Cevdet Yılmaz: "Eylül ayında enflasyonun yüzde 50'nin altına düşmesini bekliyoruz"

Cevdet Yılmaz:

Cevdet Yılmaz: "Eylül ayında enflasyonun yüz... Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon oranlarının Ağustos ayında yüzde 50’ye yaklaşacağını, Eylül ayında ise bu oranın yüzde 50’nin altına düşmesini beklediklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon oranlarının Ağustos ayında yüzde 50’ye yaklaşacağını, Eylül ayında ise bu oranın yüzde 50’nin altına düşmesini beklediklerini açıkladı. Yılmaz, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, güçlü siyasi destek ve koordinasyon ile politikalarını uyguladıklarını ve olumlu sonuçlar aldıklarını belirtti. Son gelişmelere göre, bu yıl bütçe açığı ve cari açığın, geçen yıl açıklanan Orta Vadeli Program (OVP) tahminlerinden çok daha iyi gerçekleşeceğini ifade etti.

Yılmaz, büyümenin daha dengeli bir şekilde devam ettiğini ve enflasyonla mücadelenin daha güçlü bir zemin üzerinde sürdürüleceğini vurguladı. Harcama, verimlilik ve gelir yönlü mali tedbirler ile dinamik ticaret politikalarının riskleri azaltırken dezenflasyon politikalarını da desteklediğini söyledi. Eylül ayında açıklanacak güncellenmiş OVP’de enflasyon oranlarıyla ilgili son tahminlerin ve hedeflerin yer alacağını belirtti.

Ayrıca, Yılmaz, 2025-2027 dönemini kapsayan yeni OVP için Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın teknik çalışmalarını sürdürdüğünü ve ilgili paydaşlarla katılımcı bir yaklaşım benimsediklerini açıkladı. Türkiye'nin dört yıllık seçimsiz dönemde yapısal dönüşümler gerçekleştirme fırsatını değerlendireceğini belirtti. Sanayi, tarım, turizm, hizmetler, enerji ve lojistik sektörlerinde yeşil ve dijital dönüşümle ilerleyeceklerini, eğitim ve sağlık alanlarında yeni seviyelere ulaşacaklarını ve adalet alanında reformlar gerçekleştireceklerini ifade etti. Güvenlik, dış politika, yenilikçilik ve girişimcilikle Türkiye’nin başarıya ulaşacağını vurgulayan Yılmaz, ülkeyi her alanda güçlendirme ve sosyal refahı artırma hedefinde olduklarını belirtti.

CEVDET YILMAZ'IN PAYLAŞIMI

"Güçlü siyasi sahiplenme ve koordinasyon içinde politikalarımızı uyguluyor ve sonuç alıyoruz.

Son gelişmelere bakıldığında, 2024 yılı için bütçe açığı ve cari açık geçen yıl paylaştığımız OVP tahminlerinden çok daha iyi oranlarda gerçekleşecek. Büyümemiz daha dengeli bir yapıda devam ederken, enflasyon ile mücadelemiz çok daha güçlü bir zeminde sürdürülecek.

Harcama, verimlilik ve gelir yönlü mali tedbirler ile dinamik ticaret politikaları risklerimizi azaltırken, dezenflasyon politikalarımızı da destekliyor. Ağustos ayında yüzde 50’ye yaklaşan, Eylül ayında ise yüzde 50’nin altına inen enflasyon oranları görmeyi bekliyoruz.

Eylül ayında kamuoyu ile paylaşacağımız güncellenmiş OVP’de bu oranlarla ilgili son tahminlerimiz ve hedeflerimiz yer alacak.

2025-2027 dönemini kapsayacak OVP için Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığımız başta olmak üzere kurumlarımızla teknik çalışmalarımız devam ediyor. Diğer yandan ilgili kesimlerle istişare içinde katılımcı bir yaklaşımı hayata geçiriyoruz.

Ülkemiz için altın kıymetinde olan ve tarihi bir fırsat penceresi olarak değerlendirdiğimiz dört yıllık seçimsiz dönemde yapısal dönüşümler ile bu resmi tamamlamayı planlıyoruz. Sanayiden tarıma, turizmden hizmetlere, enerjiden lojistiğe, yeşil ve dijital dönüşüm ile yolumuza devam edeceğiz. Eğitim ve sağlıkta yeni seviyelere ulaşırken, "mülkün temeli" olarak gördüğümüz adalet alanında güveni ve hızı artırmaya dönük reformlarımızı sürdüreceğiz.

