Bir kaybeden liderin seçimelere müdahale haritası

Bir kaybeden liderin seçimelere müdahale haritası

Bir kaybeden liderin seçimelere müdahale har... Sert konuşmalarıyla bilinen Lukaşenko'ya ülkede tepkiler artarken Belarus'un başkenti Minsk'te askerler, halkın toplanmasını engelliyor.

Belarus'ta 26 yıldır iktidarda olan Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko sandık çıkışı anket sonucuna göre oyların yüzde 79,8'ini aldı. Sert konuşmalarıyla bilinen Lukaşenko'ya ülkede tepkiler artarken Belarus'un başkenti Minsk'te askerler, halkın toplanmasını engelliyor. Ülkede internete erişim sorunu yaşandığı bildirilirken bazı bölgelerde sandıkların çalındığı iddia edildi.

Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko’nun rakipleri arasında, Mayıs’ta hükümet karşıtı bir gösteriye katıldığı için hapse atılan eşinin yerine seçimlere giren 37 yaşındaki Svetlana Tikhanovskaya yer aldı. Belarus’ta yapılan devlet başkanlığı seçimlerinde sandık çıkışı anket sonucuna göre, Aleksandr Lukaşenko oyların yüzde 79,8’ini aldı. Onun en büyük rakibi olarak gösterilen Svetlana Tikhanovskaya ise yüzde 6,8’de kaldı.Lukaşenko bu son seçimin kendisi için en zorlarından biri olduğunu söyledi.

AĞIR İNSAN HAKLARI İHLALLERİYLE SUÇLANIYOR

Batı medyasında sık sık ‘Avrupa’nın son diktatörü” diye anılan 65 yaşındaki Lukaşenko, yıllardır ağır insan hakları ihlalleri ve seçimlerde usulsüzlük yapmakla suçlanıyor. Lukaşenko ilk kez 1994 yılında devlet başkanlığı görevine seçildi. 2015 yılındaki son seçimlerde oyların yüzde 83,5’ini aldığı belirtilen Lukaşenko seçimlere ciddi bir muhalefet olmadan girmişti. Seçim gözlemcileri de oyların sayılmasında ve kayda geçirilmesinde yanlışlar yapıldığını bildirmişti. Lukaşenko oyunu kullandıktan sonra, “Durum küçümsenemez ancak yarından itibaren ülkenin kaosa sürükleneceğini, bir tür çatışma veya iç savaş olacağını söylemek için kesinlikle bir gerekçe yok. Bunu içtenlikle söylüyorum ve garanti ediyorum” ifadesini kullandı.

BELARUS’TA İNTERNETE ERİŞİM SIKINTISI YAŞANIYOR

Trafik akışının kısıtlandığı başkent Minsk’e giriş noktalarında polis kontrolleri uygulandığı belirtildi. Kente erişim noktalarında silahlı askerlerin yanı sıra zırhlı nakliye araçlarının da konuşlandırıldığı aktarıldı. Minsk şehir merkezinde, park yasağı getirilen idari binaların etrafına metal bariyerlerin yerleştirildiği ve polis devriyelerinin artırıldığı kaydedildi. Minsk sakinlerinin internete, özellikle Tut.by ve Radio Liberty gibi muhalefete yakın haber kanallarına erişimde güçlük yaşadığı bildirildi. Seçimleri takip eden sivil toplum kuruluşu Tchestnie Lioudi’nin ve seçim komisyonunun internet sitelerine de erişilemediği aktarıldı. Kullanıcılar, YouTube ve Telegram gibi uygulamalarda önemli ölçüde yavaşlamalar olduğunu ifade etti. Öte yandan seçimin devam ettiği ülkede bazı seçim sandıklarının kaçırıldığı iddia edildi.

"Bir kaybeden liderin seçimelere müdahale haritası" haberi, 10 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 10 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Bir kaybeden liderin seçimelere müdahale haritası haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bir kaybeden liderin seçimelere müdahale haritası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  2. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  3. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  4. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  5. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  6. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  7. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  8. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  9. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  10. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  11. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  12. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  13. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  14. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  15. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  16. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  17. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  18. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  19. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  20. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
Dünya Haberleri