Bilgi Üniversitesi öğrencilerinden kamera ve mikrofon açma zorunluluğuna isyan!

Bilgi Üniversitesi öğrencilerinden kamera ve mikrofon açma zorunluluğuna isyan!

Bilgi Üniversitesi öğrencilerinden kamera ve... İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri Rektörlük tarafından alınan güz dönemi final sınavları için kamera ve mikrofon açma zorunluluğuna ilişkin açıklama yayınladı.

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi güz dönemi final sınavları için kamera ve mikrofon açma zorunluluğu getirdi. Karara öğrencilerden tepki geldi. Bilgili Susmuyor Platformu, Rektörlük önünde bir basın açıklaması yaptı, kararın geri çekilmesini talep etti. Platform tarafından yapılan açıklamada, "Bilgi Üniversitesi Bilgili Susmuyor Platformu olarak, 2020-2021 akademik yılı güz dönemi final sınavları için kameranın ve mikrofonun açılmasını hukuksuz bir şekilde dayatan okulumuzun yönetimi sebebiyle buradayız. Alınan bu karar, güncel ekonomik koşullar sebebiyle günden güne yoksullaşan, sadece en basit ihtiyaçlarını karşılayarak hayatta kalabilmek için emeğini satmak zorunda kalan biz öğrencilerin, en temel haklarından olan eşit eğitim alma hakkının önüne geçmektedir. Aynı zamanda bu karar, kişisel verilerin korunması kanuna aykırıdır. Okul yönetiminin bize bahane olarak gösterdiği ve zorunlu olarak imzalatılan belgede ise kamera açma zorunluluğu veya bunun kayıt altına alınmasına izin verilmesi gibi bir durum söz konusu değildir" denildi.

"GERİ ÇEKİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ"

Açıklama şöyle devam etti: Alınan bu kararın sorumluluğu, biz öğrencilerin sırtına yüklenmeye çalışılıyor. Kopya güvenliği adı altında, hukuksuz bir uygulama hayata geçirilmeye çalışılıyor. Hâlbuki bu güvenlik, üniversiteyi sadece sınav geçmeye indirgemeyen, üniversitenin verdiği eğitimi sınav sonucu üzerinden yargılamayan, bilimin yapıldığı, kültür sanat faaliyetleriyle öğrencinin zenginleştirildiği bir üniversite kurarak sağlanabilir. Ama nedense okul taksiti belli, ne kadar yüksek geliri olduğu belli olan bir okulun aklına bu adımlar hiç gelmiyor. Biz Bilgi Üniversitesi’nin onurlu, vicdanlı, ilerici ve bilimsel eğitimden yana olan öğrencileri olarak, alınan bu hukuksuz kararın ivedilikle geri çekilmesini talep ediyoruz. Üniversitelerin gerçek sahiplerinin öğrenciler olduğu gerçeğine karşı atılan her adımın karşısında, biz öğrenciler demokratik ve bilimsel eğitim veren üniversiteleri savunmaya devam edeceğiz. Aynı okul yönetimi pandemi boyunca hak gasplarına uğrayan ve zor koşullar altında çalışmak zorunda olan emekçilerin ve akademisyenlerin de yaşadıklarının sorumlusudur. Bu süreçte haklarını arayan emekçilerin de yanlarında olduğumuzu bilmenizi isteriz. Bilgili Susmuyor platformu olarak, her daim vicdanın sesi olmaya ve her türlü haksızlığın karşısında olmaya devam edeceğimizi de buradan ilan ediyoruz."

"Bilgi Üniversitesi öğrencilerinden kamera ve mikrofon açma zorunluluğuna isyan!" haberi, 30 Aralık 2020 tarihinde yazılmıştır. 30 Aralık 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan Bilgi Üniversitesi öğrencilerinden kamera ve mikrofon açma zorunluluğuna isyan! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bilgi Üniversitesi öğrencilerinden kamera ve mikrofon açma zorunluluğuna isyan! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 30 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Tele 1

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:53 McDonald's'ın 2024 İlk Çeyrek Performansı: Gelir Artışı ve Uluslararası Zorluklar
  2. 18:50 KKM Girişi ve Çıkışı: TL'nin Yolculuğu ve TCMB'nin 833.4 Milyar TL'lik Zararı
  3. 18:47 Fenerbahçe'nin Yıldızı Ferdi Kadıoğlu, Bayer Leverkusen'in Hedefinde!
  4. 18:43 Green Card sonuç tarihleri merak ediliyor!: Green Card başvuru sonuçları ne zaman çıkacak?
  5. 18:43 Türkiye'de Sigara Devi BAT, Satış Noktalarındaki Kâr Oranlarını Düşürdü: İddialar Yalanlandı
  6. 18:40 Borsa İstanbul günü düşüşle kapattı!: İşte detaylar
  7. 18:38 Haftalık çalışma süresinin sadece 4 gün olduğu o şirket!: Türkiye'de resmen bir ilk!
  8. 18:37 Adıyaman'da Polis Merkezi Saldırısı: İki Şehit, Bir Tutuklama
  9. 18:35 Rusya Ukrayna'nın Harry Potter Kalesi'ni vurdu!: İşte son durum!
  10. 18:32 Bu görüntüler Konya'dan!: Kan gibi göl birden yok oldu!
  11. 18:25 Açlık sınırı asgari ücreti geçti bile!: Yoksulluk sınırı açıklandı!
  12. 18:23 Modern Bir Dokunuş: Borcamda Tavukgöğsü Tarifiyle Geleneksel Lezzet Yeniden Keşfediliyor!
  13. 18:19 Kenya'daki sel felaketinde ölenlerin sayısı 169'a yükseldi
  14. 18:16 Ülke Genelinde Devam Eden Yağışlar ve Güncel Hava Durumu Uyarıları
  15. 18:12 Getir, o bölgedeki işlerini kapattı ve sipariş alımını sonlandırdı!
  16. 18:12 BES'te yeni dönem başlıyor: Biriken tutarı kısmen geri alma şartları netleşti!
  17. 18:11 Gazze'de Enkaz Altında Binlerce Kişinin Cesedi: Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
  18. 18:08 Özel ve Erdoğan görüşmesinin zamanı ve yeri netleşti
  19. 18:04 Beşiktaş'ın Şampiyonluk İçin Transfer Atağı: Almanya'dan Yıldız Golcü Patrik Schick Hedefte
  20. 17:56 Ünlü Şarkıcı Hadise’den Galatasaray’ın Yıldızı Lucas Torreira Hakkında İtiraf!
Eğitim Haberleri