Biden'ın adaylık için destek verdiği Kamala Harris kimdir?

Biden'ın adaylık için destek verdiği Kamala Harris kimdir?

Biden'ın adaylık için destek verdiği Kamala ... ABD'de başkanlık yarışından çekilen Başkan Joe Biden, yeni aday olarak Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e destek verdiğini duyurdu. Peki, Biden'ın işaret ettiği Harris kim? İşte detaylar...

ABD'de başkanlık yarışından çekilen Başkan Joe Biden, yeni aday olarak Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e destek verdiğini duyurdu!

Biden'ın 81 yaşında olmasının seçimlerde partinin aleyhine olacağını düşünen bazı Demokratlar, en iyi seçeneğin 59 yaşındaki Harris'i aday göstererek seçim kampanyasında yeni bir başlangıç yapmak olduğunu söylüyordu.

Biden'a çekilmesi yönündeki baskı covid olduğu için kampanyasını ertelemesiyle artmıştı.

Biden bir açıklamasında ise kendisinin Trump'ı yenebilecek tek aday olduğunu, ama gerekmesi durumunda Harris'in de görevi iyi bir şekilde yürütebileceğini söylemişti.

Ancak bazı kamuoyu yoklamaları Harris'e desteğin az olduğunu gösteriyor.

KAMALA HARRİS SİYASETE NASIL ATILDI?

Kamala Harris 2020'deki başkanlık seçimlerinde ABD'nin ilk kadın, siyah ve Asya kökenli başkan yardımcısı olarak tarihe geçti.

Kasım 2021'de Biden sağlık muayenesinde olduğu sırada 75 dakikalığına başkan vekilliği yaptı.

California- Oakland'da dünyaya gelen Kamala Harris'in annesi Hindistan, babası da Jamaika doğumlu.

Çift Harris 5 yaşındayken boşandıktan sonra Kamala'yı çoğunlukla bir kanser araştırmacısı ve sivil toplum savunucusu olan annesi Shyamala Gopalan Harris büyüttü.

Annesinin onu ve kardeşi Maya'yı Oakland'deki siyah topluluklar arasına katmak için çabaladığını söyleyen Harris, otobiyografik kitabı "The Truths We Hold"da "Annem iki siyah kız çocuk büyüttüğünün farkındaydı. Burada bizi kendine güvenli ve gururlu siyah kadınlar olarak büyütme mevzusunda kararlıydı" diye yazmıştı.

Ülke tarihinde siyahların baskın olduğu okulların başlangıcında gelen Howard Üniversitesi'ne gittikten sonra, Güney Afrika'daki ırkçılık ve ABD'de ırk ilişkileri gibi siyasi konulara merak sardı.

California Üniversitesi'nde avukatlık vasfını kazandı. Çeşitli bölge savcılıklarında çalıştıktan sonra, 2010'da California Başsavcısı oldu.

2016'daki seçimleri kazanarak California Senatörü oldu.

2020'de başkanlık seçimlerine aday olmak için kampanya yürütse de yarış başladıktan kısa süre sonra adaylıktan çekildi.

Daha sonra aday gösterilen Joe Biden ise Harris'i başkan yardımcısı adayı seçti.

Biden Harris'ten, "Zeki, çetin, deneyimli bir savaşçı" diye bahsediyordu.

İkili, Donald Trump ve yardımcısı Mike Pence'i 2020 seçimlerinde yenilgiye uğrattı.

Biden'ın kampanyasında arka planda yer alıyormuş gibi görünse de, ikilinin siyah kadınların yüzde 90'ından oy aldıkları düşünülürse, Harris'in siyah kadın kimliği bu zaferde etkili olmuş olabilir.

BAŞKAN YARDIMCILIĞI SÜRESİNCE NELER YAPTI?

Kamala Harris and Joe Biden at a campaign event in 2020

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris aynı zamanda Amerikan Senatosu Başkanı da olması sebebiyle, bir tasarı için yapılan oylamada oyların eşit olması halinde karar oyu verme yetkisine sahip.

Harris, ABD tarihinde bu yetkiyi en çok kullanan başkan yardımcısı oldu ve tam 32 kez karar oyu verdi.

Yüksek Mahkeme'nin ülkede 1973'ten bu yana kürtajı yasal hale getiren Roe vs Wade (Wade'e karşı Roe) kararını iptal etmesi sonrası, 2022'den itibaren kadınların üreme sağlığı haklarını savunmak için ülke çapında kampanya yürüttü.

Asylum-seekers from Central America, including children, at the US border in Texas, 2021.Reuters Kamala Harris güney sınırdan ülkeye göçmenlerin geçişini azaltmaya çalışmadı

Ancak Başkan Yardımcılığı dönemi süresince güven oyları düşük kaldı. FiveThirtyEight'in kamuoyu araştırmalarına göre ABD'lilerin ortalama yüzde 51'i performansını yetersiz buldu ve yalnızca yüzde 37'sinden onay aldı.

ABD'de başkanlık seçimlerini izleyen BBC muhabiri Katty Kay'e göre, Biden'ın ona verdiği temel görev ABD'nin güney sınırından ülkeye göçü sınırlandırmak iken, Harris bu problemi çözmede başarısız oldu.

