CHP MYK sonrası Öztrak'tan açıklama: 'Saray artık yönetme kabiliyetini tamamen yitirdi'

CHP MYK sonrası Öztrak'tan açıklama: 'Saray artık yönetme kabiliyetini tamamen yitirdi'

CHP MYK sonrası Öztrak'tan açıklama: 'Saray ... CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısının ardından CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı yaptı. 

''MİLLETTEN GÖZLERİNİ KAÇIRIYOR''

Ekonomik krize ilişkin sözleri ile konuşmaya başlayan Öztrak, ''Ekonomimiz derin bir buhranın içinde. Vatandaşlarımızın omuzuna yüklenen fatura, her geçen gün daha da ağırlaşıyor. Saray hükümeti ise milletimize sırtını dönüyor. Enflasyon aldı başını gitti. Etin, peynirin olmadığı bir poşet bile markette 100 TL’den aşağı dolmuyor. Bebek mamasına, zeytinyağı şişelerine artık alarm takılıyor. Hükümet enflasyon rakamlarını karartıyor. Milletten gözlerini kaçırıyor'' ifadelerini kullandı. 

''YURDUN DÖRT YANINDAN HACİZ HABERLERİ YAĞIYOR''

''İstanbul’da esnaf cinnet getirmiş; çatıya çıkmış, işyerinin tabelasını parçalıyor'' diyen Öztrak, ''Samsun’da bir vatandaşımız, avcuna ‘iş aş’ yazıp canına kıydı. Gebze Çayırova ’da dış cephe işi yapan bir vatandaşımız, Antalya’da genç bir jeofizik mühendisimiz, Kocaeli’nde bir aile babası işsizlikten, yokluktan canına kıydı. Burdur’dan, Trabzon’dan, Cizre’den… Memleketin dört yanından ‘açım’ diye bağırarak, hayatına son vermeye kalkışan vatandaşlarımızın haberleri geliyor. Millet artık yokluktan cinnet getiriyor. Ama Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı çıkıyor, ‘Türkiye’de yoksulluk sorun olmaktan çıktı’ diye açıklama yapıyor. Tabi… ‘Meseleleri mesele etmezseniz, mesele kalmaz.’ 10,5 milyon işsiz var. İş bulamayan gençlerimiz umutsuz. Tarım Kredi Kooperatiflerinden borç alan çiftçi, besici, sütçü; arazisini, traktörünü, ineğini kooperatife kaptırıyor. Yurdun dört yanından haciz haberleri yağıyor'' ifadelerini kullandı. 

''BÖYLE BİR TABLOYLA KARŞILAŞMADIK''

İktidarın halkın durumunda habersiz olduğunu söyleyen CHP Sözcüsü, ''Alanya’da turizmciler, ‘dişimizin kanını somuruyoruz’ diyor. Akdeniz’de turizm emekçileri isyan ediyor: ‘Açlıkla yüz yüze bırakıldık, asgari yaşam şartlarını sağlayamıyoruz’ diyor. O sırada Turizm Bakanı; Bodrum’da, Turizm Bakanlığı’na tahsisli arazi üzerine yapılmış, ultra lüks bir oteli satın alıyor. Ticaret Sicil Gazetesi kaydına göre kendisi hala şirketin başında. Meşhur fıkradır. Saray, milletin kasasının dibini sıyırdı, 128 milyar dolar döviz sattı, rezervleri bitirdi, Merkez Bankası’nın döviz kasasını 47 milyar dolar borca soktu. Daha önce hiçbir kriz döneminde, böyle bir tabloyla karşılaşmadık. Sarayın milletin sırtına yüklediği yük, her geçen gün daha da ağırlaşıyor. Tarım Bakanı, tarıma, çiftçiye yabancı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ailelerin durumundan bihaber, Turizm Bakanı batırdığı geminin mallarını kapatmanın derdinde… Millete de derdini Marko Paşa’ya anlatmak kalıyor. Saray’ın kibirli başı, milletin derdine derman olmak yerine, on parmağında on kara, CHP’ye sürmeye çalışıyor'' diye konuştu.

''PARA PARADIR DEĞİL Mİ ERDOĞAN''

Erdoğan'ın sarf ettiği ''Para paradır'' sözlerine de değinen Öztrak konuşmasında, ''Sarayın kibirlisi, hafta sonunda, açılış görünümlü ekran şovunda, Yine CHP hakkında ileri geri konuştu. Milletin malı mülkü, sorgusuz, sualsiz, Katar’a satılıyor. ‘Bu mallar kaça, neden, nasıl satılıyor’ diye soruyoruz. Bizi yatırımcı düşmanı ilan ediyor. Sonra da sıkılmadan akıl veriyor. ‘Paranın rengi, dini yoktur. Para paradır diyor. Memlekette şu fotoğrafların çekilmesine neden olduğunu milletimizin vicdanı unutmuyor. Başına çuval geçirilen askerlerimiz için vermediğiniz notayı, şu fotoğrafları çektiren, ABD’ye kaçan rüşvetçi, itirafçı için verdiniz. Siz ABD’ye nota verdiniz, bakanlarınız da buna plaket verdi. Ne de olsa; ‘Paranın rengi dini yoktur. Para, paradır’ değil mi Sayın Erdoğan?'' ifadelerine yer verdi.

