Boyner’den kadın çalışanlarına “psikolojik destek” ve “acil durum” hattı, hiç çalışmamış veya çalışmaya ara ve

Boyner’den kadın çalışanlarına “psikolojik destek” ve “acil durum” hattı, hiç çalışmamış veya çalışmaya ara ve

Boyner’den kadın çalışanlarına “psikolojik d... Ümit Boyner: Gelişmiş bir toplum olabilmenin ön koşullarından biri toplumsal cinsiyet eşitliğini sadece bir kadın hakları konusu olarak ele almamaktan geçiyor

Boyner Grubu, 8 Mart 2022 tarihi itibarıyla kadın çalışanlar için “acil durum” ve “psikolojik destek” hattı uygulamasına başlandığını açıkladı. “Boyner Seninle Tamam” adı verilen proje kapsamında da, “hiç çalışmamış ya da farklı nedenlerle çalışma hayatına ara vermek durumunda kalmış kadınlara Boyner mağazalarında kendi belirleyecekleri saatlerde part-time çalışma olanağı sunulduğu” bildirildi. Boyner Grup Yönetim Kurulu üyesi Ümit Boyner, “Sesimize güç katan, toplumun her kesiminden sadece kadınların değil tüm insanların eşit ve özgür yaşayabilmesinin bir hak olduğuna inanan, bu yolda atılacak adımlara destek olan herkesin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi. Ümit Boyner; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle, “toplumsal cinsiyet eşitliği” konusunda gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında açıklama yaptı.

 2010-2012 arasında, derneğin tarihindeki ikinci kadın başkan olarak TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı üstlenen Ümit Boyner’in yaptığı açıklama şöyle:

Günümüz Türkiye’sinde hâlâ kadınlar; eğitimden istihdama, ekonomiden siyasete birçok alanda hak ihlalleri ile karşı karşıya kalırken en temel yaşam haklarından bile mahrum ediliyor. Diğer taraftan kabul etmemiz gerekiyor ki, gelişmiş bir toplum olabilmenin ön koşullarından biri toplumsal cinsiyet eşitliğini sadece bir kadın hakları konusu olarak ele almamaktan geçiyor.

 Bildiğiniz gibi; Boyner Grup olarak bu bilinçle, 2009 yılından bu yana 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları konusunda farkındalık yaratmak için iletişim kampanyaları hazırlıyoruz. Bu yıl hepimizin çok iyi bildiği bir melodi ile Türkiye’de kadınların yaşadığı acı gerçekleri bir kez daha vurgulamaya odaklandık. Bu gerçekleri kabullenmeyerek, sesimizi daha gür çıkartarak ve vazgeçmeyerek değiştirebileceğimizi hatırlatmak istedik.

 Bunu yaparken elbette dokunabildiğimiz, etki ve değişim yaratabildiğimiz her alanda da çalışmalarımızı sürdürdük. Bu yıl iki yeni projeyi hayata geçiriyoruz:

 Kadına yönelik şiddetin karşısında durmak için hayata geçirdiğimiz ‘Biriz, birlikteyiz’ projemizi bugün itibarıyla uygulamaya aldık. Sabancı Üniversitesi’nin düzenlediği ‘Ev içi Şiddete Karşı İş Dünyası’ eğitimlerine katılarak başlattığımız proje ile kadın ekip arkadaşlarımızın özel yaşamlarında maruz kalabileceği her türlü şiddet türünde yanlarında duracağımızı taahhüt ettik. İnsan Kaynakları politikalarımızda destekleyici düzenlemeler yaptık. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun Boyner Grup’a özel sağladığı ‘acil durum’ telefon hattı ile çalışanlarımıza destek olurken kadın girişimcilerin kurduğu bir sosyal girişim olan Gönüllüpsikolog.org iş birliği yaparak isteyen çalışanlarımızın ulaşabileceği ücretsiz bir psikolojik destek programı oluşturduk.

İkinci hayata geçirdiğimiz proje Boyner Büyük Mağazacılık bünyesinde ‘Boyner Seninle Tamam’. Bu proje ile hiç çalışmamış ya da farklı nedenlerle çalışma hayatına ara vermek durumunda kalmış kadınlara Boyner mağazalarında kendi belirleyecekleri saatlerde part-time çalışma olanağı sunuyoruz. Ayrıca bu program için pek çok sivil toplum kuruluşu ve belediyeler ile iş birliği içindeyiz.

 Boyner Grup olarak, cinsiyet eşitliğine verdiğimiz önemi projelerimizle yansıtmaya devam ederken toplumsal farkındalık yaratma önceliğimiz ve kadınlar için güvenli bir ülke yaratılmasına duyduğumuz ihtiyaçla sesimizi yükseltmeyi sürdüreceğiz.

 Bu yıl da sesimize güç katan, toplumun her kesiminden sadece kadınların değil tüm insanların eşit ve özgür yaşayabilmesinin bir hak olduğuna inanan, bu yolda atılacak adımlara destek olan herkesin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”

"Boyner’den kadın çalışanlarına “psikolojik destek” ve “acil durum” hattı, hiç çalışmamış veya çalı." haberi, 08 Mart 2022 tarihinde yazılmıştır. 08 Mart 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Boyner’den kadın çalışanlarına “psikolojik destek” ve “acil durum” hattı, hiç çalışmamış veya çalı.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Boyner’den kadın çalışanlarına “psikolojik destek” ve “acil durum” hattı, hiç çalışmamış veya çalı.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:47 Bursa'da üretilecek: Yeni Renault Duster tanıtıldı
  2. 08:42 Şevket Çoruh güzel haberi fotoğrafla duyurdu
  3. 08:36 Gonca Vuslateri anne oldu: Bakın kızına hangi ismi verdi
  4. 08:29 Mahmut Tanal, bakanlık önünde eylem başlattı
  5. 08:26 Real Madrid, Arda Güler'in golü ile kazandı
  6. 08:22 Bakan Yerlikaya duyurdu: 321 zehir taciri yakalandı
  7. 08:17 Kızılcık Şerbeti'nde Eylem Tok mesajı: Oğlunuzu nefret objesi haline getirdiniz
  8. 08:11 Murat Ağırel yazdı: AK Parti’den CHP’ye geçen belediyede seçim gecesi yaşananlar
  9. 08:07 Fehmi Koru yazdı: İYİ Parti şansını kullanamadı
  10. 08:02 O iller dikkat: Meteoroloji'den sağanak ve çamur uyarısı
  11. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  12. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  13. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  14. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  15. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  16. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  17. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  18. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  19. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  20. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
Gündem Haberleri