Bin liralık sosyal yardımı kimler alabiliyor?

Bin liralık sosyal yardımı kimler alabiliyor?

Bin liralık sosyal yardımı kimler alabiliyor? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanan ve birinci fazı tamamlanan 1000 liralık sosyal yardım desteği kimleri kapsıyor?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanan ve birinci fazı tamamlanan 1000 liralık sosyal yardım desteği kimleri kapsıyor? Ödemeler ve başvurular nasıl yapılıyor?

Koronavirüs önlemleri kapsamında, ihtiyaç sahibi ailelere 1000 liralık sosyal yardım desteği sağlanacağı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyuruldu. Türkiye genelinde 2 milyon aileye verilecek olan 1000 liralık sosyal yardım parasının detayları da yine Bakanlık tarafından açıklandı.

Buna göre birinci fazı tamamlanan paket için, ikinci fazın tamamlanması halinde üçüncü faz için de çalışmalara başlanacak.

ÖDEMELERİ PTT YAPACAK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 8 milyon kişiyi kapsayacak olan ödemelerin PTT ile yapılacağını duyurdu. Yardımları, yurttaşların T.C. numaralarına PTT kanalıyla göndereceklerini belirten Selçuk, “2 milyon hane olduğu için ortalama haneyi yaklaşık 4 kişiden hesaplarsak, 8 milyon vatandaşımıza da bu desteği ulaştırmış olacağız” dedi.

YARDIM KİMLERİ KAPSIYOR?

‘3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu’ veya ‘2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanunu’ kapsamında; halihazırda düzenli merkezi sosyal yardım (Yaşlı Aylığı, Engelli Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Öksüz Yetim Yardımı, Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı, Şartlı Eğitim Yardımı, Şartlı Sağlık Yardımı, Çoklu Doğum Yardımı, Psiko-Sosyal ve Mali Kayıp Yaşayan Tüberküloz ve SSPE Hastalarına Yönelik Düzenli Nakdi Yardım Programı) alan hanelere herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında bin lira ödeme yapılacak.

Ayrıca PTT Kartı olan yurttaşlar, bin liralık yardımı tüm kamu bankalarının ATM'lerinden komisyonsuz olarak çekebilecek.

BİRİNCİ FAZDA YARDIM ALANLARA İKİNCİ YARDIM YOK

Birinci fazı tamamlanan sosyal yardım desteğinin ikinci fazına göre koronavirüs öncesi devletten sosyal yardım alanlar ve birinci fazda bin liralık yardımda bulunulan kişilere ikinci defa yardım yapılmayacak. Bakanlığı yardımına, birinci fazda olduğu gibi yine başvuru yapılmayacak.

Koronavirüsten ekonomik olarak etkilenen kişiler bakanlık tarafından tespit edilecek ve yardımlar PTT görevlileri tarafından evde ödenecek.

ÜÇÜNCÜ FAZDA BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN OLACAK

Yardımın ikinci fazı tamamlandıktan sonra üçüncü faz için çalışmaların başlayacağını söyleyen Bakan Selçuk, “Üçüncü faz sosyal yardımdan, daha önce bu yardımdan faydalanmamış haneler faydalanacak ve söz konusu başvurular e-devlet üzerinden yapılacak” dedi. Selçuk, üçüncü fazın başvuru sürecinin ayrıca duyurulacağını da belirtti.

"Bin liralık sosyal yardımı kimler alabiliyor?" haberi, 10 Nisan 2020 tarihinde yazılmıştır. Ekonomi kategorisi altında bulunan Bin liralık sosyal yardımı kimler alabiliyor? haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bin liralık sosyal yardımı kimler alabiliyor? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  2. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  3. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  4. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  5. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  6. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  7. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  8. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  9. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  10. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  11. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  12. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  13. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  14. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  15. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  16. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  17. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  18. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  19. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  20. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
Ekonomi Haberleri