Cemil Çiçek'ten Erdoğan Bayraktar'a yanıt: Ben görevimi yaptım

Cemil Çiçek'ten Erdoğan Bayraktar'a yanıt: Ben görevimi yaptım

Cemil Çiçek'ten Erdoğan Bayraktar'a yanıt: B... 17-25 Aralık sürecinde bakanlıktan istifa eden Erdoğan Bayraktar’ın “Beni sevmez” dediği Cemil Çiçek, görevini yaptığını söyledi.

17-25 Aralık soruşturmasının ardından üç bakan ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevinden istifa eden Erdoğan Bayraktar soruşturmada kendisiyle ilgili tüm bilgilerin doğru olduğunu belirtirken dönemin TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in ismini vererek “Çiçek, ‘Erdoğan dosyasını buna sokmayın, bu ayıptır. Onların dosyası başka, bunun dosyası başka’ dedi. Ama beni de o dosyanın içine soktular” dedi.

Halen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi olan Cemil Çiçek Bayraktar’ın sözleriyle ilgili konuştu. Çiçek, Oda TV’den Caner Taşpınar’a yaptığı açıklamada şöyle dedi: 

Erdoğan Bayraktar’ın ne söylediği beni ilgilendirmiyor, ben hukuk ne diyorsa onu yaptım. Soruşturma önergesinde, dört bakan birlikte verilmişti. Erdoğan Bayraktar’a yönetilen suç isnadı ile diğer üçüne atfedilen suç isnadının alakası yoktu. Yani alakası olmayan birini koymuşlardı, benim de usul yönünden itirazım oldu. Üç bakan Rıza Zarrab’la alakalı gündeme geldi. Bayraktar ise farklıydı. Soruşturma önergesi verilecekse şayet, Erdoğan Bayraktar ayrı, üç bakan ayrı olacaktı. İç tüzük gereği bunu söyledim.

Çiçek, Bayraktar’ın sözlerinde geçen “Cemil Çiçek yalvardı onlara” ifadesiyle ilgili olarak ise şöyle konuştu: “Yalvarma falan yok. Ben Meclis Başkanı olarak görevimi yaptım. O dönemde zaten suçluluk, suçsuzlukla ilgili değerlendirme yapma şansımız yoktu. Dosyanın içeriği bilinmiyordu. O nedenle usulü yönden Meclis Başkanı olarak, önergenin veriliş tarzıyla ilgili itirazımı yaptım. O günkü pozisyonum, işin esasını incelemeye değil önergenin usulüne ilişkindir.”

"Çiçek beni sevmez" sözlerine yanıt

Cemil Çiçek, Erdoğan Bayraktar’ın “Çiçek de beni sevmez, Erdoğan’ın adamı olduğum için” sözlerine ise “Aramızda bir problem yok ama haklılığını göstermek adına böyle bir şey söylemiş olabilir. ‘Beni sevmeyen biri bile beni ayrı tuttu’ mesajı vermek için olabilir. Haklılığını göstermek böyle değil, siyaset hukukuna göre yapılır. Filancayı seviyoruz, ya da sevmiyoruz diye yapılmaz, böyle bir şey yok. Bu ilkel bir durum, ben bu ilkelliği hiç yapmadım” diye cevap verdi.

Bayraktar dün yaptığı açıklamada “Benim çocuklarımdan tutuklanan olmadı. Benim dosyamdan kimse tutuklanmadı. Dosyamda Cemil Çiçek, yalvardı onlara. Çiçek de beni sevmez, Erdoğan’ın adamı olduğum için. Çiçek, ‘Erdoğan dosyasını buna sokmayın, bu ayıptır. Onların dosyası başka, bunun dosyası başka’ dedi. Ama beni de o dosyanın içine soktular. Ama ben kimseye bir şey demiyorum. Kimde hakkım varsa, helal olsun” ifadelerini kullanmıştı.

"Cemil Çiçek'ten Erdoğan Bayraktar'a yanıt: Ben görevimi yaptım" haberi, 31 Ağustos 2021 tarihinde yazılmıştır. 31 Ağustos 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Cemil Çiçek'ten Erdoğan Bayraktar'a yanıt: Ben görevimi yaptım haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cemil Çiçek'ten Erdoğan Bayraktar'a yanıt: Ben görevimi yaptım 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:29 Hırvatistan'da genel seçimleri Hırvat Demokrat Birliği'nin (HDZ) kazandığı bildirildi
  2. 03:27 CHP, 20-21 Nisan tarihlerinde bir "Yerel Yönetimler Çalıştayı" düzenliyor
  3. 03:23 Avrupa Birliği, İran'a yaptırımların genişletilmesi kararı aldı
  4. 03:03 Google'dan daha fazla çalışanı işten çıkarma kararı geldi
  5. 02:42 Bu testi 45 saniyeden kısa sürede çözen %10'luk kişiden biri misiniz?
  6. 02:39 Faydalarıyla sosyal medyayı sallayan biberiye suyu nasıl yapılır?
  7. 02:37 Bu 8 burca asla sırrınızı vermeyin!
  8. 02:34 Tokat'ta 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  9. 02:23 İliç'teki maden kazası için oluşturulan komisyonun üyeleri belirlendi
  10. 01:59 Kredi kartı sıkılaşması risk doğuruyor
  11. 00:58 AB zirvesinin Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde, Kıbrıs konusuna vurgu yapıldı
  12. 00:51 Ukrayna yetkilileri, Çernigiv'e yönelik saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi
  13. 00:48 Fahrettin Altun açıkladı: "200'ü aşkın İsrail kaynaklı dezenformasyonu ifşa ettik"
  14. 00:20 Hollanda milletvekilleri, Kavala ve Demirtaş hakkındaki yönergeyi kabul etti
  15. 00:20 Seçimin acısı çıkmaya başladı: Ücretsizdi ama artık yüzde 25 zamlı!
  16. 00:19 AB, İsrail'e Gazze'ye insani yardım girişlerine izin verme çağrısı yapıyor
  17. 00:16 İsrailli Bakan Ben-Gvir'in tartışmalı önerisi: "Filistinlilere Ölüm Cezası Verilsin”
  18. 00:14 Fenerbahçe, Olympiakos'u Ağırlıyor: UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final Rövanşı
  19. 00:10 Muğla'nın Menteşe İlçesinde 3.9 Büyüklüğünde Deprem
  20. 00:06 New York Borsası'nın düşüşü sürüyor
Politika Haberleri