''İYİLEŞEN HASTA SAYISINI BİR GECEDE 1 MİLYONDAN FAZLA ARTIYORLAR''

Öztrak, Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı koronavirüs verilerine de değindi.

Öztrak, ''Artık açıkladıkları her veri elde kalıyor. Toplam vaka sayısı değişiyor, beraberinde iyileşen hasta sayısı da değişiyor. Toplam vaka sayısı bir gecede ikiye katlanıyor. 20 gün sonra da iyileşen hasta sayısını, bir gecede 1 milyondan fazla artıyorlar. Ama her nasılsa, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı, bir türlü değişmiyor. Sayıları gizleyerek, belki de yüzlerce vatandaşımızın durumun ciddiyetini anlamamasına, tedbir almamasına, hayatını kaybetmesine neden oluyorlar. Milletin her akşam televizyon karşısında ‘Acaba ne söyleyecek’ diye ağzının içine baktığı Sağlık Bakanı da Bilim Kurulu da bu gerçekleri vatandaştan kaçırma operasyonuna ortak edildi'' diye konuştu.

Öztrak ayrıca, ''Sadece Sağlık Bakanlığı değil, devletin tüm kurumlarının çivisi çıktı… EBA çöktü, Milli Eğitim Bakanlığı dijital saldırı dedi. Üç beş gün sonra aynı Bakan çıktı, ‘Pardon saldırı değilmiş, bizim çocuklar derse girmeye çalışıyormuş’ diye açıklama yaptı. 4 milyon gencimiz, uzaktan eğitime erişemiyor. Bakan Bey, dağıtılacağı söylenen 500 bin tablet bilgisayarın 150 bin tanesinin dağıtıldığını, söylüyor. 9 ay geçmiş, sene bitmiş, dönem geçmiş… İnşallah tablet gelecek'' dedi.

''2.5 YILIN SONUNDA ÜLKEYİ BUHRANA SOKTULAR''

Alaattin Çakıcı'nın Kılıçdaroğlu'nun tehdir etmesi hakkında konuşan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, şöyle devam etti: ''Bir mafya bozuntusu, sarayın bekçisinin ısrarıyla özel afla hapisten çıkarıldı, ana muhalefet partisi Genel Başkanı’nın üstüne salındı. Genel Başkanımız açık açık tehdit edildi, ‘Sarayın Bekçisi’ sahip çıktı AK Parti Genel Başkanı’nın yanından sinek uçsa harekete geçen saray savcıları, ana muhalefet partisi lideri tehdit edilirken, biz şikâyetçi olmadan resen harekete geçemedi. Şimdi soruyoruz: Bu soruşturma ne aşamada, bu mafya bozuntusunun ifadesi alındı mı, alınmadıysa neden alınmadı? Bu ucube rejim, bağımsız yargının, hukuk devletinin köküne kibrit suyu döktü. Hukuk devletini, demokrasiyi bitirdiler, devleti krize soktular, ekonomiyi çökerttiler, salgınla mücadeleyi ellerine yüzlerine bulaştırdılar, dış politikayı karaya oturttular, 2,5 yılın sonunda ülkeyi buhrana soktular.''

KONYA İÇİN HEYET GÖREVLENDİRİLDİ

Öztrak CHP'deki taciz iddialarına ilişkin ise ''CHP Konya İl Başkanlığı’ndaki taciz iddiasının MYK gündeminde olup olmadığı sorusu üzerine Öztrak, “Hayır ama partimiz her mağduriyet iddiasını ciddiye alır, soruşturur. Bir suç tespit edildiğinde de gereğini yapar. Bu çerçevede, bu olayda da parti içi hukukumuz işlemektedir. Merkez Yönetim Kurulu üyesi bir arkadaşımız başkanlığında bir heyet bu konu ile ilgili görevlendirilmiştir. İlginin ifadesi istenmiştir. Gerekli soruşturma yapılmaktadır” ifadelerini kullandı

