Bolu Belediye Başkanı Özcan: Tesettürle yıllarca çalışan bir belediye çalışanımız başını açtığı için uyarı cez

Bolu Belediye Başkanı Özcan: Tesettürle yıllarca çalışan bir belediye çalışanımız başını açtığı için uyarı cez

Bolu Belediye Başkanı Özcan: Tesettürle yıll... "Hem başı kapalı olduğu için mobbinge uğradığını iddia ederek beni şikayet edeceksin, hem de başını açacaksın"

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, tesettürlü olduğu için mobbinge uğradığı iddiasında bulunan ve daha sonra baş örtüsünü çıkaran belediye çalışanı avukat H.N.’ye uyarı cezası verdi. Özcan, “Hem başı kapalı olduğu için mobbinge uğradığını iddia ederek beni şikayet edeceksin, hem de başını açacaksın. Burada çok ciddi bir siyasi kumpas vardı. Ben de başını açtığı için bu cezayı verdim” dedi.

Bolu Belediyesi'nde 7 yıldır görev yapan kadın avukat H.N., belediyenin CHP'ye geçmesiyle birlikte adaletsiz bir şekilde hukuk işleri müdürlüğü görevinden alındığını, emekliliğe zorlandığını ve kendisini yıldırmak için çeşitli zorlamalara maruz kaldığını iddia ederek şikayetçi oldu. 

Savcılıktaki şikayet dosyasının Bolu Belediyesi'ne gönderilmesi üzerine inceleme başlatıldı. Disiplin soruşturması kapsamında H.N.'nin savunması alındı. Belediye tarafından H.N.'ye 'Usulsüz müracaat veya şikayette bulunmak' hükmü gereği 'uyarma' cezası verildi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, H.N.'ye uyarma cezasını yazılı olarak bildirdi. Uyarı cezasında yer alan ifadeler şöyle:

"Başörtünüzü çıkarma kararınız beni ve temsil ettiğim kurumu zan altında bırakmak amacıyla yapıldı"

"Müteaddit defalar belediye başkanı olarak şahsımı ve arkadaşlarımı idari makamlara ve son olarak Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet ettiğiniz, şikayetiniz öncesinde sürekli olarak başınızın kapalı olmasından dolayı şahsınıza mobbing uygulandığından bahsettiniz. Belediye başkanlığım döneminde kıyafetinden dolayı kimseye baskı uygulanmadığı, telkinde bulunulmadığı herkesin malumu iken, aniden başörtünüzü çıkarma tercihinde bulunduğunuzu öğrendim. Yazılı olarak şahsınıza hitaben, başörtünüzü çıkarma konusunda amir veya çalışma arkadaşlarınızdan birinin bir baskısı veya talebi gelip gelmediğini sordum. 13 Ocak tarihli cevabi yazınızda soruma yanıt olarak 2 sayfa cevap yazmış olduğunuz, ancak sorduğum soruya bir cümle ile 'kişisel tercihim' demek suretiyle muallak bir cevap verdiğiniz ortadadır. Diğer cevaplarınızın sorduğum soruyla bir ilgi ve alakası bulunmamaktadır. Başım kapalı, diye mobbing uygulama iddialarının üzerine, hiçbir baskı ve telkin iddianız olmaksızın aniden başörtünüzü çıkarma kararınızı iyi niyetle bağdaşmayan, kamuoyu önünde beni ve temsil ettiğim kurumu zan altında bırakmak amacıyla yapıldığı idaremizce değerlendirilmiştir. Tekamül ettirilmiş olan disiplin soruşturma dosyası ve açıklamalardan 'Usulsüz müracaat veya şikayette bulunmak' hükmü gereği 'Uyarma' cezası ile tecziyenize karar verilmiştir."

Konu ile ilgili sorular üstüne Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan şu yanıtı verdi:

"Bu arkadaşımız daha önce bizi defalarca şikayet etti"

“Tesettürle yıllarca çalışan bir belediye çalışanımız başını açtığı için bu cezayı verdim. Bu arkadaşımız daha önce bizi defalarca şikayet etti. ‘Sayın Cumhurbaşkanım Tanju Özcan size o kadar çok kin duyuyor ki ben tesettürlüyüm diye bana mobbing uyguluyor’ diye şikayetler yazmış. Bunu yazan bir hanımefendi aniden başını açıyor. Kendisine yazılı olarak başını açması konusunda bir baskı oldu mu? diye sordum. Kişisel tercihi olduğunu söyledi. Hem başı kapalı olduğu için mobbinge uğradığını iddia ederek beni şikayet edeceksin, hem de başını açacaksın. Burada çok ciddi bir siyasi kumpas vardı. Ben de başını açtığı için bu cezayı verdim."

"Bolu Belediye Başkanı Özcan: Tesettürle yıllarca çalışan bir belediye çalışanımız başını açtığı iç." haberi, 22 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 22 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Bolu Belediye Başkanı Özcan: Tesettürle yıllarca çalışan bir belediye çalışanımız başını açtığı iç.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bolu Belediye Başkanı Özcan: Tesettürle yıllarca çalışan bir belediye çalışanımız başını açtığı iç.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  2. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  3. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  4. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  5. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  6. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  7. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  8. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  9. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  10. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  11. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  12. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  13. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  14. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  15. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  16. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  17. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  18. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  19. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  20. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
Gündem Haberleri