Cansu Dere Türkiye güzellik yarışmasında kaçıncı oldu?

Cansu Dere Türkiye güzellik yarışmasında kaçıncı oldu?

Cansu Dere Türkiye güzellik yarışmasında kaç... İzleyeciyi ekrana kitleyen Kanal D'de yayınlanan Sadakatsiz konuşulmaya devam ediyor. Sadakatsiz başrol oyuncusu Cansu Dere Türkiye güzeli mi herkes bunu araştırıyor

Sadakatsiz dizisinin yıldızı Cansu Dere'nin uzun yıllar önce güzellik yarışmasına katıldığını biliyor muydunuz? Peki Cansu Dere Miss Turkey yarışmasında kaçıncı oldu? 

Kanal D ekranlarında yayınlanan Sadakatsiz dizisinde Asya karakterine hayat veren başarılı oyuncu ve eski manken Cansu Dere, uzun yıllar önce katıldığı Türkiye güzellik yarışmasında kaçıncı oldu? 

Cansu Dere Türkiye güzeli mi?

Ekranlarda uzun yıllardır; gerek oyunculuğu gerekse güzelliği ile karşımıza çıkan Cansu Dere aslında 2000 yılında katıldığı Miss Turkey yarışmasında tacı takan kişi olamadı. Ama Miss Turkey yarışmasında birinci olmayıp; birinci olan isimden daha ünlü olmak bir nevi gelenek diyebiliriz. Böyle olayların çok fazla örneği var, bu örneklerden biri de Cansu Dere! 2000 yılında yarışmayı üçüncü olarak tamamlayan Cansu Dere'yi geçip tacı kazanan kişi ise Yüksel Ak oldu. 

cansu-dere-001.jpg

Cansu Dere kimdir?

1980 yılında Ankara'da doğdu.

Yunanistan göçmeni bir aileden olan Cansu Dere, İlk ve orta öğrenimini İzmir'de tamamladı. 2000 yılında Kanal D Miss Turkey Güzellik Yarışması'nda Türkiye 3. güzeli seçildi ve profesyonel mankenlik yapmaya başladı.

Hakan Yıldırım, Cengiz Abazoğlu, Ümit Ünal, Evrim Timur, Arzu Kaprol, Bahar Korçan gibi Türkiye'nin en önemli moda tasarımcılarının defilelerinde yer aldı.

ITKIB' in tüm yurtdışı organizasyonlarında ülkemizi temsil eden Cansu Dere , 2002-2003 yıllarında Paris'te çeşitli defilelere katıldı ve birçok önemli fotoğrafçıyla başarılı çalışmalar gerçekleştirdi.

İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Bölümünden mezun oldu.

İlk sunuculuk deneyimini Kanal D'deki Çocuk ve Müzik programıyla yaşamıştır. Ardından 2004 yılında Show TVde yayınlanan Türkiye'nin Yıldızları adlı yarışmayı sunmuştur. NTV'de yayınlanan Life Style Moda programında sunuculuğun yanı sıra editörlük de yapmıştır. 2005'te yine NTV'de N Moda programının sunuculuğunu üstlenmiştir.

2004'te Hilal Saral'ın yönettiği Nazanı oynadığı Metro Palas adlı diziyle oyunculuğa adım atmıştır. Daha sonra Türkan Derya'nın yönettiği Alacakaranlık adlı dizide Irmak Bozoğlu karakterini canlandırmıştır. 2005 yılında Zeynep Günay Tan'ın yönettiği Güz Yangını dizisindeki Ceylan rolüyle dikkatleri çeken Dere, bu dönemde Çağan Irmak'ın TV filmi formatında çektiği Kabuslar Evi filminde köylü Esma karakterini oynamıştır. 2006-2008 yılları arasında Sıla isimli dizide Mehmet Akif Alakurt ile birlikte başrol oynayarak popülerliğini arttırmıştır.

sila-2.jpg

Sıla karakteri ile yer aldığı dizi ile hayran kazanmaya başlamıştır. 2007`de Kenan İmirzalıoğlu ile birlikte rol aldığı Son Osmanlı Yandım Ali adlı, Defne karakterini oynadığı dönem filmi 1 milyonun üstünde seyirci tarafından izlenmiştir. 2009 yılında Acı Aşk adlı, Onur Ünlü'nün senaryosunu yazdığı, Taner Elhan'ın yönettiği bir filmde rol almıştır. Halit Ergenç, Songül Öden ve Ezgi Asaroğlu ile başrolleri paylaştığı filmde Oya adlı bir fotoğrafçıyı oynamıştır.

eysan-001.jpg

2009'da döneme damgasını vuran Ezel dizisindeki Eyşan rolü ile daha da ünlenmiştir. Yine 2009 yılında Totally Spies: Casus Kızlar Her şey Nasıl Başladı? filminde Alex ve Mandy karakterlerini seslendirmiştir. 2010'da Yahşi Batı filminde Mary Lou karakterini oynamıştır.

2011'de Serdar Akar'ın yönettiği 3. sinema filmi Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm'ü çekmiştir. Filmde Songül isimli bir polisi canlandırmıştır. 2012'de El Yazısı filminde yine başrolü üstlenmiştir. Dere bu kez küçük bir kasabada eczacılık yapan Zeynep rolünü üstlenmiştir.

Son olarak Muhteşem Yüzyıl dizisinde İranlı Firuze karakteri ile yer almıştır. 2016 Ekim'inde Star tvde yayınlanmaya başlayan Anne (dizi) dizisinde Zeynep karakterini canlandırarak oyunculuk hayatına devam etmektedir.

 

"Cansu Dere Türkiye güzellik yarışmasında kaçıncı oldu?" haberi, 05 Şubat 2021 tarihinde yazılmıştır. 05 Şubat 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Cansu Dere Türkiye güzellik yarışmasında kaçıncı oldu? haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cansu Dere Türkiye güzellik yarışmasında kaçıncı oldu? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  2. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  3. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  4. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  5. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  6. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  7. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  8. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  9. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  10. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  11. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  12. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  13. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  14. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  15. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  16. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
  17. 10:24 Tekirdağ’da uyuşturucu ve silah operasyonunda büyük vurgun!
  18. 10:21 Ahmet Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
  19. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  20. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
Otomotiv Haberleri