Çevresinde çökmeler oluşan Eskipazar Devlet Hastanesi geçici olarak taşınacak

Çevresinde çökmeler oluşan Eskipazar Devlet Hastanesi geçici olarak taşınacak

Çevresinde çökmeler oluşan Eskipazar Devlet ... Karabük'ün Eskipazar ilçesinde, 2 yıl önce hizmete açılan 25 yataklı devlet hastanesinin bahçesindeki zeminde meydana gelen çökmenin ardından...

Karabük'ün Eskipazar ilçesinde, 2 yıl önce hizmete açılan 25 yataklı devlet hastanesinin bahçesindeki zeminde meydana gelen çökmenin ardından yapılan etüt çalışması sonrası zeminin sağlamlaştırılmasına karar verildi. Yaklaşık 1 yıl sürecek çalışmalar nedeniyle hastane boşaltılarak, sağlık hizmeti geçici olarak orta okulun ek binasında verilecek.

Eskipazar Devlet Hastanesi'nin arka bahçesindeki beton zeminde 8 ay önce çökme oldu. Yaklaşık 70 metre uzunluktaki beton alanda aşağı doğru 1 metre çökme meydana geldi. Çökmenin binayı tehdit etmediği belirtilirken, bölgede zemin etüt çalışması başlatıldı. Zaman içerisinde göçük daha da derinleşirken altından geçen yolun kenarındaki istinat duvarı ve kaldırımda da çökmeler yaşandı. Çökmenin yaşandığı bölgelere güvenlik şeridi çekilerek önlem alınmaya çalışıldı.

TAŞINMASINA KARAR VERİLDİ

İl Sağlık Müdürlüğü yazılı açıklama yaparak hastanenin geçici olarak Şehit Cafer Demirhan İmam Hatip Ortaokulu ek binasına taşınacağını açıkladı. Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Zemin etüdü, proje ve yapım ihalesi Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan ve inşaatı 01 Ağustos 2017 tarihinde tamamlanan 25 yataklı Eskipazar Entegre Devlet Hastanemiz 25 Eylül 2017 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlamıştır. Hastanemizin kesin kabulün tamamlanmasına müteakip çevresindeki zeminde meydana gelen çökmeler nedeniyle Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüz tarafından teknik rapor tanzim edilmiş ve bu rapor Bakanlığımıza iletilmiştir. Belirtilen rapor doğrultusunda Bakanlığımız tarafından yerinde incelemeler yapılmış, jeolojik hareketlerin tespiti için sondaj faaliyetleri yürütülmüş ve inklinometre cihazı yerleştirilerek ölçümler yaptırılmıştır. Yapılan bu çalışmalar neticesinde; hastane binasında herhangi bir hasar ya da tehlikeli bir durum bulunmamakla birlikte yağışlar neticesinde çevresinde biriken ve yer altında toplanan suların zemini yumuşattığı ve kaymalara yol açtığı tespit edilmiştir.”

Çalışmaların yaklaşık 1 yıl süreceği belirtilerek, açıklama şöyle devam etti:

“Bu durumun hastane binasına zarar vermemesi için hastane çevresinde su drenaj hattı oluşturulmasına ve çöken bölümlerin çimento enjeksiyonu yöntemiyle sağlamlaştırılmasına karar verilmiştir. Yapılacak tüm bu işlemlerin kapsamlı bir çalışma gerektirmesi ve tahminen 1 yıl kadar sürecek olması nedeniyle vatandaşlarımızın ve sağlık çalışanlarının mağduriyet yaşamaması adına hastanemiz geçici süreyle boşaltılacaktır. Hastanemiz tekrar faaliyete geçene kadar sağlık hizmetlerimiz İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ait Şehit Cafer Demirhan İmam Hatip Ortaokulu ek binasında sürdürülecek olup, sağlık hizmet sunumunda herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi için gerekli tedbirler alınmaktadır.’’

"Çevresinde çökmeler oluşan Eskipazar Devlet Hastanesi geçici olarak taşınacak" haberi, 12 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan Çevresinde çökmeler oluşan Eskipazar Devlet Hastanesi geçici olarak taşınacak haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Çevresinde çökmeler oluşan Eskipazar Devlet Hastanesi geçici olarak taşınacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:40 Kafelerdeki Kahveler Sağlığımızı Tehdit Ediyor mu? Karatay Uyarıyor
  2. 14:35 Enerji Tasarrufunda 6 Altın Kural!
  3. 14:33 İsrail Şifa Hastanesi'ne baskın düzenledi: 50 kişi hayatını kaybetti, 200 kişi tutuklandı
  4. 14:30 Astrolojiye Göre: Paraya Düşkün ve Mütevazi Burçlar!
  5. 14:23 Erdoğan: "Felaket senaryoları yazarak ekonomi programını sabote etmek için çalışanlar var"
  6. 14:23 SpaceX’ten Yeni Starlink Fırlatması Gerçekleşti
  7. 14:18 Gökhan Gönül: Futbol Arenasından Antrenörlük Sahasına
  8. 14:10 Bankalar yarışıyor: Hangi banka emeklilere ne kadar promosyon miktarı sunuyor?
  9. 14:02 İslam Memiş’ten Çarşamba Uyarısı: Altın Yatırımcıları Hazır Olsun!
  10. 13:50 AKP'li Cumhurbaşkanı imzaladı: Atama ve görevden almalar gerçekleştirildi
  11. 13:50 CHP'den Ulaş Karasu: "Cumhurbaşkanı ve Bakanlar, Anayasa'yı çiğneyip AKP propagandası yapıyor"
  12. 13:50 Alman Perakende Devi: Galeria Karstadt Kaufhof’un Çöküşü
  13. 13:48 Kim Kardashian ve Blake Lively, Kate Middleton Hakkında Olayı Hakkında Espri!
  14. 13:45 Gaziantep’in Geleneksel Lezzetleri: El İşçiliğiyle Süslenen İftarlar
  15. 13:38 Javier Milei’nin 100 Günü: Tartışmaların Odağında
  16. 13:35 Ahmet Kural ve Çağla Gizem Şahin: Bebek Heyecanı!
  17. 13:21 Tehlike Altındaki Canlılar: İstanbul’da Skandal Müze Operasyonu
  18. 13:17 Filistinli yetkililer İsrail'in hiçbir duyuru yapmadan Refah'a saldırı başlattığını belirttiler
  19. 13:17 Elma Sirkesi: Kilo Dostu Mucize İçecek
  20. 13:16 Arat üstünü çizdi! Fernando Santos'un yerine Hollandalı hoca geliyor!
Yaşam Haberleri