Bekçilerden Süleyman Soylu’ya sitem!

Bekçilerden Süleyman Soylu’ya sitem!

Bekçilerden Süleyman Soylu’ya sitem! İçişleri Bakanlığı’na bağlı çalışan bekçiler çalışma saatlerinden şikâyetçi. Bir bekçi, "Aylık 60 saatlik fazla çalışmamızın mesai ücretini de almıyoruz, çünkü bizde mesai yok. Süleyman Soylu’ya bildirdik ama dikkate alınmıyoruz” ifadesinde bulundu.

 

Ayda 240 saat çalışan bekçi ve bekçi eşlerinin, ailelerine ve kendilerine zaman ayıramadıkları gerekçesiyle durumu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bildirdiği kaydedildi. Mesai alamadıklarını, fiziksel ve psikolojik olarak yıprandıklarını kaydeden bekçiler, “180 saat çalışmak istiyoruz. 5 haftalık çalışma saatini 4 haftada tamamladığımız için hem fiziksel hem psikolojik yıpranma yaşıyoruz, ayrıca yıpranma payı hakkımızı da bu şartlara rağmen polisler gibi alamıyoruz” dedi.

Cumhuriyet'ten Leyla Kılıç'ın haberine göre, bir bekçi eşi ise “240 saatlik çalışma düzeni, ikimizi de evde yalnızlaştırdı” ifadelerini kullandı. İstanbul’da temmuz ayından itibaren bekçiler ayda 180 saat çalışmaları gerekirken 240 saat çalışıyor. Bu durumdan şikâyetçi olan bekçiler, mesai ücreti alamamanın yanında ailelerine ve kendilerine zaman ayıramadıklarını belirterek fiziksel ve psikolojik yıpranma yaşadıklarını kaydetti. “Çalışma sistemimiz, 2 gün çalış 1 gün izin şeklinde haftada 60, ayda 240 saat şeklinde” diyen bir bekçi, fakat normal şartlarda 180 saat olmalı ve 1 gün çalışıp 1 gün izin yapmamız gerekiyor. Aslında bizim düzenimiz haziran ayına kadar da bu şekilde devam etmişti. Fakat İstanbul Emniyet Müdürü değişikliği sonrasında temmuz ayının başında yeni dönem başladı. Yaklaşık 4.5 aydır bu şekilde devam ediliyor” dedi.

‘YIPRANMA PAYI HAKKIMIZ YOK’

5 haftalık çalışma saatini 4 haftada tamamladıklarını kaydeden bir başka bekçi ise “Çalışmak istediğimiz düzen, eski sistemimiz. Yani 1 gün çalışma 1 gün izin olmak üzere 180 saat çalışmak istiyoruz. 5 haftalık çalışma saatini 4 haftada tamamladığımız için hem fiziksel hem psikolojik yıpranma yaşıyoruz, ayrıca yıpranma payı hakkımızı da bu şartlara rağmen polisler gibi alamıyoruz. Akşam 19.00’da başlayan mesaimiz sabah 07.00’de son buluyor. 2 gün üst üste gece 12 saat çalışarak sokaklarda halkın güvenliğini sağlıyoruz. 180 saat kuralına karşı 240 saat çalıştığımız halde aylık 60 saatlik fazla çalışmamızın mesai ücretini de almıyoruz, çünkü bizde mesai yok. Süleyman Soylu’ya bildirdik ama dikkate alınmıyoruz” diye konuştu. Bekçiler ve aileleri bu durumu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da birçok kez iletti. Soylu’ya sosyal medya hesaplarının yanı sıra Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’nden de (CİMER) ulaşmaya çalışıyorlar.

Cumhuriyet'e konuşan bir bekçi eşi, “Aile bütünlüğümüzde sorunlar çıkıyor, ben de çalışıyorum ve eşimi evde göremiyorum. 2 gün çalışmada eşimi 48 saatte toplamda 1 saat görüyorum. 240 saatlik çalışma düzeni, ikimizi de evde yalnızlaştırdı. Zaten gece çalıştığı için bekçi eşleri olarak geceleri yalnız kalıyoruz, bir de üzerine 2 gün 48 saatte 1 saat görüşebiliyor olmak eşimi de beni de yıpratıp aile içi sorunlar çıkmasına sebep oluyor. Biz esnek özel esnek çalışma saatleri istemiyoruz ama haziran ayındaki sisteme dönerek 180 saat olan çalışma düzenine dönülmesini istiyoruz. Bizim çocuğumuz yok ama olan bekçi eşleri, babayla çocuk arasında gereken iletişimde eksik yaşandığını ve bunun başka aile sorunlarına sebep olduğunu dile getiriyor” ifadelerini kullandı.

"Bekçilerden Süleyman Soylu’ya sitem!" haberi, 16 Kasım 2020 tarihinde yazılmıştır. 16 Kasım 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bekçilerden Süleyman Soylu’ya sitem! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bekçilerden Süleyman Soylu’ya sitem! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  2. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  3. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  4. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  5. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  6. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  7. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  8. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  9. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  10. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  11. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  12. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  13. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  14. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  15. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
  16. 09:56 Özgür Özel: 11 büyükşehire 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün
  17. 09:53 Volvo'nun Çinli Şirkete Satılması: İnovasyon ve Sürdürülebilirlikte Yeni Dönem
  18. 09:51 Emeklilere 'ek gelir için simit satma' tavsiyesi veren MHP’li vekil ihale üstüne ihale almış
  19. 09:48 Fenerbahçe, Levent Mercan İçin Transfer Girişiminde Bulundu!
  20. 09:47 Emekliler dikkat: Ödemeler bugün başlıyor
Politika Haberleri