Binyamin Netanyahu Refah Saldırısı için 'trajik bir hata' dedi

Binyamin Netanyahu Refah Saldırısı için 'trajik bir hata' dedi

Binyamin Netanyahu Refah Saldırısı için 'tra... İsrail'in Refah'taki saldırısında 45 Filistinli yaşamını yitirdi. BM ve ülkelerden tepkiler yükseliyor. BM, İsrail'i sivilleri korumaya çağırıyor. ABD ise Hamas'ı hedef almasını destekliyor.

İsrail'in Refah'taki saldırısında 45 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail'in iddiasına göre, hava saldırısı bir çadır kampında yangına yol açtı. Başbakan Netanyahu, sivil kayıpların amaç olmadığını belirtirken, BM ve birçok ülke saldırıyı kınadı. ABD, Hamas'ı hedef almasını desteklerken, Fransa ve BM ise sivillerin korunmasını talep ediyor.

İSRAİL SALDIRISI: BM VE ÜLKELERDEN TEPKİLER

Gazze'nin güney kenti Refah'taki İsrail ordusu saldırısında yaşamını kaybeden Filistinlilerin sayısı 45'e yükseldi. İsrailli yetkililer, dün yaptıkları açıklamada İsrail'in bir hava saldırısının Refah'taki çadır kampında "yangına neden olduğunu" iddia etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırının sivil kayıplara yol açma amacı taşımadığını savundu. Parlamentoda yaptığı ve muhalefet milletvekillerinin bağırışlarıyla kesilen konuşmasında Netanyahu, "Refah'ta savaşçı olmayan ortalama 1 milyon kişiyi tahliye ettik ve savaşçı olmayanlara zarar vermemek için azami çaba göstermemize rağmen maalesef bir şeyler trajik bir şekilde yanlış gitti" dedi.

"AİLELER UYUMAYA HAZIRLANIYORDU"


Saldırıdan kurtulanlar, İsrail güçlerinin iki hafta önce Refah'ın doğusunda başlattığı kara harekâtının peşinden binlerce kişinin sığındığı Tel Al-Sultan mahallesini vurduğunda ailelerin uyumaya hazırlandığını söyledi.

Gazze'deki sağlık yetkilileri, ölenlerin yarısından fazlasının kadın, çocuk ve yaşlılardan oluştuğunu belirterek, ağır yanıklar sebebiyle ölü sayısının artabileceğini söyledi.

"ABD'DEN AÇIKLAMA"


ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü, "İsrail'in Hamas'ın peşinden gitmeye hakkı var ve bu saldırıda İsrailli sivillere yönelik saldırılardan sorumlu iki üst düzey Hamas teröristinin öldürülmesini anlayışla karşılıyoruz. Ancak daha önce de açıkladığımız gibi İsrail sivilleri korumak için mümkün olan her türlü tedbiri almalıdır" açıklamasında bulunmuş oldu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da İsrail'in son saldırıları karşısında "öfkelendiğini" söyledi ve "Bu operasyonlar durmalı. Refah'ta Filistinli siviller için güvenli bölge yok" dedi.

"BM YETKİLİLERİNDEN AÇIKLAMALAR"


Birleşmiş Miller (BM) Genel Kurul Başkanı Dennis Francis, BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Başkanı Catherine Russel ve BM Acil Yardım Koordinatörü Martin Grifftihs, İsrail ordusunun hafta sonu Refah kentinde zorla yerlerinden edilmiş Filistinlilerin kampına düzenlediği saldırıyı kınayan açıklamalarda bulundu.

BM Genel Kurul Başkanı Francis, X'teki kurumsal hesabından yaptığı paylaşımda, "İsrail'in Refah'a yönelik saldırısında dehşete düştüm; bildirildiğine göre barınak ve güvenlik bulma umuduyla en az 45 kişi öldü." diye yazdı.

"İsrail'i UAD'nin (Uluslararası Adalet Divanı) emirlerine uymaya çağırıyorum." ifadesine yer veren Francis, Gazze'de "siviller için güvenli bir yer kalmadığını" belirtirken saldırıların "durdurulması" çağrısında bulundu.

