Canan Kaftancıoğlu: Erdoğan-Sancak aşkının sebebi belli oldu

Canan Kaftancıoğlu: Erdoğan-Sancak aşkının s... CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla, iktidara yakın iş adamı Ethem Sancak ailesine ait Maxicells İlaç Sanayi AŞ'ye tahsis edilen Silivri'deki 172 bin metrekarelik arazi üzerinde açıklama yaptı.

İstanbul’un Silivri ilçesindeki 172 bin metrekarelik alan, Resmi Gazete’de AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararla Ethem Sancak'ın yeğeni Murat Sancak'ın sahibi olduğu Maxicells İlaç Sanayii AŞ’ye ‘münferit yatırım yeri’ olarak tahsis edildi. Gelişmeler üzerine CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, tartışmaya konu olan alanı ziyaret ederek incelemede bulundu. Ziyareti sırasında Kaftancıoğlu'na CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, il yöneticileri, ilçe başkanları ve Silivri halkı eşlik etti. Kaftancıoğlu, incelemelerinin ardından beraberindeki heyet ile birlikte bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

"SENİ SARAYDAKİ DEĞİL; SİLİVRİ HALKININ OYLARI ORAYA OTURTTU"

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, üzerinde açıklama yaptığı Silivri’nin Kavaklı semtindeki 172 dönüm alanın Hazine'ye ait olduğunu ve bu arazinin, Silivri Belediyesi tarafından 2009 yılında Tarım İlimleri Üniversitesi yapılması hedefiyle imar alanlarına, kısmen yüksek öğrenim, spor tesisi alanı ve park olarak kamu faaliyetlerinde kullanılmak üzere işlendiğini hatırlattı.

Kızılay ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın burayı kullanma taleplerine de belediyenin uygun görüş bildirmediğini hatırlatan Kaftancıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Peki sonra ne oldu? Aralık 2020'de 31.324 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile peşkeş çekildi. Şunun altını özenle ve dikkatle çizmek isterim. Bugünkü Silivri Belediye Başkanı'na sesleniyorum. Sen halkın oylarıyla oraya oturmuş bir belediye başkanısın. Seni saraydaki değil; Silivri halkının oyları oraya oturtmuşken daha önce iki kez doğru bulmadığın bir uygulamayı Cumhurbaşkanı kararıyla birine peşkeş çekilirken 'Doğru bulmasak bile desteklemeye devam edeceğiz'’ demenin ne siyasi ne de insani bir açıklaması olabilir. Belediye başkanları halka hizmet etmek için seçilmiş kişilerdir. O nedenle halkın değil; sarayın talimatlarıyla belediye başkanlığı yapmaya devam dersen eğer sonraki dönem Silivri halkı sana gereğini yapacaktır."

“YATIRIM BEDELİNİN BİNDE BİRİ BEDELLE PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR”

Kaftancıoğlu, "Hazine'ye ait olan, burada yaşayan vatandaşlar için tarım alanı, spor alanı veya üniversite olarak kullanılabilecek bu alanın tahmini bedeli 350 milyon lira. Bu 350 milyon liralık arazi arazi, Cumhurbaşkanı kararı ile Sancak ailesine ait Maxicells İlaç Sanayi AŞ’ye yatırım bedelinin 1000’de biri bedelle tahsis ediliyor. Maxicells firması 4 milyar 727 milyonluk sanayi yatırımı yapmayı vaat ediyor ve alan binde bir bedelle tahsis ediliyor. Bir başka çarpıcı durum ise Maxicells firmasının sermayesinin 10 milyon lira olması. Kısacası 10 milyon sermayesi olan bir firmaya 4 milyar 727 milyonluk bir yatırım için bu arazi peşkeş çekiliyor" dedi.

2014 yılında TMSF tarafından satışa çıkarılan BMC şirketinin Sancak ailesine nasıl satıldığının herkesin hafızasında olduğunu ifade eden Canan Kaftancıoğlu, şunları dile getirdi:

"2015 yılında İBB tarafından İETT ihalesi yapılmıştı. TEMSA’nın kazandığı birinci ve KARSAN’ın kazandığı ikinci ihale iptal edilmişti. Sonrasında ise Sancak ailesinin sahibi olduğu BMC şirketine Büyükşehir’in ihalesi verilmişti. Sağlık Bakanlığı’nın açtığı ve uygun birçok firmasının bulunmasına rağmen Sancak ailesinin sahibi olduğu Maxicells firmasına 12 ay boyunca SGK aracılığıyla köprü ve otoyollarda olduğu gibi alım garantisi verilerek bu kişi kurumları kullandı. Maalesef bitmedi. 20 milyarlık Tank palet fabrikasının Sancak ailesi ve onlar üzerinden Katarlılara nasıl peşkeş çekildiğini hepimiz biliyoruz. Biz bugün, Sancak ailesine bu memleketin topraklarının ve insanlarının haklarının nasıl peşkeş çekildiğini hatırlatmak için buradayız. Bu alanın tahsis edildiği Maxicells firmasını sahibi Ethem Sancak’ın yeğeni Murat Sancak; vatandaş test yaptıramazken, test yaptıracak kit bulamazken sosyal medyada elindeki testleri şarlatanca kullanan kişi olarak hatırlıyoruz."

