CHP İstanbul’da sular ısınıyor

CHP İstanbul’da sular ısınıyor

CHP İstanbul’da sular ısınıyor Öyle görünüyor ki Kurultay'a giden süreçte kan gövdeyi götürecek.

Seyhan Avşar

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilini geride bıraktık. Biraz dinlenir, sevdiklerimizle bayramlaşırken siyaset gündemi de biraz durağanlaşır diye bekliyorduk. Ama olmadı...

Partilerin bayram ziyaretlerinde yaşanan tartışmalar, bayram seyran dinlemeyip birbirlerine laf yetiştiren siyasetçiler yine gündemi doldurmayı başardı.

Bayram sürecinde şüphesiz en dikkat çeken açıklamayı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu yaptı. Kaftancıoğlu Sözcü gazetesine verdiği söyleşide, "Kılıçdaroğlu olmasaydı büyük ihtimalle İmamoğlu profilinde birisi İBB Başkan Adayı olamazdı" dedi. Bu açıklamaya Ekrem İmamoğlu'nun basın danışmanı Murat Ongun'dan ise yanıt gecikmedi. Ongun sosyal medyadan paylaştığı bir fotoğraf karesiyle Kaftancıoğlu'nun açıklamasını 'ti' ye aldı.

Kongre öncesi taraflar atom karınca gibi çalışıyor. Çünkü İstanbul çok kritik bir öneme sahip. Şüphesiz Ekrem İmamoğlu da Canan Kaftancıoğlu da bu durumun fazlasıyla farkında. 1200 kurultay delegesinin 196’sını İstanbul delegesi belirleyeceği düşünülünce Kaftancıoğlu'nun il başkanı olarak bu tartışmaların odağında olması ise kaçınılmaz.

Şimdi gelelim esas meseleye...

Değişim için kollarını sıvayan Ekrem İmamoğlu 15 Haziran'da ilçe başkanlarıyla Emirgan'da bir araya gelmiş. Kaftancıoğlu'nun bilgisi dışında yapılan bu toplantıya 18 ilçe başkanı katılmış. Partililerin iddiasına göre buluşma talebi ilçe başkanlarından gelmiş. Bu görüşmeye katılan ilçe başkanlarıyla konuştum. Başkanlar görüşmenin ana konusunun değişim olmadığını belirterek, "İlçemizin sorunlarını anlattık" diyorlar.

İlçe örgütünün sorunlarını neden Kaftancıoğlu yerine İmamoğlu ile paylaştıkları ise yoruma oldukça açık bir konu. Ancak kendisine haber verilmeden yapılan bu görüşmenin Kaftancıoğlu'nu oldukça rahatsız ettiği belirtiliyor. Bu görüşmeden iki gün sonra Kaftancıoğlu da ilçe başkanlarını Kadıköy'de bir araya topluyor.

Ancak bu görüşmeye CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün katılmıyor. İmamoğlu'nun toplantısına katılıp Kaftancıoğlu'nun toplantısına katılmayan Düzgün, bu toplantıdan günler sonra ilçe başkanlığı görevinden alınıyor.

Kaftancıoğlu'na yakın bir isim, "Düzgün hakkında 3 yıldır devam eden şikayetler vardı. İki ilçe başkan yardımcısının şikayeti var. Toplantı yapıldı ve görevden alınmasına karar verildi" diyor. Düzgün'ün başarısız bir ilçe başkanı olduğunu da sözlerine ekliyor.

Düzgün'ün iddiası ise oldukça vahim. Düzgün, "Delege seçimlerine önümüzdeki hafta başlayacağız. İki il başkan yardımcımız benim hakkımda şikayette bulunmuş. Ancak ilçe başkanlığı görevinden alınmam için 26 oy verilmesi lazım. 23 kişi benim görevden alınmam için imza atmış. Çoğunluk sağlanamamış. Çoğunluk sağlanmamasına rağmen beni görevden aldıklarını söyleyerek yeni bir görevlendirme yaptılar. Beni sopalayarak diğer ilçe başkanlarını dizayn etmek istiyorlar" diye konuşuyor.

Bir ilçe başkanı Kaftancıoğlu'nun yanında durmadığı için görevinden alındığını öne sürüyor. Kaftancıoğlu cephesinde ise o ilçe başkanı başarısızlıkla suçlanırken hakkında 3 yıldır şikayetler olduğu aktarılıyor. Hangi tarafın haklı olduğuna siz değerli okurlarımız karar verecek elbette. Ancak hakkında 3 yıldır şikayet olan bir ilçe başkanının bu süreçte görevden alınması zamanlama stratejisi açısından bir kaza olarak değerlendirilemez.

Öyle görünüyor ki Kurultay'a giden süreçte kan gövdeyi götürecek...

"CHP İstanbul’da sular ısınıyor" haberi, 03 Temmuz 2023 tarihinde yazılmıştır. 03 Temmuz 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP İstanbul’da sular ısınıyor haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP İstanbul’da sular ısınıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 17:02 İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
  2. 16:59 İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
  3. 16:32 Beşiktaş taraftarı, derbi için Ülker Stadyumu’nda
  4. 16:29 Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan meydana geldi: Yol trafiğine kapatıldı
  5. 16:26 Ali Koç: "Fenerbahçe tüm isimlerden, kişilerden öndedir"
  6. 16:23 Vedat Işıkhan: "Temmuzda artış yapılmayacak"
  7. 15:51 Avrupa’da elektrikli araç satışları düştü
  8. 15:49 Formula 1 efsanesi Senna'nın otomobili satışa çıkacağını duyurdu
  9. 15:47 MG'den elektrikli hiper otomobil modeli: 0'dan 100'e 1,9 saniye
  10. 15:45 Honda'dan Kanada'ya 11 milyar dolarlık yatırım teklifi: Elektrikli araç ve batarya tesisi kuracak
  11. 15:43 Toyota, 2023 yılında 10,1 milyonluk üretim hedefini yakalayamadığını açıkladı
  12. 15:29 Sertab Erener'in Değişimi Sosyal Medyada Gündem! "Ne Yaptın Kendine?"
  13. 15:28 Milli Emlak 400 Tarla ve Arsayı Satışa Çıkardı: Aylık Sigara Parasıyla Tarlanız Olabilir!
  14. 15:28 Dev Derbiye Saatler Kala Fenerbahçe'de Deprem! İsmail Kartal 3 Futbolcuyu Kadro Dışı Bıraktı!
  15. 15:28 Et ve Süt Ürünleri Uzun Ömürlü Olsun! Pratik Muhafaza Yöntemleri
  16. 15:27 En Yüksek Faiz! 100 Bin TL'ye Ne Kadar Kazanırsınız? Aylık Kazanç Hesaplaması!
  17. 15:27 CHP'den Önemli Adım: Asgari Ücrete Otomatik Enflasyon Oranında Artış Önerisi!
  18. 15:26 Evlilik Hayali Kabusa Dönüyor! Düğün Maliyeti 500 Bin Liraya Ulaştı!
  19. 15:26 Kalp Sağlığınızı Güvene Alın! Damar Tıkanıklığına Son Veren Mucizevi İçecek: Günde 2 Bardak Yeter
  20. 15:24 Volkswagen'den Çin'e özel elektrikli model
Politika Haberleri