Berkin Elvan’ın ablası ‘katılmadığı bir eyleme’ dahil edilerek gözaltına alındı

Berkin Elvan’ın ablası ‘katılmadığı bir eyleme’ dahil edilerek gözaltına alındı

Berkin Elvan’ın ablası ‘katılmadığı bir eyle... Berkin Elvan'ın ablası Özge Elvan, Birleşik Mücadele Güçleri’nin geçtiğimiz Cuma günü İstanbul Kadıköy’de yapacağı gösteriye polis tarafından yapılan müdahalede gözaltına alınmıştı. Elvan'ın babası Sami Elvan, kızının son durumunu anlattı.

Diken'den Canan Coşkun'un haberine göre; İstanbul’un Kadıköy ilçesinde 4 Şubat Perşembe günü katılmadığı eyleme dahil edilerek, Berkin Elvan’ın ablası Özge Elvan’ın ifadesi alındı. Avukatı Deniz Özen’in verdiği bilgiye göre Elvan’ın yarın (8 Şubat Pazartesi) İstanbul Anadolu Adliyesi’ne sevk edilmesi bekleniyor. Öte yandan Elvan’ın ablası Gamze Elvan, Twitter hesabından kardeşinin yemeklerin kötü olması nedeniyle şekerli suyla beslendiğini duyurdu. ‘Birleşik Mücadele Güçleri’ adlı grup “Faşizme karşı birleşelim” diyerek 4 Şubat’ta Kadıköy’de buluşma çağrısında bulunmuştu. Polisin müdahale ettiği buluşmada 65 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Gezi eylemleri sırasında, evinin bulunduğu Okmeydanı’nda polisin gaz fişeği ile başından vurduğu Berkin Elvan’ın ablası Özge Elvan ve arkadaşları da vardı. Avukatı Deniz Özen, Özge Elvan’ın eyleme katılmadığını, eylemin yapılacağı rıhtımdan 10 dakika uzaklıkta bir sokaktan gözaltına alındığını söylemişti. Arkadaşlarıyla birlikteyken polis tarafından GBT kontrolü için durdurulan Elvan ve arkadaşları, işlemin yapılacağı söylenerek gözaltı otobüsünün bulunduğu Caferağa Spor Salonu’na kadar getirilmiş ve gözaltına alınmıştı. İstanbul Valiliği’nin dünkü açıklamasında, gözaltına alınanlardan 58’inin terör örgütleriyle bağlantılı olduğu öne sürülürken yedi kişinin de herhangi bir suç kaydının bulunmadığını belirtildi.

Eylemde değildi

İstanbul Kadıköy’de gözaltına alınan Berkin Elvan'ın ablası Özge Elvan’ın savcılığa sevk edileceği öğrenildi. Oda Tv'nin haberine göre; Özge Elvan’ın babası Sami Elvan, gözaltına alınan kızının son durumuyla ilgili “Emniyet ifadesi akşam alınmış. Bugün savcılığa gönderileceğini öğrendik” dedi. Kızı Özge’nin eylemde gözaltına alınmadığını vurgulayan baba Sami Elvan, “Kadıköy’de bir arkadaşını ziyarete gitmişti. Eylemde değildi. Arkadaşından ayrıldıktan sonra sokak ortasında gözaltına almışlar. Eyleme gitmiş gibi davranmışlar” ifadelerini kullandı. Avukat Deniz Özen de Özge Elvan’ın eyleme katılmadığını, eylemin yapılacağı rıhtımdan 10 dakika uzaklıkta bir sokaktan gözaltına alındığını söylemişti. Berkin Elvan, 2013 yılında Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucunda ağır yaralanmış, 2014 yılında da tedavi gördüğü hastanede 15 yaşında hayatını kaybetmişti.

 

 

"Berkin Elvan’ın ablası ‘katılmadığı bir eyleme’ dahil edilerek gözaltına alındı" haberi, 07 Şubat 2021 tarihinde yazılmıştır. 07 Şubat 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Berkin Elvan’ın ablası ‘katılmadığı bir eyleme’ dahil edilerek gözaltına alındı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Berkin Elvan’ın ablası ‘katılmadığı bir eyleme’ dahil edilerek gözaltına alındı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:29 Hırvatistan'da genel seçimleri Hırvat Demokrat Birliği'nin (HDZ) kazandığı bildirildi
  2. 03:27 CHP, 20-21 Nisan tarihlerinde bir "Yerel Yönetimler Çalıştayı" düzenliyor
  3. 03:23 Avrupa Birliği, İran'a yaptırımların genişletilmesi kararı aldı
  4. 03:03 Google'dan daha fazla çalışanı işten çıkarma kararı geldi
  5. 02:42 Bu testi 45 saniyeden kısa sürede çözen %10'luk kişiden biri misiniz?
  6. 02:39 Faydalarıyla sosyal medyayı sallayan biberiye suyu nasıl yapılır?
  7. 02:37 Bu 8 burca asla sırrınızı vermeyin!
  8. 02:34 Tokat'ta 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  9. 02:23 İliç'teki maden kazası için oluşturulan komisyonun üyeleri belirlendi
  10. 01:59 Kredi kartı sıkılaşması risk doğuruyor
  11. 00:58 AB zirvesinin Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde, Kıbrıs konusuna vurgu yapıldı
  12. 00:51 Ukrayna yetkilileri, Çernigiv'e yönelik saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi
  13. 00:48 Fahrettin Altun açıkladı: "200'ü aşkın İsrail kaynaklı dezenformasyonu ifşa ettik"
  14. 00:20 Hollanda milletvekilleri, Kavala ve Demirtaş hakkındaki yönergeyi kabul etti
  15. 00:20 Seçimin acısı çıkmaya başladı: Ücretsizdi ama artık yüzde 25 zamlı!
  16. 00:19 AB, İsrail'e Gazze'ye insani yardım girişlerine izin verme çağrısı yapıyor
  17. 00:16 İsrailli Bakan Ben-Gvir'in tartışmalı önerisi: "Filistinlilere Ölüm Cezası Verilsin”
  18. 00:14 Fenerbahçe, Olympiakos'u Ağırlıyor: UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final Rövanşı
  19. 00:10 Muğla'nın Menteşe İlçesinde 3.9 Büyüklüğünde Deprem
  20. 00:06 New York Borsası'nın düşüşü sürüyor
Gündem Haberleri