BİDEN'IN YERİNE GEÇMEYE SICAK BAKIYOR MUYDU?

Televizyondaki seçim tartışmasında rakibi Donald Trump karşısında gösterdiği zayıf performansı gerekçe gösteren ABD Temsilciler Meclisi'ndeki 5 Demokrat isim, 81 yaşındaki Biden'ın başkanlık seçimlerine adaylığını geri çekmesi için açık çağrıda bulunmuştu.

Ohio eyaletinin eski Temsilciler Meclisi üyesi Tim Ryan, Biden'ın yerine geçebilecek isim olarak Harris'i öne çıkardı. Newsweek'te yayımlanan makalesinde Ryan, Kamala Harris'in Trump karşısında "ezici" bir zafer elde edebilecek, "olağanüstü" bir başkan adayı olabileceğini öne sürmüştü.

Son kamuoyu araştırmaları, Harris'in Trump karşısında Biden'dan daha iyi bir rakip olabileceğini gösterse de, yine de rakibi Trump'la aralarında başa baş bir yarış geçmesi bekleniyordu.

CNN'in 2 Temmuz'da yayımladığı araştırmaya göre, Biden'ın başkan seçilmesini isteyenlerin oranı yüzde 43'ken, Trump'ın seçilmesini isteyenlerin oranı yüzde 49.

Aynı anketin sonuçları, aday olması halinde seçmenlerin yüzde 45'inin Harris'e oy vereceğini, ancak Trump'ın oyların yüzde 47'sini alarak öne geçeceğini gösteriyor.

Joe Biden'ın yerine geçebilecek isimler arasında gösterilen diğer isimler, California Valisi Gavin Newsom, Michigan Valisi Gretchen Whitmer ve Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg olmuştu.

Demokratların liderine desteğinin sürdüğünü vurgulayan Kamala Harris ise, "Bakın, adayımız Joe Biden. Daha önce Trump'ı yendik, yine yeneceğiz. Son sözüm bu" diye konuşmuştu.

Biden ve Trump'ın seçim öncesi televizyondaki ilk tartışması nasıl yorumlandı? 6 soruda ABD Başkanlık Seçim rehberi Biden televizyon tartışmasını 'batırdığını' kabul etti

"Biden'ın adaylık için destek verdiği Kamala Harris kimdir?" haberi, 21 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 21 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Biden'ın adaylık için destek verdiği Kamala Harris kimdir? haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Biden'ın adaylık için destek verdiği Kamala Harris kimdir? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 08 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:48 100 Bin Lira, 500 Bin Lira ve 1 Milyon Liranın Aylık Faiz Getirisi Rekora Koşuyor!
  2. 00:21 Gecenin Tweeti: "O Halde Soralım, Sen Bu Kılıcı Kime Çekiyorsun Erbaş!"
  3. 00:20 Milyonlara emeklilik müjdesi: Prim ödeme süresi 5 yıl kısaltılacak!
  4. 00:18 Selçuk Geçer'den korkutan dolar tahmini: Artış kaçınılmaz!
  5. 00:17 180 Milyon Euroluk Teklifi Reddetti, Fenerbahçe ile 3 Yıllık Sözleşme İmzaladı!
  6. 00:13 Dzeko'nun attığı gol Bosna Hersek için yeterli olmadı; Hollanda farklı kazandı
  7. 00:10 Hayranlarını Mutlu Edecek Haber! İnci Taneleri'nin Yeni Sezon Tarihi Belli Oldu!
  8. 00:09 Türkiye'ye milyonlarca dolarlık döviz getiren şirket iflas etti: Onlarca çalışan işsiz!
  9. 00:05 O tarih sonrası bu ibare bulunmayan emlak ilanları yayınlanmayacak! Artık mecburi olacak!
  10. 00:03 Aldığınız ev bundan ibaretse 400 bin TL tazminat alabilirsiniz! Mahkemeden örnek karar
  11. 00:03 Uzmanlardan önemli açıklama: Faiz indirimi ev ve otomobil fiyatlarını nasıl etkiler?
  12. 00:03 Konut sahibi olacaklara kara haber: Kredi ile ev alma devri bitti!'
  13. 00:02 Milyonları Sinir Edecek Açıklama! Uzmandan Asgari Ücretle İlgili Bomba Tahmin!
  14. 00:00 Cübbeli Ahmet Hoca'ya Şok Saldırı!
  15. 23:53 Elazığ-Diyarbakır Karayolunda Feci Kaza! Yolun Karşısına Geçmeye Çalışan Kadına Otomobil Çarptı
  16. 23:49 Emirhan İlkhan’ın Konyaspor’a Transferi İptal Edildi: 6 Ay Sahalardan Uzak Kalacak!
  17. 23:42 Tayfun Yagi Vietnam’ı Yıktı: 4 Kişi Hayatını Kaybetti, Şehirler Felç Oldu!
  18. 23:40 Fatih Erbakan erken seçim için tarih verdi!
  19. 23:37 Özgür Özel, CHP Programındaki Değişiklikler İçin Masa Toplantısında!
  20. 23:36 Almanya'ya Kaçak Göç Akını: Türk Vatandaşları Öne Çıkıyor
Dünya Haberleri