UNICEF Başkanı Russel da, aynı platformdaki paylaşımında, "Refah'ta bombalanan çadırlardan çıkan yanmış çocuk ve ailelerin görüntüleri hepimizi şok ediyor. Derme çatma çadırlarda barınan çocukların öldürüldüğü yönündeki haberler vicdana sığmaz." ifadelerine yer verdi.

Russel, "7 aydan fazla bir süredir, binlerce çocuğun ölmesine veya yaralanmasına neden olan bu trajediye tanık olduk." diye yazdı.

"BU TÜR BİR CEZASIZLIK DEVAM EDEMEZ"


BM Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths X'te, Gazze'deki mülteci kampına yapılan saldırı hakkında, "İsrail'in dün gece Refah'a düzenlediği hava saldırısında, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere çok sayıda kişinin diri diri yakıldığı bildirildi." ifadelerini kullandı.

"Bu tür bir cezasızlık devam edemez." diyen Griffiths, sivillerin korunarak onlara "güvenli bir yer sağlanması" ve "yardımların ulaşmasına izin verilmesi" yönünde çağrıda bulunmuş oldu.

"Binyamin Netanyahu Refah Saldırısı için 'trajik bir hata' dedi" haberi, 28 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 28 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Binyamin Netanyahu Refah Saldırısı için 'trajik bir hata' dedi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Binyamin Netanyahu Refah Saldırısı için 'trajik bir hata' dedi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 08 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:48 100 Bin Lira, 500 Bin Lira ve 1 Milyon Liranın Aylık Faiz Getirisi Rekora Koşuyor!
  2. 00:21 Gecenin Tweeti: "O Halde Soralım, Sen Bu Kılıcı Kime Çekiyorsun Erbaş!"
  3. 00:20 Milyonlara emeklilik müjdesi: Prim ödeme süresi 5 yıl kısaltılacak!
  4. 00:18 Selçuk Geçer'den korkutan dolar tahmini: Artış kaçınılmaz!
  5. 00:17 180 Milyon Euroluk Teklifi Reddetti, Fenerbahçe ile 3 Yıllık Sözleşme İmzaladı!
  6. 00:13 Dzeko'nun attığı gol Bosna Hersek için yeterli olmadı; Hollanda farklı kazandı
  7. 00:10 Hayranlarını Mutlu Edecek Haber! İnci Taneleri'nin Yeni Sezon Tarihi Belli Oldu!
  8. 00:09 Türkiye'ye milyonlarca dolarlık döviz getiren şirket iflas etti: Onlarca çalışan işsiz!
  9. 00:05 O tarih sonrası bu ibare bulunmayan emlak ilanları yayınlanmayacak! Artık mecburi olacak!
  10. 00:03 Aldığınız ev bundan ibaretse 400 bin TL tazminat alabilirsiniz! Mahkemeden örnek karar
  11. 00:03 Uzmanlardan önemli açıklama: Faiz indirimi ev ve otomobil fiyatlarını nasıl etkiler?
  12. 00:03 Konut sahibi olacaklara kara haber: Kredi ile ev alma devri bitti!'
  13. 00:02 Milyonları Sinir Edecek Açıklama! Uzmandan Asgari Ücretle İlgili Bomba Tahmin!
  14. 00:00 Cübbeli Ahmet Hoca'ya Şok Saldırı!
  15. 23:53 Elazığ-Diyarbakır Karayolunda Feci Kaza! Yolun Karşısına Geçmeye Çalışan Kadına Otomobil Çarptı
  16. 23:49 Emirhan İlkhan’ın Konyaspor’a Transferi İptal Edildi: 6 Ay Sahalardan Uzak Kalacak!
  17. 23:42 Tayfun Yagi Vietnam’ı Yıktı: 4 Kişi Hayatını Kaybetti, Şehirler Felç Oldu!
  18. 23:40 Fatih Erbakan erken seçim için tarih verdi!
  19. 23:37 Özgür Özel, CHP Programındaki Değişiklikler İçin Masa Toplantısında!
  20. 23:36 Almanya'ya Kaçak Göç Akını: Türk Vatandaşları Öne Çıkıyor
Dünya Haberleri