Cemal Enginyurt: Fethullah Gülen'e methiye düzen, ne kadar yavşak varsa sağına, soluna topla sonra 6 parti ter

Cemal Enginyurt: Fethullah Gülen'e methiye d... Demokrat Parti’nin (DP) 14. Büyük Olağan Kongresi’nde konuşan Cemal Enginyurt, iktidarının halktan IBAN istemesine tepki gösterdi. Enginyurt, beşli çeteye yüklenerek “Beşli şerefsiz çete versin” dedi.

DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Divan Başkanı seçildiği DP 14. Olağan Büyük Kongre’sinde kürsüden de bir konuşma yaptı. Enginyurt konuşması sırasında 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in siyah fötr şapkasını taktı.

Muhalefet liderlerinin bir araya gelerek Demokratik Parlamenter Sistem vurgusu yapmasının Türkiye’de yankı uyandırdığını söyleyen Enginyurt, konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun AKP’ye yakınlığıyla bilinen Cengiz, Limak, Kolin, Kalyon, Makyol’u hedef aldı. Enginyurt’un konuşması özetle şöyle:

“MAVİ GÖZLÜ DEV ADAM MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ÖLDÜ DE CUMHURİYETE BİR ŞEY OLMADI”

“Baskılar var. Zulümler var. Tehditler var. Yıldırmak isteyenler var. Korkutmak isteyenler var lakin buna rağmen Demokratlar, hala hala her birisi 18 yaşında yiğit bir Çanakkale destanı misali bu salonda. Birileri, Türkiye’yi kendinin payitahtı sanıyor. Bu ülkeye şahsımın ülkesi diyor. Kendi istediği kadar demokrasi veriyor, kendi istediği kadar özgürlük veriyor. Herkesi susturdu. Satın alabildiğini satın aldı. Satın alamadığını hapse attı, korkuttu lakin unuttuğu bir şey var. Demokratlar, hiçbir zaman korkmadı, susmadı, yılmadı. Eyy! Saraydaki beyefendi, demokratlar geliyor, sana ilk seçimde hesap soracaklar. Efendim neymiş? Recep Tayyip Erdoğan giderse ülke batarmış. Recep Tayyip Erdoğan giderse ülke perişan olurmuş… Bu nasıl bir anlayış? Allah’ın ‘sen olmasaydın cihanı yaratmazdım’ dediği iki cihan güneşi Allah Resul’ü öldü de İslam’a bir şey olmadı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu mavi gözlü dev adam Mustafa Kemal Atatürk öldü de Cumhuriyete bir şey olmadı.

“SANDIKLA GELDİNİZ, SANDIKLA GİDECEKSİNİZ”

Sandıkla geldiniz, sandıkla gideceksiniz. Bunun adı demokrasi. Hazmedemeyebilirsiniz. İşiniz gücünüz algı yaratmak. Her gün benzin artıyor, her gün mazot artıyor. Elektrik fiyatları can yakıyor. Doğalgaz el yakıyor lakin bunlar çıkıyor, ısrarla dış güçler, yabancı güçler, efendim oyun oynuyorlar. Bize kumpas kuruyorlar. Benzinde zam olur devlet yapmaz dersiniz. İndirim olur reis yaptı deyip halay çekersiniz. Elektriğe yüzde 127 zam yaparsınız, uykuya yatarsınız. Recep Tayyip Erdoğan yüzde 14 indirdi diye horon tepersiniz. İşinize geldi mi dış güçler, işinize geldi mi Recep Tayyip Erdoğan. Öyle yağma yok.

“20 YILDIR SİZ YÖNETİYORSUNUZ BU ÜLKEYİ. AYIPTIR. BUNU NASIL SÖYLÜYORSUN?”

CHP, 40 yıldır iktidar olamadı. Adalet ve Kalkınma Partisi de 20 yıldır ülkeyi yönetiyor. Bunların kafasında ne varsa ne içiyorlarsa Türkiye’yi bu hale CHP getirdi diyorlar. Arkadaş, 20 yıldır siz yönetiyorsunuz bu ülkeyi. Ayıptır. Bunu nasıl söylüyorsun?

