CHP Genel Başkan Yardımcısı Erkek: Sezai Temelli'nin görüşleri kendisini bağlar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erkek: Sezai Temelli'nin görüşleri kendisini bağlar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erkek: Sezai Tem... CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkek, HDP'li Sezai Temelli'nin Kılıçdaroğlu'na Kürt sorununun çözümü için "İmralı muhatap" alma cevabı için konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek,  CHP Lİderi Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kürt sorununun çözümü için Halkların Demokratik Partisi'ni (HDP) meşru bir organ olarak görme sözlerinin ardından HDP eski Genel Başkanı Sezai Temelli'nin "Çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı'dır" açıklamasıyla ilgili “Görüşleri kendisini bağlar, zaten kendisi de açıkladı bunu” dedi.

CHP'li Erkek muhatap tartışmalarına ilişkin Cumhuriyet gazetesinden Miray Özbilek'e açıklamada bulundu. 

"Terörle hiçbir yere varamazsınız" diyen Erkek, tüm sorunların çözümü için TBMM'yi adres gösterdi. 

Muharrem Erkek:

"Biz CHP olarak çözüm süreci zamanında da söyledik. Kapalı kapılar ardında değil, terör örgütlerini muhatap alarak değil, gelin Meclis'te, şeffaf bir şekilde milletin huzurunda her şeyi tartışalım. Yöntemi yanlış yürütüyorsunuz ve sonucu hep acı oldu. Onun için TBMM'nin huzurunda bu sorunların çözülmesi önemlidir. Temelli'nin görüşleri kendisini bağlar, zaten kendisi de açıkladı bunu"

"Etnik kimlik üzerinden siyaset yapılamaz"

"Bizim son Olağan Kurultay'ımızda oy birliğiyle kabul ettiğimiz 'İkinci Yüzyıla Çağrı Beyanname'mizin ikinci maddesi çok açık. Biz, Türkiye'nin toplumsal barışı ve huzuru sağlanacaktır dedik. 84 milyon barış içerisinde, kardeşçe yaşayacağız" diyen Erkek, "Toplumsal barışımızı ve huzurumuzu mutlaka sağlayacağız. Etnik kimlik, inanç, yaşam tarzı üzerinden siyaset yapılmaz. Herkes özgürdür. Kimsenin kimseyi etnik kimliğiyle, inancı, mezhebi, düşüncesi, yaşam tarzı sebebiyle ötekileştiremezsiniz"

 "Başta Kürt sorunu olmak üzere tüm sorunlar TBMM'de çözülecek"

"Başta Kürt sorunu olmak üzere tüm toplumsal sorunlarımız demokrasi temelinde ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin öncülüğünde çözülecektir" diyen Erkek, "Türkiye'nin tam bağımsızlığı, demokrasisi ve üniter yapısı güçlendirilecektir. Üniter yapı içerisinde tüm sorunlarımızı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin öncülüğünde çözeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Meclis'i temel alan bir temel alan bir hukukla doğrultuludur. Biz, Kurtuluş Savaşı mücadelemizi de Meclis ile gerçekleştirdik, tüm sorunlarımızın çözümünü de Meclis ile gerçekleştireceğiz"

“Türkiye'nin en temel sorunları Meclis'in öncülüğünde çözülecek”

Türkiye'de egemenliğin şahsileştirildiğine vurgu yapan Erkek, "'Güçlü milletvekili, güçlü Meclis' diyoruz. Bunu neden diyoruz? Çünkü bugün egemenlik şahsileştirildi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir şahıs devletine dönüştürülmek isteniyor. Meclis'teki her düşünce tartışılacak ve Türkiye'nin en temel sorunları da, Meclis'in öncülüğünde çözülecek. Çünkü milli irade, TBMM'de tecelli eder. Onun için meşru zemin orasıdır" dedi.

"Terörle hiçbir yere varılamaz"

"Biz, ikinci maddenin devamında toplumsal barışın kalıcı hale getirilmesi için tüm terör örgütleri ve yeraltı suç örgütleri ile mücadele ödün vermeksizin sürdürülecektir diyoruz" sözlerini kullanan Erkek şunları söyledi:

"Terörle hiçbir yere varılamaz. Burada önemli olan Meclis'in öncülük yapması ve bütün sorunlarımızı Meclis'te samimi, dürüst bir şekilde milletin huzurunda tartışmamızdır. Türkiye'nin normalleşmeye ihtiyacı var, demokratikleşmeye ihtiyacı var. Bu da ancak güçlü Meclis'le olabilir. Çözüm adresi bütün sorunlarımız için TBMM'dir"

 

Selahattin Demirtaş: Çözümün adresi de doğal olarak TBMM’dir

Edirne F tipi Cezaevin'de tutuklu bulunan HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gündem olan Kürt sorununun muhatabı tartışmalarına ilişkin Twitter üzerinden açıklama yapmış ve HDP'nin Kürt sorunu dahil olmak üzere Türkiye'nin tüm sorunlarının çözümünde aktör ve muhatap olduğunu ve çözümün adresinin de TBMM olduğunu ifade etti.

Öte yandan konuyla ilgili açıklamada bulunan HDP Genel Başkanı Mithat Sancar, Kılıçdaroğlu'nun Kürt sorunu ve HDP ile ilgili açıklamalarını olumlu bulduklarını belirtmiş ve “Çözümün adresi Meclis’tir, hiçbir aktör göz ardı edilemez” açıklamasında bulunmuştu.

Kılıçdaroğlu: İmralı da Kandil de muhatabımız değildir

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'li Sezai Temelli'nin açıklamasına yönelik olarak, "Parlamento dışında bir adres yoktur. İmralı da Kandil de muhatabımız değildir" ifadelerini kullanmıştı. Kılıçdaroğlu, ayrıca bugün basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bu ülkeye barışı dostlarımızla getireceğiz" diyerek Kürt sorununa ilişkin tutumunu açıklamıştı.

 

 

"CHP Genel Başkan Yardımcısı Erkek: Sezai Temelli'nin görüşleri kendisini bağlar" haberi, 22 Eylül 2021 tarihinde yazılmıştır. 22 Eylül 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erkek: Sezai Temelli'nin görüşleri kendisini bağlar haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erkek: Sezai Temelli'nin görüşleri kendisini bağlar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:48 Enerji Bakanı: Nisan Ayında Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Değişiklik Olmayacak
  2. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
  3. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  4. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  5. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  6. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  7. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  8. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  9. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  10. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  11. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  12. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  13. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  14. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  15. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  16. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  17. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  18. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  19. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  20. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
Politika Haberleri