Cem Yılmaz'dan Uraz Kaygılaroğlu açıklaması

Cem Yılmaz'dan Uraz Kaygılaroğlu açıklaması

Cem Yılmaz'dan Uraz Kaygılaroğlu açıklaması Cem Yılmaz, Uraz Kaygılaroğlu'nun sergi pozları nedeniyle gündeme gelmesi üzerine, "O ne kadar üzgünse, biz de o kadar üzgünüz" dedi.

Cem Yılmaz, birkaç ay önce Sayna Soleimanpour’un sergisi için verdiği pozlar nedeniyle gündeme gelen Uraz Kaygılaroğlu hakkında bir açıklama yaptı. Yılmaz, "O ne kadar üzgünse, biz de o kadar üzgünüz" dedi.

Bugün Netflix'te prömiyeri yapılan 'Erşan Kuneri' dizisinin ikinci sezon lansmanı dün akşam gerçekleştirildi. Geceye dizinin yaratıcısı Cem Yılmaz ve projede yer alan oyuncu kadrosundan birçok kişi katıldı.

"KENDİSİ ÇOK ÜZGÜN"


Kaygılaroğlu, Sayna Soleimanpour'un sergisi için verdiği pozlar nedeniyle galaya katılmadı. Cem Yılmaz, "O ne kadar üzgünse, biz de o kadar üzgünüz. Tatsız bir hadise. Hepimiz konuştuk; kendisi çok üzgün" ifadelerini kullandı. 

Yılmaz, kadın cinayetleriyle ilgili de şu yorumu yaptı: "Sözün bittiği yerdeyiz. Ne söyleyebiliriz ki? Bizim memlekette sözün bittiği yer diye tespit edilen bir yer var. Elbette bizlere, sevenlerimizin ve izleyenlerimizin duygularının tercümanı olmamız bekleniyor. Aslında aklın yolu bir. Bütün mikrofon tutulan arkadaşlarımın ne söylediğinden çok, sorumluların bir şey yapmasını bekleyen halkın bir parçası olduğunu düşünüyorum."

NE OLMUŞTU?


Uraz Kaygılaroğlu, fotoğraf sanatçısı Sayna Soleimanpour’un ilk sergisi için poz vermişti. Sergideki eserler, Kaygılaroğlu’nun verdiği pozlarla tartışmalara neden oldu. Kaygılaroğlu’na, "Böyle bir dönemde doğru mu sence?", "Kadın cinayetlerinin yaygın olduğu zamanı mı buldun?", "Hiç doğru değil" gibi eleştiriler yöneltildi.

Bu eleştirilerin ardından Kaygılaroğlu, sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı: "Sosyal medyada ve basında hakkımda çıkan haberlere ve tepkilere yönelik bir yanıt verme ihtiyacı duydum. Amacım hayatımdaki özel birinin sanat çalışmasına destek vermekti. Verdiğim destekten dolayı ortaya çıkan görseller toplumu rahatsız ettiyse bunu yalnızca sanat diyerek geçiştiremem ve çok üzüldüğümü belirtmek isterim. Amacım asla kötü duygular uyandırmak değildi. Bu sebeple herkesten özür diliyorum. Saygılarımla."

Fotoğraf sanatçısı Soleimanpour da şu açıklamayı yaptı: "Dün açılışını yaptığımız 'Life in Plastic' başlıklı sergimde yer alan 'Hamdım, Yandım, Piştim' I ve II isimli eserlerin medyada anlamından bağımsız noktalara çekilerek yorumlanmasını şaşırarak ve üzülerek seyrediyorum. Bu eserlerin 'kadına şiddet' veya 'şiddet propagandası' şeklinde yorumlanmasına bir açıklama getirmek isterim. Bu eserlerin, aktivist veya eleştirel bir noktadan 'kadına şiddet' ile ilgisi yoktur. Ben kadın bedenine sahip bir insanım ve fotoğraflarımda kendi bedenimi model olarak kullanmak, üretim pratiğimin içinde yer alan öznel bir dildir. Eğer erkek olsaydım, aynı fotoğraflardaki uzuv parçaları bir erkeğe ait olacaktı."

Geçen günlerde Nevşin Mengü'nün YouTube yayınında yer alan Uraz Kaygılaroğlu, verdiği pozlardan dolayı özür diledi.

"Cem Yılmaz'dan Uraz Kaygılaroğlu açıklaması" haberi, 10 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 10 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Cem Yılmaz'dan Uraz Kaygılaroğlu açıklaması haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cem Yılmaz'dan Uraz Kaygılaroğlu açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 10 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:13 Yargıtay'da O Koltuk Değişti: Yeni Başkandan Kritik Can Atalay Mesajı
  2. 20:09 İsrail'in Golan harekâtı başladı! Rusya'dan kritik uyarı!
  3. 20:08 İran Dışişleri Bakanı Arakçi: "Her türlü senaryoya hazırız"
  4. 20:05 Listeria salgınına neden olan peynir firması kapatıldı!
  5. 20:05 Jose Mourinho'dan Nadal'a veda mesajı: “Seni özleyeceğim efsane”
  6. 20:02 Manchester United'dan Erik ten Hag kararı
  7. 19:59 ABD eylül ayı enflasyonu açıklandı!
  8. 19:57 Diyarbakır'daki Narin Güran cinayet soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı! Neler yaşanıyor?
  9. 19:55 Vincenzo Montella: Karadağ ve İzlanda maçlarından iyi sonuçlar almak istiyoruz
  10. 19:53 18 yaşındaki T.D. tutuklandı! Müstehcen içerik skandalının detayları neler?
  11. 19:41 Cumhurbaşkanı Erdoğan, cesedi ormanda bulunan Pelin'in ailesiyle telefonda görüştü
  12. 19:38 A Milli Kadın Futbol Takımı'nın Ukrayna maçları geniş kadrosu açıklandı!
  13. 19:34 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu hükümeti artık küresel düzeni tehdit ediyor
  14. 19:28 Milli ara sonrası Beşiktaş'ı yoğun fikstür bekliyor!
  15. 19:23 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kayıp Rojin'in ailesi ile görüştü
  16. 19:18 İYİ Partili Türkkan: Gençler Suç Çetelerine Yöneliyor, Ekonomik Zorluklar Artıyor
  17. 19:11 Arda Güler'den Ancelotti açıklaması
  18. 19:05 Premier Lig devi, Osimhen için ısrarcı
  19. 19:04 İddialar büyük, ceza ev hapsi! Genç E.K.'nın savunması dikkat çekti!
  20. 18:58 Çocuk Evinde, 9 Yaşındaki Çocuk Şiddet Nedeniyle Mi Öldü?
Yaşam Haberleri