Black Widow" vizyona girdi

Black Widow

Black Widow" vizyona girdi "Black Widow" tüm dünyayla aynı anda Türkiye'de de vizyona girdi.

Biliyorsunuz değil mi, “Black Widow” aslında 1 Mayıs 2020’de vizyona çıkacaktı. Hatta Empire, Total Film gibi erken basılan popüler sinema dergileri nisan ve mayıs aylarının kapaklarına taşımışlardı filmi. Sonrasında olanları hatırlıyorsunuzdur az çok, pandemi falan derken 1 yılı aşkın bir süredir bekliyordu film. Dahası “Black Widow” tam 737 gün sonra salonlara çıkan ilk Marvel filmi, bir de işin bu boyutu var. Neyse ki nihayet bugün vizyona girdi de Marvel’in bu çok umutlar beslenen, çok beklenen filmine kavuştu dünya. Üstelik aynı anda dijital olarak da gösterime girdiği için gişede nasıl bir performans göstereceği ayrı bir merak konusu; bunu da birkaç hafta içinde anlarız.

3129015-810x458.jpg

Son zamanların modası mıdır bilemem (umarım sadece dönemsel bir eğilim değildir) ama Marvel’de kadınların ağırlık kazanması işleri çok daha renkli, derinlikli ve esprili bir hale getirdi sanki, umarım bu düşüncelerimde yalnız değilimdir. Bir yandan Kate Herron’ın yönettiği “Loki” ve Kari Skogland’ın yönettiği “Falcon and the Winter Soldier” ile küçük ekranda dizginleri kadınlara teslim eden Marvel, bir yandan da kadın ağırlıklı hikâyelere öncelik tanımaya başladı. MCU’nun 24. filmi “Black Widow” da bunlardan biri (Marvel’in kadın bir kahramanı odağa koyduğu ilk film de hatırlarsınız 2019 tarihli “Captain Marvel” olmuştu) ve tabii ki yönetmen koltuğunda bir kadın oturuyor: Cate Shortland. Kadın karakterlerin ön planda olduğu, kadın yönetmenlerin yönettiği bu yeni evre bu kadarla kalmayacak üstelik. Yılın en sükseli ismi Chloé Zhao da bir Marvel filmi çekiyor (“Eternals”) biliyorsunuz. Bir aksilik olmazsa Kasım 2022’de izleyeceğimiz “The Marvels”i de bir başka kadın yönetmen, Nia DaCosta çekiyor ki onun imzasını taşıyan yeni “Candyman”i de ayrıca merak ve heyecanla bekliyoruz, değil mi? Velhasıl, kadınların getirdiği bu yeni ve farklı bakış açısından son derece memnunuz. Üstelik iki kız kardeşin hikâyesini anlatan (birisi için bir anlamda veda, diğeri için bir anlamda ‘origin’ yani başlangıç hikâyesi) “Black Widow”un feminist bakışla bir eleştirisinin yapılması da ayrıca çok iyi olur diye düşünüyorum; filmin içinde kadın dayanışması, erkeklerin uyuttuğu kadınların uyanması gibi çok bariz mesajlar var sonuçta.

