Cemil Çiçek sessizliği bozdu: Sedat Peker'in iddialarının binde biri bile doğruysa durum felaket

Cemil Çiçek sessizliği bozdu: Sedat Peker'in iddialarının binde biri bile doğruysa durum felaket

AK Parti, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarıyla ilgili sessiz. Sessizliği Adalet eski Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek bozdu. Çiçek, iddiaların binde biri bile doğruysa durumun felaket olduğunu söyledi.

AK Parti’deki sessizliği Adalet eski Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Cemil Çiçek, Sedat Peker konusunda bozdu.

DW Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Çiçek, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in yönelttiği iddialar için “Binde biri bile doğru ise felaket ve sıkıntıdır. Binde birken önünü alamazsanız, bu yüzde bir, sonra onda bir olur, sonra bir bakarsınız ki bütün vücudu kaplamış. Türkiye bu konuda yeteri kadar geçmişte tecrübe sahibi oldu. Gerekli ders çıkartılarak gereğinin yapılması lazım” dedi.

Sedat Peker videoları ile kamuoyuna yansıyanların yüzde biri bile doğru olsa bu çok korkunç. Sizce de değil mi?

Cemil Çiçek: Binde biri bile doğruysa felaket ve sıkıntıdır. Binde birken önünü alamazsanız, bu yüzde bir, sonra onda bir olur sonra bir bakarsınız ki bütün vücudu kaplamış. Türkiye bu konuda yeteri kadar geçmişte tecrübe sahibi oldu. Gerekli ders çıkartılarak gereğinin yapılması lazım.

Gelinen aşamada, kamu otoritelerinin, yargının yapması gerekenler nelerdir?

Cemil Çiçek: Videoları seyreden, gazetede okuyan ilgili savcı ya da savcıların harekete geçip gereğini yapmaları lazım. Devlete güveni sağlamak açısından bu gereklidir. Bu boyuttaki iddiaları savcılar araştıracak, gerçek neyse ortaya çıkartacaktır. Suç teşkil eden bir şey varsa, evvela yargı makamlarının harekete geçmesi lazım. Bu bahseliden konular şikayete bağlı suçlar değil. Ceza hukukumuzda şikayete bağlı suçların sayısı Avrupa Birliği süreciyle alakalı olarak azaltılmıştır. Savcılar, bu iddialar hakkında haberdar oldukları an itibariyle, bu iddialarla ilgili soruşturma başlatmaları gerekiyor. Basında yeteri kadar yer buldu, görmüşlerdir… Suç varsa iddianame tanzim edilir, suç yoksa takipsizlik kararı verir. İddialar doğru değilse de elbette biz gereğinin yapıldığını görür, ‘yalanmış esası yokmuş’ deriz. Ama yargının görevini yerine getirmesi gerekir.

"Cemil Çiçek sessizliği bozdu: Sedat Peker'in iddialarının binde biri bile doğruysa durum felaket" haberi, 12 Mayıs 2021 tarihinde yazılmıştır. 12 Mayıs 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Cemil Çiçek sessizliği bozdu: Sedat Peker'in iddialarının binde biri bile doğruysa durum felaket haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cemil Çiçek sessizliği bozdu: Sedat Peker'in iddialarının binde biri bile doğruysa durum felaket 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 07 Şubat 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:32 Kandilli Uyardı! Türkiye'de Tsunami Riski Taşıyan Şehir Açıklandı
  2. 19:28 Borsa 10 Bin Sınırına Yaklaşıyor
  3. 19:25 Fenerbahçe - Anderlecht Maçı Bilet Fiyatları Açıklandı
  4. 19:10 THY'den rakam açıklaması
  5. 19:10 Ege Denizi'nde Bir Şiddetli Deprem Daha Meydana Geldi!
  6. 19:10 2025'te En Önemli Destek Duyurusu: O Şartları Taşıyanların Faturasını PTT Ödeyecek!
  7. 18:13 Narin Güran cinayetinde Enes Güran hakkında önemli karar
  8. 18:03 Erdoğan'dan Bahçeli'ye 'geçmiş olsun' telefonu: Gayet iyi olduğunu kendinden dinleme fırsatı buldum
  9. 18:03 Babacan enflasyon açıklamasına videolu tepki gösterdi: "Seçime giderken aldattılar!"
  10. 17:53 Ankara'yı Çalkalandıran İddia: AKP'de 'İmamoğlu' Korkusu... Cumhurbaşkanı'na Başvurdular
  11. 17:53 İmamoğlu iktidarı eleştirdi: Ev geçindirmenin bu kadar zor olduğu bir aile yılı olamazdı herhalde!
  12. 17:45 Erdoğan, İmamoğlu'nun adını andı ama soyadından bahsetmedi!
  13. 17:45 Özel'den Erdoğan'ı terletecek soru!
  14. 17:45 Özel'den 'kapalı nüfus sayımı' çağrısı!
  15. 17:44 Özel'den 'Hatay' özeleştirisi: "Kazanmamız gerekirken kazanamadık, özür diliyorum"
  16. 17:43 Erdoğan'dan flaş mesaj! İstanbul'u işaret ederek tarih verdi
  17. 17:43 Fatih Terim tartışmaları bitirecek o teklifi açıkladı
  18. 17:08 Kandilli’den tsunami uyarısı: Kaş ve Antalya Körfezi risk altında
  19. 17:05 Özgür Özel'den Hatay'da Lütfü Savaş açıklaması: Özeleştiri yapıyorum
  20. 16:55 Eski Tunceli Belediye Başkanı 5 Ay Hapis Cezası Aldı!