mi olmuş bilmiyorum, adını değiştirmiş. Şimdi onlarla ortaklık yapıyorlar. Daha önce gizli yürüttükleri görüşmeleri aleni şekilde gerçekleştiriyorlar. Şehit cenazesinden çıkarak oraya görüşmeye gidiyorlar. Bu, kabul edilebilir bir şey değildir. Milletimiz inanıyorum ki sandıkta bunun bedelini CHP'ye ve onu yeni Genel Başkanı'na, belediye başkan adaylarına, büyükşehir belediye başkan adaylarına ödetecektir. Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu döneminde PKK'nın siyasi partisiyle süren ortaklık, bugün Özgür Özel döneminde hızlanarak ve aleni şekilde devam etmektedir." ifadelerine yer verdi.

BBP LİDERİNDEN ANAYASA MAHKEMESİ ELEŞTİRİSİ

Anayasa Mahkemesi'ne yönelik eleştirilerde bulunan Destici, terörle mücadele konusunda alınan kararları yetersiz bulduğunu belirtti. PKK'nın siyasi uzantılarının Meclis'te Kürtçe konuşmalarına da tepki gösterdi. Destici, "Terörün siyasi partisi kollanıyor, gözetiliyor. Onunla ilgili kararlar ya öteleniyor ya başta kapatılma ve hazine yardımı olmak üzere hep lehinde çıkıyor. Bunu anlamakta ve anlatmakta güçlük çekiyoruz. Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın ya da herhangi bir üyesinin, sözcüsünün çıkıp bu mevzularda milletimizi bilgilendirmesi gerekiyor. Kapalı kapılar arkasında aldıkları kararlar artık bizi tatmin etmediği gibi rahatsız edecek boyutlara geldi" dedi.

YEREL SEÇİMLERE HAZIRLIK: BBP HEYETLERİ GÖRÜŞMELERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Destici, yerel seçimlere ilişkin yarın Ankara'da genel istişare toplantısı yapacaklarını açıkladı. BBP'nin 81 il ve 922 ilçede kendi adaylarıyla seçimlere katılacağını belirten Destici, Cumhur İttifakı'yla görüşmelerin sonuçlanmasını beklediklerini dile getirdi. mustafa-destici.jpg

 "Büyük Birlik Partisi 81 ilimizde, 922 ilçe, 390 beldenin tamamında seçimlere kendi adı, kendi amblemi, kendi adaylarıyla, meclis üyeliklerinde, il genel meclisi üyeliklerinde katılacak güce de kudrete de üye sayısına da teşkilat sayısına da sahiptir. Lakin biz aynı zamanda bir ittifakın parçasıyız. Cumhur İttifakı'nın parçasıyız. Özellikle AK Parti ile heyetlerimiz bu mevzuda görüşmelerini sürdürüyor. Bu ayın sonuna kadar bu görüşmelerin netleşeceğini ümit ediyorum"

SOKAK HAYVANLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA: "SALDIRGAN KÖPEKLERLE BAŞ EDİLMELİ"

Mustafa Destici, sahipsiz ve saldırgan köpek sorununa dikkat çekerek, yerel yönetimlere sorumluluk düştüğünü ifade etti. Hayvan barınaklarının etkin bir şekilde kullanılması gerektiğini belirten Destici, sokaklardaki saldırgan hayvanlarla ilgili uyutma veya itlaf gibi önlemlerin değerlendirilmesi gerektiğini savundu. Destici, sözlerine "Avrupa nasıl çözmüşse, dünya nasıl çözmüşse bunu çözmek zorundadır. Yeterli hayvan barınağı olan şehirlerimiz, ilçelerimiz, illerimizde o tür önlemler alınsın fakat baş edilemeyecek boyutta olanlarla ilgili uyutma ya da itlaf seçenekleri kesinlikle değerlendirilmeli, sokaklarımız bu saldırgan hayvanlardan kurtulmalıdır." cümleleriyle devam etti.

"BBP'den çarpıcı Cumhur İttifakı açıklaması: "Kendi adaylarımızla çıkarız, lakin..."" haberi, 16 Aralık 2023 tarihinde yazılmıştır. 16 Aralık 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan BBP'den çarpıcı Cumhur İttifakı açıklaması: "Kendi adaylarımızla çıkarız, lakin..." haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. BBP'den çarpıcı Cumhur İttifakı açıklaması: "Kendi adaylarımızla çıkarız, lakin..." 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Halk Tv

Sara Ö Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:09 Araç alacakların dikkatine: İkinci el otomobilde hemen satan modeller ve markalar belirlendi!
  2. 17:06 Hyundai Tucson'un yenilenmiş versiyonu: Türkiye'de piyasaya sürülme zamanı belirlendi!
  3. 17:00 SPK onayıyla Lila Kağıt halka arz edilecek: Talep toplama süreci için belirlenen tarihler açıklandı
  4. 16:52 Evinizi Yeniden Parlatın: Kararmış Derz Sorununu Çamaşır Suyu Olmadan Çözün!
  5. 16:37 Dursun Özbek Abdurrahim Albayrak'ı listesine kattı!
  6. 16:23 Hakan Çalhanoğlu'ndan Muhteşem Başarı!
  7. 16:18 Kirli Sepeti Dizisi Final Kararı ile Şok Etti!
  8. 16:12 Threads adlı platform Türk Rekabet Kurumu'nun kararıyla yarından itibaren Türkiye'de kapanıyor
  9. 16:12 EPDK, tarife değişiklikleri yaptı!
  10. 16:12 Tekstil sektörünün liderleri ekonomik zorluklarla karşı karşıya! Köklü firma iflası ilan etti
  11. 16:11 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye'nin dış kaynak alamadığı iddialarına yanıt verdi
  12. 15:20 AK Parti Gelibolu Ziyaretinde Vurgu: 'Türkiye'nin Yöneten Partisiyiz'
  13. 15:19 Özgür Özel'den Manisa Ziyareti: Seçim Başarısı ve Turizm Potansiyeli Üzerine Değerlendirmeler
  14. 15:13 Mauro Icardi'den Erden Timur'a Teşekkür: Galatasaray'a İnanıyoruz!
  15. 15:10 Sicil Affı ve Borç Kapatma Kredisi: Vatandaşlara Ekonomik Nefes!
  16. 15:07 Transfer bombası: Fenerbahçe'nin yıldızı Galatasaray'a mı imza atacak?
  17. 15:07 Dikkatli Alışveriş! Etiketlere Dikkat Etmezseniz Sağlığınız Tehlikede Olabilir!
  18. 15:06 Adalet Olmadan Ekonomi Olmaz: Demirtaş'tan Ekonomik Kurtuluş Çağrısı
  19. 15:06 Stresi Azaltmanın Pratik Yolları: Günlük Hayatın Kolay Reçetesi
  20. 15:05 Seda Bakan'dan Sosyal Medyayı Sallayan Fotoğraf: Yıldız Tilbe Yalnız Değildir!
Gündem Haberleri