BEYAZ SARAY AÇIKLADI: İşte ABD Başkanı Biden'ın sağlık raporu

BEYAZ SARAY AÇIKLADI: İşte ABD Başkanı Biden'ın sağlık raporu

BEYAZ SARAY AÇIKLADI: İşte ABD Başkanı Biden... ABD Başkanı Joe Biden, yıllık fiziksel muayenesi kapsamında kolonoskopi için verilen anestezinin etkisinden çıkar çıkmaz Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e devrettiği Başkanlık görevini devraldı.

ABD tarihinde Başkanlık yetkilerine sahip ilk kadın olan Harris’in başkanlık görevi kısa sürdü.

ABD Başkanı Joe Biden, yıllık fiziksel muayenesinin bir parçası olarak ABD'nin Maryland eyaletindeki Bethesda kentinde bulunan Walter Reed Tıp Merkezi'nde rutin bir kolonoskopi yapıldı.

Biden, muayene sırasında kendisine anestezi yapılması nedeniyle Başkanlık görevini yerel saatle yaklaşık 10.10’da Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e devretti, Harris, ABD tarihinde Başkanlık yetkilerine sahip ilk kadın oldu.

Biden hasteneden böyle çıktı, ‘kendimi harika hissediyorum’ dedi.

biden-hastane-cikisi.jpg

BIDEN GERİ DÖNDÜ

ABD Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Biden’ın yerel saatle yaklaşık 11.35’te Başkan Yardımcısı Harris ve Beyaz Saray Genel Sekreteri Ron Klain ile telefonda görüştüğünü ve Harris’ten Başkanlık görevlerini devraldığını ifade etti.

Rutin kolonoskopi öncesi yetkilerini Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e devreden ABD Başkanı Joe Biden, anestezinin etkisinden çıkmasının ardından görevini yeniden devraldı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Başkan Biden sabah 11.35'te Başkan Yardımcısı Harris ve Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü ile görüştü. Bu saatte Biden gayet iyi durumdaydı ve yetkilerini tekrar devraldı." ifadesini kullandı.

Psaki, Biden’ın keyfinin yerinde olduğunu ve rutin fizik muayenesinin geri kalanı tamamlanana kadar Walter Reed Tıp Merkezi'nde kalacağını açıkladı.

Sağlık raporu kamuoyuna açıklandı

ABD Başkanı Joe Biden'ın bugün gerçekleşen doktor muayenesinin sonuçları açıklandı. Halkın vergileriyle maaşı ödenen devlet başkanının sağlığı ile ilgili altı sayfalık detaylı muayene notları ve raporu için lütfen linki tıklayınız

https://www.whitehouse.gov/wp-content/uploads/2021/11/President-Biden-Current-Health-Summary-November-2021.pdf

BİR BUÇUK SAATLİĞİNE BAŞKAN OLDU

Öte yandan Harris’in başkanlık görevi yaklaşık 1 saat 30 dakika sürdü. Harris, ABD’de Başkan Yardımcısı olarak görev yapan ilk kadın olurken, ülkenin yaklaşık 250 yıllık tarihinde hiç kadın başkan olmadı.

TRUMP AYNI MERKEZE GİZLİCE GİTMİŞTİ
ABD'nin Biden'dan önceki Başkanı Donald Trump'ın Biden'ın tedavi gördüğü merkeze yardımcısı Mike Pence'a görevi devretmemek için gizlice gidip tedavi olduğu belirtildi.

HARRIS BEYAZ SARAY'DA NE YAPIYOR?

ABD’nin ilk kadın başkan yardımcısı olan Kamala Harris’in, "Joe Biden yönetimince kenara itildiği ve yönetimde işlevsiz kaldığı" iddiaları son günlerde Amerikan kamuoyunda tartışılırken, Harris'in görevdeki 10 ayında dikkat çekici bir başarısının olmadığı yaklaşımı öne çıkıyor.