CASUS FİLMİ GİBİ

“Black Widow”un en ilginç ve belki de en güzel yanıysa aslında hiç de MCU filmi gibi durmaması. Bir kere birçok MCU filmindeki klişeye hiç yüz verilmemiş ve diğer Avengers kahramanları küçük anlarda da olsa hikâyeye dahil edilmemiş. Yani şimdiden bazılarınızın hevesini kıracağım ama acaba Iron Man gelir mi, Hulk bir yerden bakar mı, Captain America ne haldedir gibi sorularınız varsa, unutun. Tabii ki post-credit (filmin bitimindeki yazılar) bir sahne var, onu bekleyin ama fazlasına da bel bağlamayın. Bunun da ötesinde “Black Widow” MCU’dan ziyade sanki bir “Mission Impossible” ya da Bond filmi gibi tasarlanmış. Spesifik bir görev var ve iki kız kardeşin odakta olduğu küçük bir ekip bu görevi tamamlamak üzere oradan oraya gidiyor. Bir yerde hemen her “Mission Impossible” filminde kullanılan bir trük var hatta ama onu söylemeyeceğim tabii. Filmin Ray Winstone tarafından canlandırılan kötü adamıysa tam bir Bond kötü adamı gibi (hatta bunun bir yansımasını filmde de görüyoruz, bir sahnede TV ekranında “Moonraker” oynuyor). Tabii ki aksiyon sahneleri yine mantığın sınırlarını zorlayacak ölçüde anlar içeriyor ama bir süper kahraman filminde olduğu gibi değil de (süper kahramanlar için normal işler çoğu), bir Bond ya da, M:I filminde olduğu gibi. Aksiyonun en yoğun yaşandığı anlarda bile komedinin kendini göstermesi ise bu sefer hiç sırıtmamış sanki; hatta cuk oturmuş. Johansson son kez Black Widow kostümünü giydi muhtemelen. Bundan sonra Natasha Romanoff yok ama onun kız kardeşi Yelena Belova var, yani Black Widow artık o. Onu da bu filmde ilk kez MCU’da izlediğimiz Florence Pugh oynuyor ki, son dönemin en parlak yeni yıldızlarından biri kanımca. Kendisini ilk kez “Lady Macbeth”de izleyip hayran olmuş, sonra “Midsommar” ve “Little Women” gibi filmlerle kariyerinde emin adımlarla ilerleyişini izlemiştim. Bir de arada çektiği “Little Drummer Girl” TV dizisi var ki, kaçırmamanızı tavsiye ederim.

Sonuç olarak “Black Widow” gişede beklentileri ne derece karşılayacak bilemiyorum ama Marvel tutkunları büyük ölçüde tatmin olacaktır diye düşünüyorum. Salona giden pişman olmayacaktır bence. (Emrah Kolukısa)

FİLMİN NOTU: 8/10

 

"Black Widow" vizyona girdi" haberi, 11 Temmuz 2021 tarihinde yazılmıştır. 11 Temmuz 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Black Widow" vizyona girdi haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Black Widow" vizyona girdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:07 TESK Genel Başkanı: Yüksek Otel Fiyatları Yerli Turisti Yurtdışına Yönlendiriyor
  2. 16:05 Ankaragücü'den Kupa Açıklaması Sertti!
  3. 16:01 Emekli Maaşı Bombası: Uzmanlar Zam Oranlarını Açıkladı! En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak?
  4. 15:59 Özgür Özel'den açıklama: 'yüzde 25'lik cam tavanı nasıl kırdıklarını' anlattı
  5. 15:59 Mart Ayında Türkiye'de Konut Satışlarında İstanbul Öne Çıkıyor: İşte İl İl Satış Rakamları
  6. 15:55 Diyarbakır'da Kentsel Dönüşüm Şirketi Tevfik İnşaat İflas Etti: Mağduriyet ve Belirsizlik
  7. 15:53 Araba alacaklara müjde! Yerli ve daha ucuz olan TOGG için müjdeyi verdi
  8. 15:52 Fransız Gazeteci Filistin Desteği Nedeniyle 'Terör Propagandası' İddiasıyla İfade Vermeye Çağrıldı
  9. 15:49 Galatasaray Kulübü Olağan Genel Kurulu için Tarih Belirlendi
  10. 15:46 Dünyaki en tehlikeli ülkeler belli oldu: Türkiye kaçıncı sırada?
  11. 15:46 Heyecan Verici Başlangıç: Moskova Film Festivali Uluslararası Sinema Dünyasını Ağırlıyor
  12. 15:45 Beşiktaş'a 15 milyon euroluk savunmacısı!
  13. 15:42 İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde Yoğun Yağış ve Fırtına Uyarısı: İBB'den Açıklama
  14. 15:41 Real Madrid-Barcelona Karşılaşmasında, Arda Güler Sürprizi!
  15. 15:38 ABD basını açıkladı: "Hamas, Katar'dan ayrılmayı değerlendiriyor"
  16. 15:38 Türkiye'nin Mart Ayı Enflasyonu Dünya Sıralamasında Dördüncü Sırada
  17. 15:30 Beşiktaş'ta Svensson Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşen oyuncu!
  18. 15:29 Fenerbahçe Süper Lig Maçı İçin Sivasspor Karşısında Hazırlıklarını Sürdürüyor
  19. 15:28 Putin ile Aliyev, Moskova'da görüşeceklerini açıkladı
  20. 15:27 Giresun'da Rekor Hasat! 1 Metrekarede 1 Kilo 670 Gram!
Kültür Sanat Haberleri