HÜKÜMET ASGARİ ÜCRET İÇİN AĞZINI AÇMIYOR

Son olarak “Asgari ücret taban ve tavan fiyatları nasıl olmalı” sorusuna cevap veren Öztrak, “CHP olarak biz pazarlığın nereden başlaması gerektiğini söyledik ama şu ana kadar hükümetin bir sesini duymadık. Havuz müteahhitlerine dolar avro ile her türlü gerekçeyi üreten hükümet, bugün emekçiler için ortalama ücret haline gelen asgari ücret konusunda ağzını açmıyor. Bugün Türk-iş Başkanı ‘onlar bir şey söylesin ondan sonra biz söyleyelim’ demiş haklı. Biz de bu hükümetin bu aşamada neler söyleyeceğini merak ediyoruz, bu hükümet işçiden emekçiden yana mıdır yoksa havuz müteahhitlerinden mi yanadır bunu da görmek istiyoruz” dedi. Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un COVİD-19’un meslek hastalığı olamayacağı yönündeki açıklaması sorulan Öztrak, “Tüm doktorların, tüm sağlık çalışanlarının, Türk Tabipleri Birliği'nin, Sağlık Bakanlığı'nın meslek hastalığı sayılması yönündeki talepleri var. Cumhuriyet Halk Partisi grup başkanvekillerimizin bu bu yönde verdiği bir yasa teklifi de var. Kendisi tarafından bu konunun yeterince takip edin verdiğin ortaya koyuyor. Yasa ‘eğer bir kesimde belli bir hastalık görülme sıklığı toplum ortalamasının üzerinde ise bu meslek hastalığıdır’ diyor. Önce bu işin gereği yapılmalı, bu hastalıkla ön saflarda mücadele eden, savaşan, hastalığa en fazla yakın olan, çocuklarına göremeyen, ailesine göremeyen, fedakarlıklarla çalışan sağlık çalışanları ve doktorların COVİD-19 meslek hastalığı sayılması önünde gerekli adımlar atılmalıdır” yanıtını verdi. EPDK’nın temsil ağırlama giderlerinin çıkarıldığı yönünde açıklamasına ilişkin Öztrak, “Vatandaşa Sen bu mağduriyetin giderilmesi için tek tek Mahkemeye gitmek zorundasın diyorsun böyle bir şey olmaz burada yapılması gereken açıktır Eğer burada bir mağduriyet varsa onunla ilgili bir düzenleme yaparsınız tüm vatandaşın hakkını verirsiniz” yorumunu yaptı. İŞKUR'a başvuran sayısının bir milyonu aşması ve İşsizlik Fonu’nun azalması hakkında Öztrak, “Bu tür hallerin ortaya çıkması durumunda İşsizlik Fonu’nun ciddi sıkıntılar içine girebileceğini söyledik, bu yüzden de İşsizlik Fonu’na dokunmayız diyoruz. Şimdi ortada birçok sıkıntılı bir manzara var. İşsizlik Fonu’nun nasıl kullanılacağı açık, diğeri aslında bir sosyal yardım. Bunların da bütçeden ödenmesi için gereken düzenlemeler hemen yapılmalıdır” dedi.

"CHP MYK sonrası Öztrak'tan açıklama: 'Saray artık yönetme kabiliyetini tamamen yitirdi'" haberi, 14 Aralık 2020 tarihinde yazılmıştır. 14 Aralık 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP MYK sonrası Öztrak'tan açıklama: 'Saray artık yönetme kabiliyetini tamamen yitirdi' haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP MYK sonrası Öztrak'tan açıklama: 'Saray artık yönetme kabiliyetini tamamen yitirdi' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:28 2024 Çin GP: Yılın ilk sprint yarışını Max Verstappen kazandı
  2. 09:25 Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, bugün Türkiye'ye geliyor
  3. 09:18 Soldaki AK Parti'li İlçe Belediye Başkanı Sağdaki Almanya Başbakanı
  4. 09:15 Resmi Gazete'de yayımlandı: Prof. Dr. Ömer Çınar AYM üyesi seçildi
  5. 08:57 Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı
  6. 08:53 Fiyat yarı yarıya düştü: Yeni Tesla Model Y Türkiye'de satışta
  7. 08:46 İzzet Yıldızhan, 23 yıllık eşiyle ilk kez ortaya çıktı
  8. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  9. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
  10. 08:29 AK Partili Nihat Zeybekci: Bebek katliamını kınıyoruz ama İsrail'le ticaret anlaşmamız var
  11. 08:24 Cemevleriyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de
  12. 08:18 DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya tepki: Kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları inceleyin
  13. 08:11 Fehmi Koru: AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar
  14. 08:07 Murat Ağırel yazdı: ‘Belediyenin içinden geçmişler’
  15. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den çok sayıda kente kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
  16. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  17. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  18. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  19. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  20. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
Politika Haberleri