BM: Küresel gıda kıtlığı yaşanabilir, çiftçilerin durumu kötüleşiyor
BM: Küresel gıda kıtlığı yaşanabilir, çiftçi... BM, salgının etkisiyle yaşanan krizin gıda fiyatlarını arttıracağını, çiftçilerin zor durumda kalacağını açıkladı
2021 Gıda Sistemi Zirvesi’nden sorumlu Birleşmiş Milletler (BM) Özel Elçisi Agnes Kalibata, yoksul ülkelerin bu yıl, koronavirüs salgınının neden olduğu yüksek gıda fiyatları nedeniyle gıda kriziyle karşı karşıya kalabileceğini açıkladı.
Kalibata, Guardian gazetesine yaptığı açıklamasında, “Gıda sistemleri, Kovid-19 yüzünden küçüldü. Gıda pahalandı, bazı yerlerde de insanlar için erişilemez hale geldi. Gıda sorunu bu yıl öncekinden daha acil” ifadesini kullandı. BM yetkilisi, koronavirüsün özellikle piyasaları vurduğunu, karantinalar yüzünden marketlerin kapalı olduğu, bunun da çiftçilerin durumunu kötüleştirdiğini kaydetti.
Gıda fiyatlarında önemli artış ve gıda kıtlığı ile karşı karşıya olan Kenya, Somali ve Etiyopya gibi Afrika ülkelerinin durumunu, beklenen şiddetli kuraklık sezonunun daha da karmaşık hale getirdiğini söyleyen Kalibata, “Gıda sistemleri geçen yıl baskıya dayanabildi. Hükümetler, BM’nin, sınırların kapanmaması ve tarifelerin belirlenmesi yönündeki tavsiyelerine kulak verdi. Ayrıca geçen yılki hasat da iyiydi. Fakat insanlar geçen yıl boyunca tüm gıda, mali kaynaklarını, yakınların yardımlarını tüketti ve şimdi tek başına, destek olmadan krizle karşı karşıya kaldılar” dedi. Kalibata, “Bu yıl ekonomik gerilime nedeniyle çok daha ciddi sorunlarla karşı karşıyayız. Bu dünya genelinde, her yerde oluyor” diye ekledi.
"BM: Küresel gıda kıtlığı yaşanabilir, çiftçilerin durumu kötüleşiyor" haberi, 15 Şubat 2021 tarihinde yazılmıştır. 15 Şubat 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan BM: Küresel gıda kıtlığı yaşanabilir, çiftçilerin durumu kötüleşiyor haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. BM: Küresel gıda kıtlığı yaşanabilir, çiftçilerin durumu kötüleşiyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 22 Kasım 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.