Cemevi’ndeki dilek ağacını ateşe veren saldırganlar IŞİD üyesi çıktı

Cemevi’ndeki dilek ağacını ateşe veren saldırganlar IŞİD üyesi çıktı

Cemevi’ndeki dilek ağacını ateşe veren saldı... Ankara Mamak’taki Hüseyin Gazi Cemevi’nin önünde bulunan Dilek Ağacı 8 Eylül günü yakılmak istendi.

Söz konusu saldırı üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Sedat Ö. ve Haydar A. isimli iki şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Ankara İl Jandarma Komutanlığı TEM Şube Müdürlüğündeki sorgularının ardından iki şüpheli 12 Eylül günü Adliye’ye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından iki şüpheli de tutuklanma talebiyle Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

DİLEK AĞACINI ‘TAĞUT’ OLARAK GÖRÜP YAKMAK İSTEDİLER

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine göre; savcılık sevk yazısında “8 Eylül 2022 tarihinde Hüseyingazi Türbesi içerisinde bulunan dilek ağacının Selefci/tekfirci ideoloji doğrultusunda eylem ve faaliyetlerde bulunduklarına ilişkin bilgiler iletilen ve bu kapsamda hakkında Suriye çatışma bölgelerine DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmek üzere çok kez gidip gelen Sedat Ö. ile yine hakkında DEAŞ terör örgütüne üye olmak suçundan mahkumiyet hükmü verilen Haydar A’nın fikir ve eylem birlikteliği içerisinde DEAŞ terör örgütünün tağut olarak gördüğü dilek ağacını yakmak suretiyle ortadan kaldırarak eylemi gerçekleştirdikleri” belirtildi.

Sevk yazısında “şüphelilerin üzerine atılı bulunan DEAŞ silahlı terör örgütüne üye olma suçunu ve örgüt amaç ve ideolojileri doğrultusunda mala zarar verme suçunu işledikleri” gerekçesiyle tutuklanmaları talep edildi.

EŞİ VE ÇOCUKLARIYLA SURİYE’EDEKİ ÇATIŞMA BÖLGELERİNE GİTTİ

Tutuklamaya sevk yazısında şüpheli Sedat Ö.’nün Selefi görüşünde olduğu terör örgütü IŞİD’in ideolojisini benimsediği, 2014’te eşi ve çocuklarıyla Suriye’deki çatışma bölgelerine gittiği, bir süre sonra Ankara’ya döndüğü belirtilerek, “Yürütülen soruşturma kapsamında şüpheliden elde edilen cep telefonunun incelemesi sonucu düzenlenen inceleme raporuna göre rehber kısmında ‘EGO dayı’ olarak kayıtlı kişi ile Whatsapp üzerinden yapılan görüşmede kendisine bir kadın sesi kaydı gönderildiği, ‘Suriye’de DEAŞ mensubu kişilerin eziyet çektiğini ve bir şeyler yapmalıyız’ şeklinde şüphelinin DEAŞ terör örgütü ile irtibatını koyan mesaj gönderildiği tespit edilmiştir” denildi.

IŞİD ÜYELİĞİNDEN CEZA ALDI

Diğer şüpheli Haydar A’nın ise 2019’da sonlarında Selefi faaliyeti içerisinde yer alan Ahmet Doğan gurubuna katıldığı, bu grupla Ankara’da toplantılara iştirak ettiği, 2020’de  LGBT’li bireylere yönelik eylem arayışı öncesinde tutuklandığı, hakkında IŞİD üyeliği suçundan 6 yıl 3 ay ile mahkumiyetine karar verildiği, dosyanın halen istinaf aşamasında olduğu belirtildi.

KAZA SAVUNMASI YAPTI

Haydar A. hakimlik savunmasında “Annemin dilek ağacına bağlamış olduğu örtüyü çıkarken elimde bıçak yoktu. Ben de yakarak çıkartmaya çalıştım. İki yıl önce de bir eylemden dolayı silahlı terör örgütü üyeliğinden yargılandım. Ağaç kazaran benim elimdeki çakmakla yandı” iddiasında bulundu.

Diğer şüpheli Sedat Ö. de “Olay günü Haydar ile birlikteydim. O bölgede zaman zaman define aramaya çıkmıştım. Gözlem amaçlı olarak gitmiştim. Ben ağaçtan sadece bez kopardım” dedi.

Savunmaların ardından iki şüpheli de “Dikili Ağaç, Fidan ve Bağ Çubuğuna Zarar Verme ve Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Vakfın avukatı Çoşkun Özgür Piroğlu, dilek ağacı saldırısının altında IŞİD çıkmasıyla ilgili olarak “Bu saldırı Alevi toplumuna yönelik çok büyük tehditlerin olduğunu göstermektedir. Yetkililerin Alevi toplumunu aydınlatacak ve rahatlatacak bir açıklama yapması gerekmektedir. Bu saldırıda terör örgütü üyeliği suçundan tutuklamaların yapılmasına rağmen anayasayı ihlal suçundan tutuklamaya sevklerin ve tutuklamaların yapılmaması çok büyük bir çelişkidir” dedi.

"Cemevi’ndeki dilek ağacını ateşe veren saldırganlar IŞİD üyesi çıktı" haberi, 15 Eylül 2022 tarihinde yazılmıştır. 15 Eylül 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Cemevi’ndeki dilek ağacını ateşe veren saldırganlar IŞİD üyesi çıktı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cemevi’ndeki dilek ağacını ateşe veren saldırganlar IŞİD üyesi çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  2. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  3. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  4. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  5. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  6. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  7. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  8. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  9. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  10. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  11. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  12. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  13. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  14. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  15. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  16. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  17. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  18. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  19. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  20. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
Gündem Haberleri