Bunu da gördük! Ödüllü Fen Lisesi’ne resim öğretmeni müdür olarak atandı!

Bunu da gördük! Ödüllü Fen Lisesi’ne resim öğretmeni müdür olarak atandı!

Bunu da gördük! Ödüllü Fen Lisesi’ne resim ö... Milli Eğitim Bakanlığı tarihinde bir ilke imza atılarak Türkiye Fizik Olimpiyat Takımına seçilen tek devlet okulu olma özelliği taşıyan ve

Milli Eğitim Bakanlığı tarihinde bir ilke imza atılarak Türkiye Fizik Olimpiyat Takımına seçilen tek devlet okulu olma özelliği taşıyan ve uluslarası yarışmalardan ödülle dönen Bursa Nilüfer İMKB Fen Lisesi’ne, resim öğretmenini ‘Müdür’ olarak atadı. Fen liselerine yönetmeliğe göre; Fizik, kimya, biyoloji ve matematik gibi sayısal bilimler dışındakiler ‘Müdür’ olarak atanamıyor.

Türkiye'deki 310 fen lisesi bulunuyor. Bu liselerde halen 7 bin 965 öğretmen görev yapıyor. Bu liselerde halen Liselere Giriş Sınavı(LGS)'de ancak yüzde 1'lik dilime girebilen 34 bin 590 öğrenci girebildi. Fen liselerine yönetici olabilmek de bundan 3 yıl önce öğrencilerin bu okulları kazanabilmesi kadar zorlu bir süreç ve birikim gerektiriyordu.

{{unknown}}

Müdürler de tıpkı öğrenciler gibi yazılı/sözlü sınavlara giriyor ve en yüksek puanı alanlar atanabiliyordu. Ancak 3 yıl önce yapılan yönetmelik değişikliğiyle sınav kaldırıldı. Bu okullar da proje okulu kapsamına alındı. Türkiye'nin sınavlarda yüzde 1'lik dilimdeki en zeki çocuklarının kabul edildiği fen liselerinde sayısalcılar, sosyal bilimler liselerine de sözelcilerin yönetici olarak atanmaları MEB Özel Proğram ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliği'nin 10. maddesine bağlandı. Halen yürürlükteki maddeye göre fen lise müdürlerinin matematik, fizik, kimya, biyoloji branşlarından, aynı şekilde görsel sanatlar liselerinin de edebiyat, tarih, coğrafya, felsefe, psikoloji ya da yabancı dil branşlarından olması gerekiyor.

Sözcü gazetesinden Sultan Acar'ın haberine göre fen liselerinde yönetmeliklere aykırı yönetici atamaları başladı. Türkiye Fizik Olimpiyat Takımına seçilen tek devlet okulu olma özelliği taşıyan ve uluslarası yarışmalardan ödülle dönen Bursa Nilüfer İMKB Fen Lisesi’ne, resim öğretmeni Mustafa Ersoy ‘Müdür’ olarak atandı. Atama kararını Bakan adına Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Aykut Bal'ın imzaladığı görüldü.

ATANAN MÜDÜR: BAKANLIK NİYE ATADI BİLMİYORUM

Koltuğa oturan Müdür Mustafa Ersoy, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Ben resim öğretmeniyim. O konuyla ilgili bilgim yok. Bakanlık atadı. Niye atadı bilmiyorum. Toplantım var şimdi” dedi.

ÖĞRENCİ VE VELİLER HUZURSUZ

Bursa'da üniversite kazanma oranları ve geliştirdikleri uluslarası ödüllü projeleriyle dikkat çeken Nilüfer İMKB Fen Lisesi'de üniversite sınavındaki yüksek başarılarıyla dikkat çekiyor. Üniversite kazanan 78 öğrencisinden 1'i sınav sonunda Türkiye altıncısı olurken, 3 öğrencisi ilk 100'e , 12 öğrencisi ilk bine, 37 öğrencisi ilk 5 bine, 54 öğrencisi de ilk 10 bine girerek ODTÜ, Boğaziçi, İstanbul Üniversitesi başta olmak üzere gözde üniversitelerin tıp ve mühendislik fakültelerini kazanmıştı. Bu başarının düşmesi fikri velileri de öğrencileri de huzursuz etti.

“DAVA AÇACAĞIZ”

Türk Eğitim Sen Bursa 1. Nolu Şube Başkanı Metin Öksüz, “Fen liseleri bilim insanı yetiştiren sayısal ağırlıklı bir kurum olduğu için yönetmelik de bu kurumun müdürünün sayısalcı olmasını şart koşuyor. Aynı şekilde güzel sanatlar liselerine de yine kendi branşlarından yani görsel sanatlardan kişilerin yani sözelcilerin müdür olması gerekiyor. Türkiye'de fen lisesine atanacak bir tek sayısalcı kalmadı mı ki bu kişi müdür olarak atanıyor? Peki bu kişinin özelliği ne? Bu kişi Eğitim Bir Sen Nilüfer İlçe Başkan Yardımcısı. Başka da hiçbir özelliği yok. Bursa'da da Nilüfer İMKB Fen Lisesi'ne Görsel Sanatlar Resim Öğretmeni'nin müdür olmasını bizden çok Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk hocamız dert etmeli ve müdahil olmalıdır. Çünkü başarı kaçınılmaz düşecektir. 33 bin eğitiminin görev yaptığı Bursa'da eğer bir sayısalcı eğitimci yok diyorsa bu kabul edilemez. Türk Eğitim Sen olarak, hukuki süreci başlattık” diye kaydetti.

"Bunu da gördük! Ödüllü Fen Lisesi’ne resim öğretmeni müdür olarak atandı!" haberi, 02 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Bunu da gördük! Ödüllü Fen Lisesi’ne resim öğretmeni müdür olarak atandı! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bunu da gördük! Ödüllü Fen Lisesi’ne resim öğretmeni müdür olarak atandı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  2. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  3. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  4. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  5. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  6. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  7. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  8. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  9. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  10. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  11. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  12. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  13. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  14. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  15. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
  16. 09:56 Özgür Özel: 11 büyükşehire 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün
  17. 09:53 Volvo'nun Çinli Şirkete Satılması: İnovasyon ve Sürdürülebilirlikte Yeni Dönem
  18. 09:51 Emeklilere 'ek gelir için simit satma' tavsiyesi veren MHP’li vekil ihale üstüne ihale almış
  19. 09:48 Fenerbahçe, Levent Mercan İçin Transfer Girişiminde Bulundu!
  20. 09:47 Emekliler dikkat: Ödemeler bugün başlıyor
Haberleri