“ALTI PARTİNİN BİR ARAYA GELMESİ TÜRK MİLLETİNDE HEYECAN YARATTI”

Altı parti bir araya geldi. Bir mutabakat imzaladı. Bu mutabakat, güçlendirilmiş parlamenter sistem mutabakatı. Yani, parlamenter sistemle ilgili. Arkadaş, yirmi gündür yıkıyorlar ortalığı. Hani ne oldu? Dağ fare doğurdu, bunun içinde ekonomi yok, bunun içinde tarım yok… Yahu acele etmeyin. Hepsi sırayla gelecek de. Siz bu kadar niye rahatsız oldunuz burada? Altı partinin bir araya gelmesi sizi niye rahatsız etti? Altı partinin bir araya gelmesi Türk milletinde heyecan yarattı, coşku yarattı, umut yarattı lakin siz çok korktunuz.

“HDP’Lİ SENDEN OLUNCA ROZET TAKIYORSUN”

Öyle yağma yok. Millet aç diyoruz, millet perişan diyoruz, HDP kimin yanında diyorlar. EYT’liler kan ağlıyor çözün sorunlarını diyoruz. HDP kimin yanında diyorlar. Vergi Usul Kanunu 359’dan 1.5 milyon insan mağdur olmuş çözün diyoruz. HDP kimin yanında? 3600’ü çıkartın diyoruz. HDP kimin yanında? İnsanlar aç diyoruz, siz HDP’den haber verin diyor. HDP kimin yanındaysa Allah onun belasını versin o zaman. Biz kimin yanında olduğunu biliyoruz. 3 ay önce Diyarbakır HDP Dicle Belediye Başkanı’na rozeti takanın adı kim? Recep Tayyip Erdoğan. HDP’li senden olunca rozet takıyorsun. Tövbe mi etti? Yola mı geldi? Ne oldu? Hain her zaman haindir. Niye yanına alınca kahraman yaptın?

“EĞER BUNDAN SONRA VERECEKSE BU MİLLETİN ANASINA SÖVEN BEŞLİ ŞEREFSİZ ÇETE VERSİN”

Hakaret. Her sözleri hakaret. Her işleri hakaret. Efendim diyorlar, artık vatandaşın da diyorlar. Devlete yardımcı olma zamanı geldi. Artık vatandaş da biraz destek olsun. Ne zaman olmadı bu vatandaş? Depren oldu İBAN verdiniz, verdik. Pandemi oldu İBAN verdiniz, verdik. Deprem, sel oldu İBAN verdiniz, verdik lakin artık bu millet diyor ki Recep Tayyip Erdoğan bizim verme zamanımız geçti, biz de verecek bir şey kalmadı. Eğer bundan sonra verecekse bu milletin anasına söven beşli şerefsiz çete versin. Eğer bundan sonra biri bir şey verecekse sarayda beş maaş, on ballı maş verdiklerin versin.

“İLK SEÇİMDE DE TIPIŞ TIPIŞ GİDECEKLER”

Elektrikte ampulleri söndürün, tasarruf edin diyorlar. Sabret. O ampulleri öyle bir söndüreceğiz ki tamamını kafanızda patlatacağız Allah’ın izniyle. Nasıl geldiyse öyle gidecekler. Efendim, korku imparatorluğu yaratıyorlar. Bunlar gitmezler, bir yolunu bulurlar, İstanbul seçimlerinde nasıl tıpış tıpış gittilerse ilk seçimde de tıpış tıpış gidecekler. Öyle hiç kimse milleti sınamaya kalkmasın. Hiç kimse milletle oynamaya kalkmasın. Nasıl seçimle geldiysen aynı şekilde seçimle gideceksin. Demokratlar bunu yapacaktır.”

Cemal Enginyurt: "Fethullah Gülen'e methiye düzen, dön yeşil gözlerine hasret kaldım diyen ne kadar yavşak varsa sağına, soluna topla. Ondan sonra çık bir araya gelen 6 parti için terörist de, PKK’lı de, FETÖ’cü de."

 

 

"Cemal Enginyurt: Fethullah Gülen'e methiye düzen, ne kadar yavşak varsa sağına, soluna topla sonra." haberi, 07 Mart 2022 tarihinde yazılmıştır. 07 Mart 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Cemal Enginyurt: Fethullah Gülen'e methiye düzen, ne kadar yavşak varsa sağına, soluna topla sonra.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cemal Enginyurt: Fethullah Gülen'e methiye düzen, ne kadar yavşak varsa sağına, soluna topla sonra.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  2. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  3. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  4. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  5. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  6. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  7. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  8. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  9. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  10. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  11. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  12. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  13. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  14. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  15. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  16. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  17. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  18. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  19. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  20. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
Politika Haberleri