Bilim Kurulu üyesi Eyüboğlu’nun AVM tepkisi: Keşke öncelik AVM’lerin açılması olmasaydı!

Bilim Kurulu üyesi Eyüboğlu’nun AVM tepkisi: Keşke öncelik AVM’lerin açılması olmasaydı!

Bilim Kurulu üyesi Eyüboğlu’nun AVM tepkisi:... Atilla Güner’le Akşam Postası yayınında normalleşme sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Füsun Eyüboğlu, "Bilim Kurulu öneriler veriyor ama uygulayıcı biz değiliz. Keşke öncelik AVM’ler...

Atilla Güner’le Akşam Postası yayınında normalleşme sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Füsun Eyüboğlu, "Bilim Kurulu öneriler veriyor ama uygulayıcı biz değiliz. Keşke öncelik AVM’ler olmasaydı" ifadesinde bulundu.

RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası yayınında normalleşme sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Füsun Eyüboğlu, "Bilim Kurulu öneriler veriyor ama uygulayıcı biz değiliz. Keşke öncelik AVM’ler olmasaydı" dedi.

Sputnik'in haberine göre; Prof. Eyüboğlu, AVM’lerin 11 Mayıs’ta açılmasını şu sözlerle değerlendirdi:

Tedbirleri basamak basamak açmak gerekir. Keşke, AVM’ler daha geç açılsa. Bilim Kurulu bazı konularda tıbbi bilgiler çerçevesinde öneriler veriyor ama bunu uygulayıcısı biz değiliz, devlet yöneticileridir. Açın ya da açmayın diye bir şey söyleyemeyiz, biz sadece öneride bulunuyoruz. Şu an duruma baktığımız zaman bir şeyler gevşetilebilir ama öncelik AVM’lerin açılması değildir.

İllaki açılacaksa her saat içeriye girecek kişilerin sayısını belirleyin, süresi dolan çıksın. Kısıtlamaların kaldırılması konuşuluyor ama ne nasıl uygulanır bilmiyorum. Restoran, oyun yerleri gibi yerlerin açılması çok yanlış şu anda. Emek verildi ve bunun sonucunda en azından dizginlediğimizi söyleyebiliriz ama her şey gevşerse on günde aynı noktaya geri geliriz.

"KUAFÖRDE MÜŞTERİ SINIRI ŞART"

Prof Eyüboğlu’nun 65 yaş üstüne kısıtlı serbestlik tanınması ve kuaförlerin açılmasına ilişkin ise şu değerlendirmeyi yaptı:

"Yaşlılarımız, sokakta her zaman çok rahat yürüyüp dolaşamıyorlardı. Düz zemin olduğu için alışveriş bahanesiyle gitseler de sabah erken saatlerde gidip yürüyorlardı. Onlar böyle bir çıkış yolu olarak düşünebilirler. Kuaföre gitmeden önce arayıp soracağım. Kaç müşteriyi aynı anda alacaksınız, çalışanların maskeleri var mı? 10 sandalyesi olan bir kuaförde 5’i ya da 7’yi geçiyorsa gitmem. Solunum yoluyla bulaştığı için kullandıkları malzemelerden çok mesafe çok önemli. Kuaförler ve berberler  çok yakın temasta bulundukları için kurallara herkesten fazla onlar dikkat edeceklerdir.

Almanya’da kural konuluyor ama sokağa çıkma yasağı yok ama ihtiyacı olmayan sokağa çıkmıyor. Bizde o noktaya 2 ayın sonunda gelebildik. Normal hayata elbet bir süre sonra döneceğiz ama zaten artık hiçbir zaman normalimiz eski normal olmayacak. Amerika’da sinemalar açıldı. Sinemalar doldu. Eğer sinemalar açılırsa onun için de soracağız acaba içeride kaç kişi olacak? Bence o da açılmamalı. 50 Kişilik bir salonda 12 kişi olacaksa mesafe dikkat ederek belki olabilir. İki saat aynı ortamda durmak bence doğru değil."

"Bilim Kurulu üyesi Eyüboğlu’nun AVM tepkisi: Keşke öncelik AVM’lerin açılması olmasaydı!" haberi, 05 Mayıs 2020 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan Bilim Kurulu üyesi Eyüboğlu’nun AVM tepkisi: Keşke öncelik AVM’lerin açılması olmasaydı! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bilim Kurulu üyesi Eyüboğlu’nun AVM tepkisi: Keşke öncelik AVM’lerin açılması olmasaydı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 21 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:39 Mart Ayında Türkiye'de Tarım-GFE Endeksi Büyük Artış Gösterdi
  2. 21:32 Brent petrolün varil fiyatı dün 84,49 dolara kadar yükseldi
  3. 21:30 Gizemli Dublin-New York Portalı: Yeniden Açıldı ve Yeni Kurallar Devreye Girdi!
  4. 21:26 Almanya'dan Ukrayna'ya Destek: Baerbock, Hava Savunması İçin Fon Topluyor!
  5. 21:18 Gaziosmanpaşa'daki Motosiklet Kazasında Şüpheliler Yakalandı: İçişleri Bakanı Tebrik Etti
  6. 21:12 Port-au-Prince Havaalanı Çete Şiddeti Sonrası Yeniden Açıldı
  7. 21:07 Gazze'ye ABD Öncülüğünde 569 Ton İnsani Yardım!
  8. 20:59 Hindistan'da Genel Seçimlerde Deepfake Teknolojisinin Yükselişi
  9. 20:58 Bir çay kaşığı tüketmek kabızlığı önlüyormuş!
  10. 20:56 AB Desteğiyle Türkiye Denizcilik Sektöründe Yeşil Dönüşüm Hız Kazanıyor
  11. 20:55 Sıfır diye satılan çamaşır makinesi kullanılmış çıktı
  12. 20:54 İstihbaratta yapay zeka dönemi başlıyor!
  13. 20:52 Çevreci yakıt düzenlemesi 2025’te yürürlüğe girıyor!
  14. 20:52 Güney Kore, Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un'u Öven Şarkıyı Yasakladı
  15. 20:50 İşte uçakta yememeniz gerekenler!
  16. 20:48 Kahve severlere dikkat: Aç karnına içilen kahvenin riskleri!
  17. 20:44 Michy Batshuayi'nin Son Derbi Performansı: Fenerbahçe'de Geleceği Belirsiz!
  18. 20:40 Arne Slot, Liverpool'un Yeni Teknik Direktörü Olarak Atandı
  19. 20:38 Kim Jong-un'dan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin Vefatı İçin Taziye Mesajı
  20. 20:34 Kolombiya'da Polise Yönelik Bombalı Saldırı: 2 Polis Yaralı!
Yaşam Haberleri