Bursa sanki kendi çiftliği: AKP’li Aktaş şimdi de 10 şirketin 6’sına kendisini başkan atamış

Bursa sanki kendi çiftliği: AKP’li Aktaş şimdi de 10 şirketin 6’sına kendisini başkan atamış

Bursa sanki kendi çiftliği: AKP’li Aktaş şim... Bursa’nın AKP’li Belediye Başkanı Aktaş'ın skandalları bitmek bilmiyor.  Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş 10 Belediye

Bursa’nın AKP’li Belediye Başkanı Aktaş'ın skandalları bitmek bilmiyor.  Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş 10 Belediye iştirakinden  6'sının yönetim kurulu başkanlığına kendini atadı.

Bursa’nın AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yine gündemde… Daha önce dünyaca ünlü şairimiz Nâzım Hikmet, Fethullahçı Terör Örgütü’nün hedefi olan Türkan Saylan, teröristlerin saldırısı sonucu hayatlarını kaybeden usta gazeteci Uğur Mumcu ve akademisyen Bahriye Üçok için, “devlete ve bayrağa savaş açmış” ifadelerini kullanan Alinur Aktaş, geçen hafta da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı hedef almıştı. Aktaş, CHP’nin 30 Ağustos’taki ulaşım ücretsiz olsun teklifine, “O zaman ormancılık gününde de tatil yapalım" demiş ve bu sözleri kamuoyunun tepkilerine neden olmuştu. Alinur Aktaş'ın FETÖ'ye yaptığı övgü dolu mesajlar ve toplantılarına da katılması gündeme gelmişti.

Alinur Aktaş’ın Bursa Büyükşehir Belediyesi’ndeki uygulamaları da tartışmalara neden oldu. Bursa’daki kadrolaşma, Büyükşehir Belediyesi’ni adeta AKP’nin paralel bir il teşkilatı haline getirdi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediyenin iştirak şirketlerinin tamamının yönetim kurulu başkanlığına kendisini atadı. Yönetim kurulu başkanvekilliği kadrolarının hepsi de AKP’ye yakın isimlerden oluşturulmuş; bunların üçü aynı zamanda AKP Bursa İl Yönetim Kurulu Üyesi.

BURSA’DA “TEK ADAM”

BirGün'den Uğur Koç'un haberine göre, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bağlı kuruluşları ve iştiraklerinin toplam sayısı 10. Bunlar içerisinde yer alan BURBAK, BURULAŞ ile birleştirildi. Jeotermal A.Ş.’ye dair bir bilgi ise Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinde mevcut değil. BİNTED olarak adlandırılan Bursa İnsan Kaynakları Taahhüt, Eğitim, Danışmanlık İmar İnşaat Ve Tic. Ltd. Şti’nin ‘Ortaklar Kurulu Başkanı’ Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş. Aktaş ayrıca belediye bağlı kuruluş olan BUSKİ’nin kanun gereği yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütüyor.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geri kalan altı şirketin tamamında yönetim kurulu başkanlığına kendini atadı.

BAŞKANVEKİLİ VE AKP İL YÖNETİCİSİ

Ancak iştiraklerdeki durum bununla sınırlı değil. İştiraklerde yönetim kurulu başkanvekilliği görevine atanan kadroların tamamı AKP’ye yakın isimlerden seçilmiş. Hatta bunların üçü doğrudan AKP Bursa İl Yönetim Kurulu’nda yer alan isimler.

İştiraklerdeki yönetim kurulu başkanvekilliği görevinde olan isimler şöyle:

• Kısa adı BURKENT olan Bursa Kent Yapı İmar Bilişim Enerji San. ve Tic. A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanvekili Hüseyin Ömer Aybar, aynı zamanda AKP Bursa İl Yönetim Kurulu Üyesi.

• Kısa adı BURFAŞ olan Bursa Park Bahçe Sosyal ve Kültürel Hizmetler A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanvekili Gülten Doğrul da aynı zamanda AKP Bursa İl Yönetim Kurulu Üyesi.

• Kısa adı BURULAŞ olan Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği Turizm San. Ve Tic. A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanvekili olan Bülent Kandemir de AKP Bursa İl Yönetim Kurulu Üyesi.

• Kısa adı BESAŞ olan Bursa Ekmek Sanayi ve A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanvekili olan Mustafa Bektaş, 2018’deki genel seçimlerde AKP’den milletvekili aday adayı oldu.

• Tarım A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AKP Grup Sözcülüğü görevinde bulunan Ercan Barutçuoğlu.

• Kısa adı Kültür A.Ş. olan Bursa Kültür Sanat Ürünleri ve Turizm Ticaret A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanvekili Fehim Ferik uzun yıllardır Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan bir isim. Ferik, geçmişte AKP’ye yakınlığıyla bilinen İhlas Haber Ajansı’nın Spor Müdürü olarak görev yapmış.

"HUZUR HAKKI" NE KADAR

Belediye iştirakleri yönetim kurulu üyelerinin ‘huzur hakkı’ adındaki ödemeyi alıp almadıkları veya alıyorlarsa hangi meblağda olduğu ise bilinmiyor. Söz konusu ‘huzur hakkı’ bilgilerinin yer aldığı genel kurul kararları, hiçbir iştirak şirketi tarafından paylaşılmış değil.

"Bursa sanki kendi çiftliği: AKP’li Aktaş şimdi de 10 şirketin 6’sına kendisini başkan atamış" haberi, 25 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Bursa sanki kendi çiftliği: AKP’li Aktaş şimdi de 10 şirketin 6’sına kendisini başkan atamış haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bursa sanki kendi çiftliği: AKP’li Aktaş şimdi de 10 şirketin 6’sına kendisini başkan atamış 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:30 30 Mart günlük burç yorumları!
  2. 18:26 Adana'da Bit Pazarından Satın Aldığı Montun İçinden Çıkan Not ve Para, Duygusal Anlar Yarattı
  3. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  4. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  5. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  6. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  7. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  8. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  9. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  10. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  11. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  12. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  13. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  14. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  15. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  16. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  17. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  18. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  19. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  20. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
Politika Haberleri