Bulut hizmetleri için işlemci üretti

Bulut hizmetleri için işlemci üretti

Bulut hizmetleri için işlemci üretti AMD EPYC 8004 işlemciler, Dell , Ericsson, Lenovo, Supermicro gibi büyük firmalar tarafından desteklenirken Microsoft Azure Stack HCI için onaylanan optimize edilmiş, tek soketli bir pakette olağanüstü enerji verimliliği ve güçlü performans sunuyor.

AMD iş yüküne göre optimize edilmiş işlemcilerden oluşan 4. Nesil AMD EPYC CPU ailesini tamamlayan yeni AMD EPYC  8004 Serisi işlemcilerin satışa sunulduğunu duyurdu.

Bu yeni işlemciler, “Zen 4c” çekirdeğini amaca yönelik bir işlemciye dönüştürerek donanım sağlayıcılara perakende, üretim ve telekomünikasyon gibi Intelligent Edge bulut hizmetleri konusunda güçlü bir performans sağlıyor. Ayrıca depolama ve diğer işlemleri için, veri merkezine kadar uygulamalara güç verebilecek enerji tasarruflu ve farklılaştırılmış platformlar oluşturmasına olanak tanıyor.

 EPYC 8004

Geleneksel Veri Merkezleri için Verimlilik ve Yüksek Performans

AMD EPYC 8004 serisi işlemciler, 4. Nesil EPYC ailesinin lider performansını ve verimliliğini, güçlü performans arayan ancak aynı zamanda enerji verimliliği, platform yoğunluğu ve sessiz çalışma gibi önemli gereksinimleri olan pazarlara taşıyor. AMD EPYC 8004 serisi işlemcilerle müşteriler ve iş ortakları şunları bekleyebilir:

  • Intelligent Edge için Mükemmel Enerji Verimliliği: Verimli “Zen 4c” çekirdeği ve kolaylaştırılmış bellek ve G/Ç özellikleri sunan yeni SP6 soketini kullanan EPYC 8004 serisi işlemci, rakiplerinin en üst ağ modeline kıyasla sistem watt’ı başına 2 kata kadar daha iyi SPECpower® performansı sağlayabilir.

 

  • Dengeli Performans: Alan ve altyapı kısıtlı ortamlar için watt başına en yüksek performansı talep eden bir sektörde, AMD EPYC 8004 serisi işlemciler uçta ihtiyaç duyulan dengeli performansı ve mükemmel enerji verimliliğini sunar. Bir video kodlama iş yükünde EPYC 8534P, rakibin benzer ağ ürününe kıyasla 2,4 kata kadar daha fazla toplam kare/saat/sistem watt sağlar. Bir IoT Edge ağ geçidi iş yükünde, sekiz çekirdekli EPYC 8024P ile çalışan bir sunucu, rakibin sekiz çekirdekli işlemcisine kıyasla 8kW raf başına ~1,8 kat daha fazla toplam verim performansı sağlayabilir.

 

  • Intelligent Edge Dağıtımları için Tasarrufu Optimize Etme: Intelligent Edge dağıtımları, bir veri merkezinde beklendiği gibi daha küçük sunucu düğümlerine odaklanır. Bir, üç veya 10 sunucudan oluşan bir Intelligent Edge dağıtımında, AMD EPYC 8004 serisi işlemci tabanlı bir sunucunun enerji verimliliği, rakiplerine kıyasla, daha iyi çekirdek yoğunluğu ve daha fazla iş hacmi ile müşterilere beş yıllık bir süre içinde enerji maliyetlerinde binlerce dolar tasarruf sağlayabilir.

EPYC 8004

Sağlam ve Yenilikçi Bir Ekosistem

Ayrıca, çok sayıda OEM ve iş ortağı, AMD EPYC 8004 serisi işlemcinin güç ve sıcaklık ihtiyaçları için geniş bir çalışma aralığından tam olarak yararlanan, yoğun veri merkezlerinden şehir telekom binalarına ve fabrika zeminleri gibi aşırı fiziksel ortamlara kadar dağıtımları destekleyen bir dizi benzersiz sistem ve çözümü tanıttı.

Dell Technologies, Dell PowerEdge C6615 sunucusunu piyasaya sürdü. Bu sistemin verimli form faktörü, konteynerler ve mikro hizmetler gibi iş yüklerini ölçeklendirmek için düşük TCO ile yüksek performansı optimize ediyor.

Aprilia RS 457 : A2 Ehliyetle Kullanılabilecek En Yüksek Güç-Ağırlık Oranı

"Bulut hizmetleri için işlemci üretti" haberi, 22 Eylül 2023 tarihinde yazılmıştır. 21 Eylül 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan Bulut hizmetleri için işlemci üretti haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bulut hizmetleri için işlemci üretti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü
SON HABERLER
  1. 02:58 Google Chrome tarayıcısındaki adres çubuğuna yapay zeka özelliği geldi!
  2. 02:58 Sims'e meydan okuyan yaşam simülasyon oyunu inZOI'nin erken erişim tarihi duyuruldu!
  3. 02:54 Ay'da astronotlara, "Ölüm Duvarı" çevresinde koşmaları öneriliyor
  4. 01:46 Diego Maradona’nın ölümüne ilişkin çarpıcı bulgular açıklandı! “Biri doğal diğeri zehirli madde…”
  5. 01:05 "Kürk Mantolu Madonna" adlı eserin dizi uyarlaması yapılacak
  6. 01:05 Fordham Üniversitesi, ABD'de Filistin'e destek gösterilerinin son adresi haline geldi
  7. 01:05 Yeni bir batarya teknolojisi, elektrikli araçların menzil sorununu çözecek!
  8. 00:47 Erzincanlılar dikkat! Meteoroloji uyarıda bulundu: O saatlerde dışarıya çıkmayın
  9. 00:42 Fed'in faiz kararı, New York borsasında dalgalanmalara neden oldu
  10. 00:42 Alp Dağlarına bile 1000 basacak güzellik: Giden asla dönmek istemiyor!
  11. 00:38 Dolar sahipleri yakında dört dönecekler! Doların 7 lira yükseleceği tarih belli oldu
  12. 00:37 Edebiyatın "rock yıldızı" Paul Auster hayatını kaybetti
  13. 00:28 Beşiktaş'ta yeni bir Şenol Güneş dönemi başlayabilir! Hasan Arat itiraf etti
  14. 00:28 Bakan Tekin'den öğretmen atamaları ile ilgili açıklama geldi
  15. 00:25 Fenerbahçe, Konyaspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
  16. 00:21 Ankara'daki ekmek zammına vatandaşlardan tepki geldi: "Bu nasıl bir vicdansızlık?"
  17. 00:21 TGC, 1 Mayıs'ta İstanbul'da Gazetecilere Yönelik Polis Müdahalesini Sert Bir Şekilde Kınadı
  18. 00:20 Plastik kirliliğine en fazla sebebiyet veren markalar belirlendi!
  19. 00:18 Bayburt ve Çevresinde Beklenen Kuvvetli Yağışlar İçin Meteorolojiden Uyarı: Dikkatli Olun!
  20. 00:17 KYK yurdunda ekmeğin içinden çıkan şeyin görüntüleri mide bulandırdı: Kimse inanamadı!
Teknoloji Haberleri