Bülent Arınç Erdoğan'a en çok zarar veren kişileri açıkladı

Bülent Arınç Erdoğan'a en çok zarar veren kişileri açıkladı

Bülent Arınç Erdoğan'a en çok zarar veren ki... ''Şimdi bunun dışında yani Reisçi geçinip de aslında Tayyip Bey'e en çok zarar veren onu toplumdan, partisinden izole etmeye gayret eden kişiler var ve maalesef bunlar çok da uzakta değil''

Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanı Bülent Arınç, Bursa’da yerel televizyon kanalı Line TV’de ekrana çıktı.

Bülent Arınç programda, "Reisçi geçinip de aslında Tayyip Bey’e en çok zarar veren onu toplumdan, partisinden izole etmeye gayret eden kişiler var ve maalesef bunlar çok da uzakta değil" dedi. Erdoğan'a da seslenen Bülent Arınç, "O (Erdoğan) hala bu sistemin çok doğru olduğuna inanıyor" ifadelerini kullandı. 

Gündeme dair soruları yanıtlayan Bülent Arınç, “Türkiye'de öyle bir troll sürüsü var ki, siz bugün hava çok güzel oldu deseniz bile bundan başka anlam çıkarıp bunun üzerinden bana ve bizimle parti arasını veya Tayyip Bey'in arasını açmaya çalışan ahlaksız insanlar var. Kadınıyla erkeğiyle… Sadece içinde bulunduğumuz durumu bir gözlemci olarak anlatmaya gayret ediyorum” açıklamasını yaptı.

“REİSÇİ GEÇİNİP, TAYYİP BEY'E ZARAR VERİYORLAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı partisinden izole etmek isteyenler olduğuna vurgu yapan Bülent Arınç'ın konuşmasının satır başları şu şekilde:

Şimdi bunun dışında yani Reisçi geçinip de aslında Tayyip Bey'e en çok zarar veren onu toplumdan, partisinden izole etmeye gayret eden kişiler var ve maalesef bunlar çok da uzakta değil.

Onlara göre iyi yaptıklarını düşünüyorlar ama ben iyi olan şeyin kendileriyle istişare edildiği zaman doğruyu konuşan acı da olsa hakikati söyleyen, onun iyiliğini istediği için doğru olanı tavsiye eden insanlarda olduğunu düşünüyorum.

Ben böyle olmaya çalıştım ama başarılı olamadım. Sonunda yüksek istişare kurulundan da ayrıldım. Kaldı ki orası da icrai bir organ değil. İstişare organıydı. Fikirlerimizi söylüyorduk.

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNE KARŞI ÇIKTI

Çokça tartışılan Cumhurbaşkanlığı seçim sistemine de değinen Bülent Arınç, şunları söyledi:

“Şimdi bu elli artı bir, sadece bu sistemin bir parçasıdır. Eskiden böyle değildi. Parlamenter sistem vardı. En çok hangi parti oy alırsa, tek başına geliyorsa hükümeti o kurardı. Yoksa koalisyon kurarlardı. Eskiye ait bir örnek olarak söylüyorum. Türkiye üç partili, dört partili, dört artı bir dışardan destekli partiler gördü.

Ben siyasette eskiyim. Bunların hepsini bilirim. 1996'da  Refah Yol, ondan önce Anayol hükümeti, çok kısa sürdü. Refah yol bir yıla yakın sürdü. ondan sonra rahmetli Mesut Yılmaz'lı hükümetler onlar bunlar filan, düşünün ki Ecevit'in ilk hükümeti dışardan destekli bir azınlık hükümetiydi.

Yani 1999 seçimlerinden önceyi kast ediyorum. Ondan sonra Ecevit'le Sayın Bahçeli ve Sayın Mesut Yılmaz ayrı bir koalisyon kurdular. Hep koalisyonlu dönemler geldi ama biz geldik bütün partiler parlamento dışında kaldı.

Biz CHP ile ikimiz, üçte ikisini aldık parlamentonun, onlar da üçte birini aldılar. arkasından da biz tek başımıza iktidarımızı sürdürdük. Önce yüzde 34,5, sonra yüzde 47, sonra yüzde 50. Sonra düştü yüzde 40’lar civarına, tekrar yüzde 49,5’a çıktı.

Ondan sonra sistem değişti. Artık partiler, ittifak yaparak milletvekili seçimine girebiliyorlar. kendi isimleriyle kendi amblemleriyle ama ittifak içerisinde.

Beri tarafta da Cumhurbaşkanlığı seçiminde de ayrıca birbirlerini destekleyip ittifak yapabiliyorlar. Bu sistem MHP ve Anavatan Partisi’nin benim olmadığım dönemdeki parlamentodan geçirdiği ve sonra da referanduma gidildiği zaman halkın kabul ettiği bir sistem.

Halk kabul ettikten sonra bizim bunu eleştirmemizin, bu tarafı yanlıştı, bu tarafı doğruydu dememizin hiçbir faydası yok.”

“O HALA DOĞRU OLDUĞUNA İNANIYOR”

Cumhurbaşkanlığı seçim sistemine dair, “Faydalı oldu, zararlı oldu. O (Erdoğan) hala bu sistemin çok doğru olduğuna inanıyor” diyen Bülent Arınç, erken seçim ihtimaline ilişkinse şu ifadeleri kullandı:

“Peki seçime giderler mi gitmezler mi… Seçime nasıl gidileceği de anayasada yeni sistemde belli. Cumhurbaşkanımız ve Bahçeli yani ittifak ortağı, seçim zamanında olacak diyorsa, sizin seçim istemenizin bir anlamı yok.

Yani yine onların biz seçime gidiyoruz demesi lazım. Çünkü muhalefetin öyle oy çoğunluğu yok parlamento içerisinde. Bunun tersine bir karar almaları mümkün değil.

Bence bu tartışmaların dışında veya ittifakların adayı kim olacak… Bunlar günlük tartışmalar. Aslında ‘Türkiye nereye gidiyor, nasıl gidiyor, önünüzü görebiliyor musunuz, daha  sonrasında ne olabilir, bu yönetim tarzından Türkiye istifade eder mi, etmez mi?’ bunların tartışılması lazım.”

 

"Bülent Arınç Erdoğan'a en çok zarar veren kişileri açıkladı" haberi, 31 Aralık 2021 tarihinde yazılmıştır. 31 Aralık 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bülent Arınç Erdoğan'a en çok zarar veren kişileri açıkladı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bülent Arınç Erdoğan'a en çok zarar veren kişileri açıkladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  2. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  3. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  4. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  5. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  6. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  7. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  8. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  9. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  10. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  11. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  12. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  13. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  14. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  15. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  16. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  17. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  18. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  19. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  20. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
Politika Haberleri