Bolu’da Yeniden Aday Gösterilen Tanju Özcan’dan Beklenen Açıklama Geldi!

Bolu’da Yeniden Aday Gösterilen Tanju Özcan’dan Beklenen Açıklama Geldi!

Bolu’da Yeniden Aday Gösterilen Tanju Özcan’... CHP’den Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan, "Erdoğan bir kez daha Cumhurbaşkanı seçilirse 2024’te yüzde 100 kazanacağımı bilsem de aday olmayacağım" sözlerine açıklık getirdi.

Parti Meclisi'nde Bolu Belediye Başkanlığı'na aday gösterildi. Ancak, genel seçimler öncesi yaptığı 'Erdoğan bir kez daha Cumhurbaşkanı seçilirse 2024 senesinde yüzde 100 kazanacağımı bilsem de aday olmayacağım' açıklaması sosyal medyada gündem oldu. Özcan, Sözcü TV'ye konuk olduğunda bu sözleri hatırlatılınca fikir değiştirdiğini ifade etti.

"FİKİR DEĞİŞİKLİĞİMİN ÜLKEYE MALİYETİ YOK"

tanjuozcanmahkeme.jpg

Konuşmayı genel seçim adayları belirlenmeden önce gerçekleştirdiğini belirten Özcan, şu ifadeleri kullandı: “O konuşma adaylar belli olmadan önce yapılmış bir konuşmaydı. Bunları kıvırmak için söylemiyorum. O zamanki ortamda söylenmiş olan sözler. Sonrasında baktım ki, bizler buraları bırakıp gidersek Türkiye yalnız sarıdan ibaret olacak, yani AKP’nin renginde. O yüzden tavrımda bir değişiklik oldu, o günkü düşüncelerimle bugünkü düşüncelerim değişebilir. Ülkenin şartları değişebiliyor. Fikrimden vazgeçmem, değiştirmem. Erdoğan Sudi Arabistan’a katil dediği halde sonra ilişkileri düzeltmek için uğraş veren birine destek verenlerin benim fikir değişikliğimden neden rahatsız oldular, merak ediyorum. Benim fikir değişikliğimin bu ülkeye maliyeti yok fakat sayın Erdoğan’ın fikir değiştirmesinin maliyeti var. Ben, Sayın Erdoğan kadar fikir değiştirmiyorum.”

DEM PARTİ'YLE İTTİFAKA "GÖRÜŞMEM DEME ŞANSIMIZ YOK" DEDİ

CHP’nin Atatürkçü ve Atatürk milliyetçisi olduğunu belirten Özcan, Genel Başkan Özgür Özel’in bunu topluma daha iyi anlatabileceğini ifade etti. CHP’nin halkın arzu ettiği çizgiye emin adımlarla yürüdüğünü vurgulayan Özcan, DEM Parti ile yapılması düşünülen ittifak çalışmaları hakkında şu şekilde konuştu:

ekran-goruntusu-2023-12-15-203429.jpg

“Belediye başkanlığı siyasi bir makam değil. Burada bir kamu kuruluşu yönetiyorsunuz. Zaten herkese eşit mesafede durmanız lazım. Ben de, Sayın İmamoğlu da bu tarz şeyleri başaranlardanız. Hizmet odaklı, kimseyi ayırmadan ve kayırmadan, hak yemeden, israf etmeden her vatandaşın oyuna elbet talibiz. Biz böyle gelip Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını belediyenin tepesine dikeceğiz, Cumhuriyet Halk Partililer ayrı olacak diğerleri ayrı olacak böyle bir anlayışa sahip değiliz. Ben de Ekrem bey de 5 yıl süresince sen AKPartilisin, sen MHP’lisin, sen şu partilisin diye dışlamadık. Herkese eşit hizmet sunmaya çalıştık herkesi kucakladık. Zaten kentlerde böyle olur. Öncelikle başkan adayına güvenmeli insanlar. Herkesle görüşüyorsunuz. Ben seninle görüşmem deme şansınız yok. Partiler arası bu görüşmelerde ne konuşuluyor bilgi sahibi değilim ama tavanda istediğiniz kadar ittifak yapın bunu tabana yaymak ayrı bir konu. Bazen tavanda iş birliği olmaz fakat tabanda bu gerçekleşebilir. Ama adayınız, toplumun tüm kesimlerine hitap edemezse, seçildiği zaman bu insan beni temsil edemez kanaati halkta yaygınlaşırsa tabanda ittifak yapılması mümkün olmaz.”

"Bolu’da Yeniden Aday Gösterilen Tanju Özcan’dan Beklenen Açıklama Geldi!" haberi, 15 Aralık 2023 tarihinde yazılmıştır. 16 Aralık 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bolu’da Yeniden Aday Gösterilen Tanju Özcan’dan Beklenen Açıklama Geldi! haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bolu’da Yeniden Aday Gösterilen Tanju Özcan’dan Beklenen Açıklama Geldi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:47 Bu hata çamaşır makinesinin ömrünü kısaltıyor: Çamaşır makinesi kullanırken bunu sakın yapmayın
  2. 02:31 Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
  3. 02:27 Müsavat Dervişoğlu'ndan mesaj geldi: Akeşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız
  4. 02:24 Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
  5. 02:21 Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
  6. 02:19 Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
  7. 02:18 Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
  8. 02:17 İphone kullananlar artık web olmadan da erişebilecek: İşte yeni özellik!
  9. 02:15 Erdoğan, saldırıya maruz kalan öğretmene telefon açtı
  10. 02:14 Pastane usulü kurabiye için ihtiyacınız olan 1 bardak!
  11. 02:13 İYİ Parti'nin yeni Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri belirlendi
  12. 02:13 Pastane tadını bulamayan bu tarifi denesin! En güzel un kurabiyesi tarifi
  13. 02:12 Özel'den İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu'na tebrik mesajı geldi
  14. 02:11 İrmik helvasını ipeksi yumuşaklığa ulaştıran sır!
  15. 02:09 Dünyada ilk! Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor!
  16. 02:07 Kişilik testi: İlk gördüğünüz şey stresle nasıl başa çıktığınızı ortaya çıkarıyor!
  17. 02:06 Avustralya’nın eski lideri Morrison’dan ‘kaygı bozukluğu’ itirafı geldi
  18. 02:04 Milyonlarca yıllık mucize 150 dakikada gerçekleşti!
  19. 02:03 Eski IMF başkanına hapis cezası isteniyor
  20. 02:02 Hisseler tavan yaptı! 20 yıldan sonra ilk kez: Dev şirket temettü dağıtacağını duyurdu
Politika Haberleri