Beşiktaş Belediyesi, Gayrettepe'deki yangınla ilgili açıklamada bulundu

Beşiktaş Belediyesi, Gayrettepe'deki yangınla ilgili açıklamada bulundu

Beşiktaş Belediyesi, Gayrettepe'deki yangınl... Gayrettepe'deki yangınla ilgili olarak Beşiktaş Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı talimatıyla görevlendirilen Mülkiye Müfettişleri ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen adli ve idari soruşturmalara değinildi.

Gayrettepe'deki yangınla ilgili olarak Beşiktaş Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı talimatıyla görevlendirilen Mülkiye Müfettişleri ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen adli ve idari soruşturmalara değinildi.

İŞLETME RUHSATININ DURUMU VE DENETİM SÜRECİ

Açıklamada, yangın öncesinde işletmenin ruhsat durumuna ilişkin detaylar ve tadilat süreciyle ilgili belediyeye yapılan başvurunun olmadığı belirtildi. Beşiktaş Belediyesi'nin düzenli denetimleri kapsamında, 2022'de Sayıştay denetçileri tarafından hazırlanan raporun, 2023'te kamuoyuna duyurulduğu ve bu raporun yayımlanmasının ardından işletmelerin titizlikle incelendiği ifade edildi. Belediye tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bahse konu olan işletme ilk olarak 1987 yılında ruhsatını almış olup, 2018 yılında ise devretmeye bağlı olarak ruhsatının yenilenmiş olduğu anlaşılmaktadır. Ancak iddia edilen tadilat süreciyle ilgili belediyemize herhangi bir başvuru yapılmamış, izin alınmamış, bilgi verilmemiştir" 

"Ayrıca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, konu ile alakalı 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Bu kapsamda konu ile ilgili adli ve idari tahkikat devam etmektedir. Bahse konu olan işletme ilk olarak 1987 yılında ruhsatını almış olup, 2018 yılında ise devretmeye bağlı olarak ruhsatının yenilenmiş olduğu anlaşılmaktadır. Ancak iddia edilen tadilat süreciyle ilgili belediyemize herhangi bir başvuru yapılmamış, izin alınmamış, bilgi verilmemiştir. Şu anda bu konuda itfaiye, savcılık ve müfettişlerin soruşturması devam etmekte olup, sonucunda ayrıca bilgi verilecektir. Kurum olarak, olayın takipçisi olacağız ve kamuoyunu sürekli olarak bilgilendirmeye devam edeceğiz. Toplumsal huzur ve güvenliğin sağlanması için elimizden gelen tüm çabayı göstermeye sorumluluğu olan tüm kamu kurumları ile birlikte devam edeceğiz"

Beşiktaş Belediye Başkanlığı'nın düzenli denetim faaliyetleri çerçevesinde, 2022 yılında Sayıştay denetçileri tarafından hazırlanan denetim raporu, 2023 yılında kamuoyuyla paylaşıldı. Söz konusu raporun yayımlanması sonrasında, belediye tarafından işletmelerin titizlikle incelendiği belirtildi.

"Bu raporun yayımlanması akabinde denetim ekipleri oluşturulmuş ve yasal zorunluluk gereği ruhsatlandırılması gereken işletme ve mekanlar titizlikle incelenmiştir. Bu inceleme sürecinde; avukatlık ofisleri, psikolojik danışmanlık (psikoterapi) ve fizyoterapi merkezleri, muhasebe ve mali müşavirlik ofisleri, mühendislik ve mimarlık ofisleri, her türlü sağlık tesisleri, (muayenehaneler, veteriner klinikleri, hastaneler, eczaneler vb.) noterler, turizm belgeli tesisler ve günlük konaklama hizmeti veren yerler belediye ruhsatlandırma yetkisinde değildir ve bu iş yerleri ruhsatlandırma işleminden hariç tutulmuştur. Belediyenin yetki alanı içerisinde kalan bölgelerde ruhsatlandırma işlemleri başlatılmış ve büyük bir kısmı tamamlanmıştır; bu süreç halen devam etmektedir. Coğrafi ve tarihi öneme sahip Beşiktaş Belediyesi, sorumluluk alanlarındaki çeşitli mekan ve yerlerde ilgili bakanlıklar ve devlet kurumları ile yasal düzeyde iş birliği yapmaktadır. Belediye, bu iş birliğine rağmen, karar alma süreçlerini sürekli izleme ve değerlendirme mekanizmaları aracılığıyla yönetmeye özen göstermektedir. Konu ile ilgili olarak adli ve idari tahkikat devam etmektedir. Bu konuda kurumumuz sorumluluğu bulunan tüm kurumlarla iş birliği halinde hassasiyetle üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir. Sürecin her aşamasında kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz"

