Can Atalay'ın anne ve babası konuştu: Hukuk bir gün herkese lazım olacak

Can Atalay'ın anne ve babası konuştu: Hukuk bir gün herkese lazım olacak

Can Atalay'ın anne ve babası konuştu: Hukuk ... Anayasa Mahkemesi'nin iki kez verdiği hak ihlali kararına rağmen Meclis'te bir ilk yaşanarak vekilliği düşürülen Can Atalay’ın annesi Şükran Atalay ve babası Mustafa Atalay konuştu.

"Anayasanın kararı uygulanmıyor yerel mahkeme tarafınca. Ama Yargıtay’ın kararı okundu bugün. Meclis şu anda düşürme kararını okutarak bir anayasal kurum olmaktan çıktı" diyen Mustafa Atalay, "Türkiye demokrasisine geçmiş olsun. Bu karardan sonra daha kötü şeylerin geleceğinden korkuyorum. Kamuoyuna gelecek şeylerden korkuyorum" dedi. Anne Şükran Atalay da, "Terörist diyorlar, hangi terör örgütü üyesi? Bana söylesinler, bir şiddet görüntüsü göstersinler. Kafasına göre yazıyorlar, oyunlar oynuyorlar. Hukuk bir gün herkese lazım olacak" dedi.

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi için Yargıtay'ın gönderdiği kararın okutulmasından önce CHP'nin kapalı oturum talebi kabul edildi. TBMM kapalı oturum yapma kararı aldı. Kapalı oturumun peşinden Meclis'te bir ilk yaşandı ve Genel Kurul'da karar okunarak Can Atalay'ın milletvekilliği düşürüldü.

Can Atalay'ın annesi Şükran Atalay ve babası Mustafa Atalay Sözcü TV'ye açıklamalarda bulunmuş oldu.

Anayasa'nın önemine vurgu yapan Mustafa Atalay, şu ifadeleri kullandı;

"KÖTÜ ŞEYLERIN GELECEĞINDEN KORKUYORUM"

Türkiye demokrasisine geçmiş olsun. Bu karardan sonra daha kötü şeylerin geleceğinden korkuyorum. Kamuoyuna gelecek şeylerden korkuyorum. Bu memlekette Anayasa yoksa hukuk, yoksa can güvenliği yoktur. En önemlisi de Anayasa yoksa, ekmek yoktur.

Seçilmeden önce de YSK, Can’ın milletvekilliğine engel bir durum yok diye onayladı, belgesini verdi. Sonra başvuruldu AYM’ye hak ihlalinden. Aynı günün akşamı Yargıtay 3. Dairesi, verilen cezayı onayladı. AYM kararına rağmen, Yargıtay’ın kararı okutuldu. Bu hepimizin uymakla mecburi olduğumuz kanunların ana maddesi, anayasadır.

"MECLIS ANAYASAL KURUM OLMAKTAN ÇIKTI"

Anayasanın kararı uygulanmıyor yerel mahkeme tarafınca. Ama Yargıtay’ın kararı okundu bugün. Meclis şu anda düşürme kararını okutarak bir anayasal kurum olmaktan çıktı. Yarın bir gün her insanın hukuk diye bir garantisi yoktur kanaatinde olacağım. Çünkü Yargıtay’ı anayasanın üzerine koydular.

Evladım dirençlidir. Hem özverilidir, hem dirençlidir. 18 metrekare bir yerde yaşam koşullarını bilirsiniz. Biz evladımızı 1 saat ziyaret ediyoruz, 10 dakika telefonla görüşebiliyoruz. Allah’tan Can okumayı, araştırmayı çok sever. Bununla kendisini oyalıyor.

Karar kesinleştikten sonra görüşmeci saatleri de değişti. Şimdi bizim anne baba olarak ilk olarak oğlumuzun sağlığı önemlidir. Çok dikkat etmesine rağmen tereddütteyiz. Bir de Can, dışarıda çok üretken biriydi. Yurttaşına, vatanına, hak ihlaline uğrayan kişilere…

Can’ı halktan, Somalı ailelerden kopardılar. Can’ı Aladağ’da yanan kızlarımızın anne babalarından kopardılar. Çorlu’da tren istasyonunda kaybettiğimiz çocukların ailelerinin haklarının savunulmasından kopardılar.

