Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi yaşadıklarını anlattı: Dövülerek gözaltına alındım

Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi yaşadıkların... Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Buğrahan Gönültaş, Melih Bulu'ya karşı yapılan protestoların sebebini ve protestolar sırasında yaşadıklarını anlattı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, AKP’den milletvekili aday adayı olduğu ortaya çıkan Melih Bulu’nun kayyum rektör olarak atanmasını günlerdir protesto ediyor. Protestolarda çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.

ANKA Haber Ajansı’na yaşananlarını anlatan Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Buğrahan Gönültaş, Bulu’nun şahsına yönelik bir eylem olmadığını, rektörün belirlenme yöntemine karşı çıktıklarını belirterek, “Bizim üniversitemizin bir geleneği var. Rektörlerimizi hep akademisyenlerimiz seçti. Kırılma 2016 yılında yaşandı. Cumhurbaşkanı tarafından Mehmet Özkan atandı. Yine protestolar olmuştu ancak büyümedi. 5 yılın sonunda okulun geldiği durumu görebiliyoruz. Uluslararası kriterlerde okulumuz ilk 200’deyken, şu anda nerede olduğu belli olmayan bir yer oldu. Türkiye’deki bütün üniversitelerde benzer durum söz konusu. Bu akademinin özgürlüğüne vurulan bir darbe” ifadelerini kullandı.

Sıralamalarda alta düşmelerinin kendilerinin geleceğini de olumsuz etkilediğini ifade eden Gönültaş, üniversitelerinin bir marka olduğuna belirterek, “Genç işsizliğe Boğaziçililer’in de katılması durumu var” dedi. Hayalindeki üniversiteyi “Üniversite özgürlük demektir” ifadesiyle açıklayan Gönültaş, kendilerinin iradesi dışında bir rektör atamasının üniversite hayalini etkilediğini söyledi.

Gönültaş, hedefinin tarihçi akademisyen olmak istediğini ifade ederek, “Aslında kendim için de mücadele ediyorum. Boğaziçi’nin uluslararası saygınlığını korumasını istiyorum” dedi.

Bulu’nun akademik yönünü de eleştiren Gönültaş, hakkında intihal iddiaları olduğunu hatırlatarak, “Rektörlüğe uygun değil. Bizim okulumuzdaki rektörlerin çoğu en azından yurt dışında master yapmış. Karşımızdaki kişi de ODTÜ’de lisansını bitirmiş, Boğaziçi’nde yüksek lisansını ve doktorasını yapmış biri” diye konuştu.

Gönültaş, Bulu’nun siyasi geçmişinin kendilerini ilgilendirmediğini vurgulayarak, “Yarın kamuoyunun çoğunun söylediği gibi bir CHP’li rektör ataması gerçekleşirse buna da karışı çıkacağız” dedi.

"Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi yaşadıklarını anlattı: Dövülerek gözaltına alındım" haberi, 07 Ocak 2021 tarihinde yazılmıştır. 07 Ocak 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi yaşadıklarını anlattı: Dövülerek gözaltına alındım haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi yaşadıklarını anlattı: Dövülerek gözaltına alındım 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Gündem Haberleri