"SANCAK-ERDOĞAN AŞKININ SEBEBİ BELLİ OLDU"

CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu, iş insanı Ethem Sancak'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili aşk ifadelerini hatırlattığı açıklamasında şunları söyledi:

"Ethem Sancak, 'Anam, babam, sana feda olsun Erdoğan. Aramızda Mevlana ile Şems’in arasındakine benzer bir aşk var' dememiş miydi? Aşkın sebebi böylelikle anlaşılıyor. Sen memleketin bütün toprağını varını gidip Ethem Sancak’a peşkeş çekersen, aralarında daha ne aşklar doğar. Biz CHP olarak ülkemize katma değer katacak ve fayda sağlayacak her türlü yatırımı destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz. Ancak yandaşa peşkeş çekilen ve yetimin hakkını sömüren her türlü planın karşısında durduk ve bundan sonra da durmaya devam edeceğiz. Biz yatırımlara değil; yatırım adı altında çekilen peşkeşlere karşıyız. Ülke toprağını bir avuç yandaşa peşkeş çekenleri hem Silivri hem de tüm Türkiye halkının vicdanına havale ediyoruz. CHP olarak bütün bu peşkeşlerin önüne geçeceğimizi ve halkın haklarını koruyacağımız bir kere daha hatırlatıyorum."

“BU YATIRIMA İTİRAZIMIZ VAR"

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen de "Görmüş olduğunuz üzere burası 172 dönümlük bir arazi. Az önce ifade edildiği üzere kısmen eğitim; kısmen spor alanı olarak tahsis edilmiş bir yerdir. Biz CHP olarak yatırımlara karşı değiliz ancak bu yatırıma itirazımız var. Burası yerleşim alanı içinde kalan bir alandır. Bu alanda Kavaklı halkının yaşanmışlığı vardır. Biz Kavaklı halkının hem geçmişini hem de geleceğini korumak için buradayız" dedi.

"Canan Kaftancıoğlu: Erdoğan-Sancak aşkının sebebi belli oldu" haberi, 09 Aralık 2020 tarihinde yazılmıştır. 11 Aralık 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Canan Kaftancıoğlu: Erdoğan-Sancak aşkının sebebi belli oldu haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Canan Kaftancıoğlu: Erdoğan-Sancak aşkının sebebi belli oldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:11 Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan Lokanta ve Kafelerde KDV düzenlemesi
  2. 18:06 Savaşın etkisiyle altın fiyatları uçtu, kuyumcular ve Darphane taleplere zor yetişiyor!
  3. 17:55 Son dakika haberi! CHP'den 4 ismin milletvekilliği düşürülmüş bulundu
  4. 17:52 Yeni model sızdırıldı! iPhone SE 4'ün özellikleri ve görüntüsü
  5. 17:51 Altın için 3.000 dolarlık hedef gerçekleşebilir mi?
  6. 17:48 Elon Musk'ın Twitter'deki Mavi Tik Devrimi: Premium Üyelik Sahipleri İçin Ücretsiz Erişim
  7. 17:44 Bakanlık tarafından açıklandı: Söz konusu işletmelerde KDV oranlarına artış yapılacak!
  8. 17:42 Şarkıcı Katy Perry’nin canlı yayında elbisesi koptu! Ne yapacağını bilemedi
  9. 17:39 Kuyumculardan altın alacaklara hızlı davranmaları yönünde bir uyarı yapıldı!
  10. 17:36 Microsoft'tan BAE merkezli yapay zeka firmasına dev yatırım yapıldı
  11. 17:25 Selektörle radar uyarısına kesilen cezalar sonrasında iptal edildi
  12. 17:08 Belediye başkanı seçilen 4 CHP’li ismin milletvekilliğinin sona verildiği açıklandı
  13. 17:04 ABD, İran'a yeni yaptırım hazırlığında! Kapsamı neler olacak?
  14. 17:04 Güney Koreli K-Pop Yıldızı Park Bo Ram Aniden Yaşamını Yitirdi
  15. 17:00 Galatasaray, Siltaş Yapı Pendikspor Maçı İçin Florya'da Hazırlıklara Başladı
  16. 16:59 AK Parti İl Başkanı Ali Çetin açıkladı: "Teleferik kazası adli bir olaydır"
  17. 16:56 ‘Erdoğan ile arasında kriz var’ iddialarına Şimşek’ten yalanlama geldi
  18. 16:52 Trump’ın tarihi 'sus payı' ödemesine ilişkin açılan dava başladı
  19. 16:50 Tacikistan'dan Türkiye'ye vize zorunluluğu getirildi
  20. 16:45 Rus Büyükelçi'den şaşırtan açıklama: 'ABD, Türk Şirketlerini Terörize Ediyor'
Politika Haberleri