"HUKUK BIR GÜN HERKESE LAZIM OLACAK"

Anne Şükran Atalay ise, "Her şey o kadar açık ki bunu AK Partililer de biliyor. Bu çocuklar beraat ettiler. Bu çocuklar hem hukuken beraat ettiler hem de toplum vicdanında beraat ettiler. Bence vicdanlı AK Partililer de bunu onaylamıyorlar. Ben sokakta anket yapıyorum, herkese soruyorum, 'Can Atalay'ı tanıyor musunuz' diye. Bir tek olumsuz tepki almadım. Çünkü yakıştırabilecekleri bir şey yok. Terörist diyorlar, hangi terör örgütü üyesi? Bana söylesinler, bir şiddet görüntüsü göstersinler. Kafasına göre yazıyorlar, oyunlar oynuyorlar. Hukuk bir gün herkese lazım olacak" dedi.

TBMM TARIHINDE BIR ILK; ANAYASA MAHKEMESI KARARLARINA RAĞMEN CAN ATALAY'IN MILLETVEKILLIĞI DÜŞÜRÜLDÜ!

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki, Gezi davasında 18 yıl hapse mahkûm edildiğine ilişkin kararın TBMM Genel Kurulu’nda bugün okundu. Meclis'te bir ilk yaşandı ve Anayasa Mahkemesi’nin iki kez bu mevzuda hak ihlali kararı vermiş olmasına rağmen Genel Kurul'da Can Atalay kararı okunarak milletvekilliği düşürüldü. Genel Kurulu yöneten TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ'a, kararı okuduğu sırada anayasa kitapçığı fırlatıldı.   Kararın okunmasının hemen peşinden TBMM web sitesinde yer alan, "Milletvekilliği Sona Erenler" sayfasına Can Atalay da eklendi.     

Can Atalay'dan ilk açıklama

Vekilliğinin düşürülmesi kararının peşinden Atalay'dan ilk açıklama geldi. Atalay, Seçilmiş Hatay Milletvekili sıfatıyla yayınladığı açıklamada, "Anayasa’nın açık; hiçbir kuşkuya yer bırakmayan hükümlerine rağmen seçilmiş Hatay milletvekilinin milletvekilliğini 'düşürdüler.' Türkiye, bu kuralsızlık, hukuksuzluk deli gömleğine sığmayacak. Hep beraber göreceğiz" dedi.

"Can Atalay'ın anne ve babası konuştu: Hukuk bir gün herkese lazım olacak" haberi, 31 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 31 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Can Atalay'ın anne ve babası konuştu: Hukuk bir gün herkese lazım olacak haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Can Atalay'ın anne ve babası konuştu: Hukuk bir gün herkese lazım olacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:23 Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti’nin genel başkanı seçildi
  2. 20:07 Ferrari'nin son modeli, F167, birkaç gün içinde yollara çıkacak!
  3. 20:00 İslam Kalkınma Bankası, Türkiye'ye 120 milyon avro finansal destek sağlayacak
  4. 19:53 Ünlü ekonomist, gram altın için '3333' uyarısında bulundu!
  5. 19:37 Buse Naz Çakıroğlu, Avrupa şampiyonu oldu!
  6. 18:55 Bakan Şimşek'in açıklaması altın piyasasını etkileyecek: İslam Memiş, "Ucuz altın geliyor" dedi
  7. 18:52 Muslu Belediyespor, şampiyonluk hedefinde!
  8. 18:42 Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması geldi! Son dakika!
  9. 18:12 Sivassporlu Rey Manaj gol sayısını 22’ye yükselterek, rekor kırdı!
  10. 18:04 Kadir İnanır'ın yaşamını meğer o detay kurtarmış!
  11. 17:55 Dev şirket 269.065.476 TL'lik sermaye artışı için adım attı
  12. 17:55 SGK uzmanı emekli maaşlarında yüksek artışa yönelik şaşırtıcı açıklamalar yaptı
  13. 17:55 Tekstil devi, iflasını resmen duyurdu
  14. 17:54 Apple'dan Beklenen Duyuru Gerçekleşti: Yeni iPad O Tarihte Raflarda!
  15. 17:54 Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
  16. 17:52 Başkan Dursun Özbek açıkladı! İşte Galatasaray'ın o dev gelir kaynağı!
  17. 17:39 Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
  18. 17:02 İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
  19. 16:59 İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
  20. 16:32 Beşiktaş taraftarı, derbi için Ülker Stadyumu’nda
Gündem Haberleri