Bilim insanları ebola ile mücadelede başarılı oldu
Bilim insanları ebola ile mücadelede başarıl... Uzun bir süredir hastalık çalışmaları yapan bilim insanları ebola virüsüne karşı önemli bir avantaj elde edebilecekleri aşı geliştirdi.
Ebola virüsü ilk olarak Batı Afrika’da ortaya çıktı ve dünyanın birçok noktasında yayıldı. Amerika’ya kadar yayılan bu virüs, bugüne kadar binlerce insanın ölümüne neden oldu. Avrupa İlaç Ajansı bile bu hastalığa karşı mücadele edecek ve başarılı olacak kuruluşlara çeşitli ödüller vereceğini söylemişti.
Bilim insanlarının 20 yıldan daha uzun süren çabaları sonucunda; Merck tarafından geliştirilen ve Ervebo adı verilen bir aşı geliştirildi. Bu aşı bugüne kadar yapılmış olanlar içerisinde tek lisans alan ilaç oldu.
Avrupa Birliği bu ilacı onayladı. AB’nin onayından sonra Dünya Sağlık Örgütü (WHO), bu olayı küresel sağlık için önemli bir an ve bu ölümcül hastalığa karşı savaşta muhtemel bir oyun değiştirici olarak niteledi ve bu aşıyı övdü. Kısa bir süre içerisinde Birleşmiş Milletler ön denemelere başlayacak.
AB tarafından kabul gören bu aşı, şu anda Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin doğu kısımlarında devam etmekte olan Ebola salgınları için kullanılmaya başlanacak. Muhtemelen önümüzdeki günlerde dünyanın her yerinde etkili bir tedavi yöntemi olarak kullanılabilir.
Keenetic Air ile Unique Whole Home Wi-Fi Sistemi Nasıl Kurulur?
"Bilim insanları ebola ile mücadelede başarılı oldu" haberi, 16 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Teknoloji kategorisi altında bulunan Bilim insanları ebola ile mücadelede başarılı oldu haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bilim insanları ebola ile mücadelede başarılı oldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 23 Aralık 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.