Hindistan kökenli bir anne ve Jamaika kökenli bir babanın kızı olan Harris, California Başsavcılığı ve California Senatörlüğü yaptığı dönemlerde güçlü bir figür ve aktivist olarak öne çıkıyordu.

Harris, 2020 başkanlık seçimleri Demokrat kanattan başkan aday adaylığı yarışına girdiğinde de rakipleriyle kıyasıya mücadele eden, canlı yayın tartışmalarında öne çıkan bir isim haline gelmişti.

Marttaki ön seçimlerin ardından başkanlık yarışından çekilen Harris, Ağustos 2020'de ABD Başkan Adayı Biden'ın başkan yardımcısı adayı olarak siyaset sahnesine çıktı.

Harris, 20 Ocak 2021’de "ilk kadın başkan yardımcısı", "ilk siyahi başkan yardımcısı" ve "ilk Asya kökenli başkan yardımcısı" olmuştu.

Birçok kişi Harris’in Biden yönetiminde ön plana çıkacağını savunuyordu, hatta birçok komplo teorisyenine göre Harris, Biden’ı devirip başkan olacaktı.

CNN'DE YAYIMLANAN MAKALE TARTIŞMALARI ALEVLENDİRDİ

Ancak aradan geçen 10 ayda Harris’in öne çıktığı bir politikası ya da adından söz ettirdiği bir hamlesi olmadı.

Birçok uzman, bunu Amerikan tarihindeki başkan yardımcılarının hiçbir zaman başkanı gölgede bırakacak bir hamlede bulunmamasına bağlarken, bazı uzmanlar da Harris'in kendi seçmeni ve ekibi içinde "hayal kırıklığı" yarattığı görüşünü paylaştı.

En son geçen hafta sonu CNN’de yayımlanan bir makalede, Harris’in "işlevsiz kaldığı, herhangi bir politika odağı olmadığı ve en önemlisi Biden yönetimi tarafından kenara itildiği" iddia edildi.

Beyaz Saray ise Harris’i "cesaretli bir lider" olarak nitelendirdi ve söz konusu haberin "dedikodudan" öteye geçmediğini belirtti.

HARRIS 1 YILDA BEYAZ SARAY'DA NELER YAPTI?

Harris’e bugüne kadar Biden yönetiminde verilen en büyük görevlerden biri, Mart 2021'de Meksika sınırında yaşanan göçmen krizi oldu.

Biden’ın başkan olmasının ardından Meksika sınırına son yılların en büyük göç dalgası başladı ve Biden, bu sorunla mücadele için Harris’i görevlendirdiğini duyurdu.

Ancak Harris’in haziran sonuna kadar sınır bölgesine hiç gitmemesi, ABD’de sıkça eleştirilen konulardan biri oldu.

Harris, haziran başında Meksika ve Guatemala’ya giderek bu ülkelerin liderleriyle göçmenliğin temel sebepleri konusunda istişarelerde bulundu. Harris’in burada göçmenlere verdiği "ABD’ye gelmeyin" mesajı ise uzun süre konuşulan konulardan biri oldu.

Amerikan kamuoyu, Harris’in göçmenlik konusunda sergilediği performansı beğenmedi ve Demokrat basından bile büyük tepkiler geldi. Öte yandan aktivist yanıyla bilinen Harris’in bu konuda gösterdiği performans da beklentilerin çok gerisinde kaldı.
 

"BEYAZ SARAY AÇIKLADI: İşte ABD Başkanı Biden'ın sağlık raporu" haberi, 19 Kasım 2021 tarihinde yazılmıştır. 20 Kasım 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan BEYAZ SARAY AÇIKLADI: İşte ABD Başkanı Biden'ın sağlık raporu haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. BEYAZ SARAY AÇIKLADI: İşte ABD Başkanı Biden'ın sağlık raporu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  2. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  3. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  4. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  5. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  6. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  7. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  8. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  9. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  10. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  11. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  12. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  13. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  14. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  15. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  16. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  17. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  18. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  19. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  20. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
Politika Haberleri