Demokrasi ve kalkınma yolunda vazgeçilmez önemde olan güvenlik alanında etkin teknolojiler ve kurumsal yapı ile insanımızın huzurunu koruyacağız.

Eşsiz konumumuz, etkin ve barışçı dış politikamız, yenilikçi ve girişimci nüfusumuz ile başaracağız. Türkiye Yüzyılında; güçlü liderlik, tecrübeli kadrolar, milli birlik ve siyasi istikrar içinde hedeflerimizi birer birer hayata geçireceğiz.

Amacımız ülkemizi her alanda daha güçlü bir şekilde yarınlara taşımak, insanımızın refahını artırmaktır. Zorlu dünya ve bölge koşullarına rağmen, istikrar içinde büyümeye ve sosyal refahımızı kalıcı bir şekilde artırmaya kararlıyız."

 

"Cevdet Yılmaz: "Eylül ayında enflasyonun yüzde 50'nin altına düşmesini bekliyoruz"" haberi, 22 Ağustos 2024 tarihinde yazılmıştır. 22 Ağustos 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Cevdet Yılmaz: "Eylül ayında enflasyonun yüzde 50'nin altına düşmesini bekliyoruz" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cevdet Yılmaz: "Eylül ayında enflasyonun yüzde 50'nin altına düşmesini bekliyoruz" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 12 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(2) Yorum
SON HABERLER
  1. 20:31 CHP'li Tanal emniyetin aracını kovaladı: Devlet seni doyurmuyor mu utanmaz
  2. 20:14 İlk ticari uzay yürüyüşü tamamlandı: 'Dünya buradan mükemmel görünüyor'
  3. 20:07 Bakan kabul etti, İletişim Başkanlığı 'kelime oyunlarıyla' reddetti
  4. 20:01 Özge Ulusoy'un babasının öldüğü kazada sürücüye verilen cezada 'bilinçli taksir' artırımı
  5. 19:35 Narin'in nerede öldürüldüğü ortaya çıktı!
  6. 19:29 Altın uzmanı açıklama yaptı: Sabırlı olun, elinde olan çok kazanacak!
  7. 19:29 Kiracılara artık bu soru yöneltiliyor: Özel yaşam da kalmadı! Tuzağa düşmeyin!
  8. 19:09 Alışveriş harcaması bu tutarı geçerse kartla ödeme mecburi! Şenol Babuşcu'dan çarpıcı iddia
  9. 19:09 Emeklilik sistemi değişiyor mu? Cevdet Yılmaz açıkladı
  10. 19:00 Türkiye'de ilk defa 4 ilde açılıyor! Binlerce öğrenciye güzel haber: Kayıtlar ücretsiz!
  11. 19:00 Aile meclisi her akşam ‘Narin cinayeti’ için toplanıyormuş! Canlı yayında açıklandı
  12. 18:54 Adli Tıp Kurumu, Narin Güran’ın cesediyle ilgili ön raporunu açıkladı
  13. 18:42 Mahfi Eğilmez o tarihi duyurdu: "Faiz indirimi gelebilir"
  14. 18:42 Miss Turkey 2024 güzeli İdil Bilgen'in babası bakın kimmiş! Ülke çapında tanınan bir isim
  15. 18:42 Narin'in adli tıp raporu açıklandı: Cesedinde üçüncü kişiye ait bulgulara rastlanılmadı!
  16. 18:42 İzmir 13 Eylül 2024 Cuma hava durumu: Sıcaklıklar düşüyor, bulutlar ortaya çıkıyor!
  17. 18:29 SGK'dan Sağlık Hizmetlerinde Ücretsiz Yararlanma Şartları Açıklandı
  18. 18:28 İslam Memiş'ten Şaşırtan Tahmin: "Büyük Bir Çöküş Geliyor"
  19. 18:28 Exxen ve ExxenSpor Üyeliklerine Dev Zam: Yeni Fiyatlar Açıklandı
  20. 18:27 Uluslararası Motor Devi Türk Şirketini 88 Milyon TL'ye Satın Aldı: İmzalar Atıldı!
Ekonomi Haberleri