CHP, iktidara geldiğinde izleyeceği ilk 1 yılın haritasını çıkardı

CHP, iktidara geldiğinde izleyeceği ilk 1 yılın haritasını çıkardı

CHP, iktidara geldiğinde izleyeceği ilk 1 yı... "Basına ve sosyal medyaya sansür kaldırılacak. Düşünce suçundan dolayı kimsenin özgürlüğü kısıtlanmayacak.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidara gelmesi halinde ilk bir yılda izlenecek yol haritası belli oldu. Partideki çalışma kurulları tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu bir taslak ortaya konuldu. CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak “Önceliğimiz yargı, ekonomi, sağlık” dedi.

CHP'nin yol haritası şöyle şekillendi:

Siyaset ve seçim

"Siyasi Ahlak Yasası çıkarılacak. Anayasa değişikliğiyle yeni bir merkez-yerel dengesi kurulana kadar, yerel yönetimler merkezi idarenin boyunduruğundan uzak tutulacak. Bütünşehir Kanunu değişecek. Seçim güvenliği için parmak boyası uygulaması tekrar getirilecek."

"Liyakat gelecek"

"Başta Tank Palet Fabrikası olmak üzere güvenlik ve stratejik önemi bulunan özelleştirilmiş kurumlar tekrar kamulaştırılacak. Kamudaki tüm atamalar liyakat sistemi ile yapılacak."

Yargı-basın özgürlüğü

"Basına ve sosyal medyaya sansür kaldırılacak. Düşünce suçundan dolayı kimsenin özgürlüğü kısıtlanmayacak. Bu suçtan tutuklu olanlar serbest bırakılacak. Yargı bağımsızlığı sağlanacak. HSK yeniden yapılandırılacak."

OHAL'e denetim

"15 Temmuz'dan sonra ilan edilen OHAL sürecinde hukuki dayanaktan yoksun tüm uygulamalar yargısal denetime tabi tutulacak. Yargı kararı olmaksızın KHK'larla mesleğini yapamaz hale getirilen vatandaşların hakları iade edilecek."

Gençlere destek

"Üniversiteye kayıt yaptıran her gence kültür sanat etkinliklerinde kullanabileceği bin TL bakiyeli kart verilecek. Pasaport harcı alınmayacak. İlk sıfır otomobilde ÖTV sıfır olacak. Yeni mezunların ilk işe girişlerinde iki yıl süreyle vergi ve prim ödemelerini devlet karşılayacak. Tarım ya da hayvancılıkta iş kuracak olana destek verilecek."

"İyi hal bitecek"

"Kadın cinayetlerinin failleri için ceza indirimi, iyi hal indirimi uygulanmayacak. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü resmi tatil olacak. Kamu yönetim kademelerinde en az yüzde 33 kadın kotası uygulanacak. Kadın STK'larına kira desteği verilecek."

– Merkez Bankası bağımsız olacak. – Gelir Vergisi dilimleri düşürülecek çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınacak. – Kamu bankaları üzerinde siyasi baskı olmayacak. – Tarımda ürün taban fiyatı bir yıl önce belirlenecek. – Tarımsal destekler her yıl peşin ödenecek. – Traktör gibi çiftçinin hiçbir tarım aracı haczedilemeyecek. – Mazot ve gübredeki vergiler kaldırılacak. – Ziraat Bankası sadece çiftçi bankası olacak. Çiftçi borçları yapılandırılıp faizleri silinecek. – EYT'lilerin sorunları çözülecek. – 3600 ek gösterge çıkarılacak. – Gaziler ve şehit ailelerin maaşları arttırılacak. – Asgari ücretten vergi alınmayacak. – Sağlıkta ve ilaçta katkı payları ve fark ücretleri kaldırılacak. – Devlet eliyle, sadece halka hizmet verecek ekmek ve makarna fabrikaları kurulacak. – Esnaf bakanlığı kurulacak. Esnafa pandemi sürecinde verilen kredilerin faizleri silinecek. – Kiralarda stopaj kalkacak. – İhtiyaç sahibi 65 yaş üstü vatandaşlara ekim ayından mart ayına kadar yakacak yardımı yapılacak. – Elektrikteki yüzde 18 KDV, yüzde 1'e inecek. – Elektrikte kayıp-kaçak ve sayaç okuma maliyetleri vatandaşa yansıtılmayacak. – Doğalgaz tüketiminde KDV sıfırlanacak, vatandaşın ödediği ÖTV kalkacak. – Bir iş yerinde emekçilerin sürekli asgari ücretle çalıştırılmasının önü kesilecek. – Memurların grev hakkı anayasal güvenceye alınacak. – Daha önce ormanlık alan vasfı taşıyan alanların imara açılması engellenecek. – Orman arazilerine yapılacak oteller derhal yıkılacak. – Kapsamlı bir hayvan hakları yasası çıkarılacak. – Evlilik öncesi çiftlere uygulanacak tüm genetik testler ücretsiz olacak. – Yeni evli çiftlerin ilk satın alacağı evde KDV yarıya inecek. – Evlenen çiftlere ilk altı ay kira desteği verilecek.

 

"CHP, iktidara geldiğinde izleyeceği ilk 1 yılın haritasını çıkardı" haberi, 15 Ekim 2021 tarihinde yazılmıştır. 15 Ekim 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan CHP, iktidara geldiğinde izleyeceği ilk 1 yılın haritasını çıkardı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP, iktidara geldiğinde izleyeceği ilk 1 yılın haritasını çıkardı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Gündem Haberleri