BELEDİYENİN YETKİ ALANI VE İŞ BİRLİĞİ SÜRECİ

Beşiktaş Belediyesi'nin yetki alanında olmayan işletmelerin ruhsatlandırma işlemlerinden hariç tutulduğu vurgulandı. Belediye, yasal düzeyde iş birliği yapmakla birlikte, karar alma süreçlerini izleme ve değerlendirme mekanizmaları aracılığıyla yönetmeye dikkat etmektedir. Sürecin adli ve idari aşamalarında kamuoyunu bilgilendirmeye devam edileceği belirtildi.

 

"Beşiktaş Belediyesi, Gayrettepe'deki yangınla ilgili açıklamada bulundu" haberi, 04 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 04 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Beşiktaş Belediyesi, Gayrettepe'deki yangınla ilgili açıklamada bulundu haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Beşiktaş Belediyesi, Gayrettepe'deki yangınla ilgili açıklamada bulundu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:06 Tokat'ın Gurme Sırrı: Asma Yaprağı Sarmanızı Taze Tutmanın Yolu!
  2. 10:00 Microsoft, Malezya'ya Yapay Zeka İçin Dev Yatırım Yapacak
  3. 09:53 Diyarbakır bunu konuşuyor: Amedspor için Aziz Yıldırım devrede
  4. 09:47 İsmailağa kapılarını ilk kez gazetecilere açtı
  5. 09:41 CHP kurmayları: El sıkışıp eleştireceğiz
  6. 09:32 Andrea Stella: McLaren mevcut gelişim hızını sürdürürse, 12 ay içinde Red Bull'u yakalayabilir
  7. 09:27 İlk kez anne olan Gonca Vuslateri'den ilk paylaşım
  8. 09:21 İrfan Can Kahveci'nin eski hocası İrfan'ın gideceği takımı açıkladı
  9. 09:15 Cemil Çiçek: Yapılan açıklamalara bakarsanız yeni bir anayasa gözükmüyor
  10. 09:08 Özgür Özel, 1 Mayıs'ta Taksim'e neden yürümediğini açıkladı
  11. 09:04 Türkiye fazla mesaide zirvede
  12. 09:01 Ankara'da kuvvetli sağanak yaşamı felç etti: Metro seferleri aksadı
  13. 08:50 Karar yazarı Elif Çakır: Gelelim madalyonun öteki yüzüne
  14. 08:46 Ümit Özlale ve Serap Belovacıklı evleniyor
  15. 08:40 Ali Yerlikaya duyurdu: Organize suç örgütüne "Mahzen-36" operasyonu: 42 gözaltı
  16. 08:35 Yüz gençleştirme operasyonu sonrası son hali gündem oldu
  17. 08:32 Derya Alabora, ayrıldığı Uğur Yücel hakkında bir itirafta bulundu
  18. 08:27 KYK yurdunda mide bulandıran görüntüler: Ekmeğin içinden çıkan şey şok etti
  19. 08:24 Murat Ülker milyon dolarlık anlaşmadan çekiliyor
  20. 08:18 Erdoğan'dan 'trol' talimatı: AK Parti, 'troller' için harekete geçti
Gündem Haberleri