CHP, TRT için RTÜK ve YSK'ya şikayette bulundu: "AKP’nin borazanı haline geldi"

CHP, TRT için RTÜK ve YSK'ya şikayette bulundu:

CHP, TRT için RTÜK ve YSK'ya şikayette bulun... CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, TRT'nin muhalefete uyguladığı sansürü RTÜK ve YSK'ye şikayet ettiklerini, ayrıca TRT yöneticileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, TRT'nin muhalefete uyguladığı sansürü RTÜK ve YSK'ye şikayet ettiklerini, ayrıca TRT yöneticileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Bulut, "Kanunları, Anayasa’yı yok sayıp suç işleyen TRT’ye karşı savcılığın da YSK ve RTÜK’ün de harekete geçeceğine yönelik bir beklentimiz yok. Sadece bu demokrasi ayıbını, hukuk tanımazlığı tarihe not etmek amacıyla başvuru yaptık," sözlerini söyledi.

Burhanettin Bulut, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e ve belediye başkan adaylarına ekranlarında yer verilmemesiyle ilgili olarak TRT'yi, RTÜK ve YSK'ya şikayet ettiklerini, ayrıca TRT yöneticileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Bulut ayrıca, TRT'ye sorumluları hakkında idari işlem yapılması için de başvurduklarını açıkladı.

"BÜTÜN KURUMLAR ÇÜRÜDÜ"

Burhanettin Bulut, suç duyurusunu ve şikayet dilekçelerini Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi'nin, Cumhuriyet Başsavcılığına, TRT'ye, TÜİK ve YSK'ya sunduğunu belirtti, "Tarafsız ve özerk olması gereken TRT, AKP’nin borazanı haline geldi. Seçim sürecinde iktidarın sözcülüğüne soyunan TRT’nin tarafgir, ayrımcı yayınları ve adaletsizlikleri iyice ayyuka çıktı. Seçim adaletsizliğini görmezden gelen YSK ve RTÜK’ün harekete geçeceğine dair en ufak bir inancımız yok. Sadece bu demokrasi ayıbını, bu hukuk tanımazlığı tarihe not düşmek için şikâyet dilekçesi verdik. Çünkü ülkede hukuk yok, adalet yok. Bütün kurumlar çürüdü, çürüyor," ifadelerini kullandı.

"YSK VE RTÜK ÖLÜ TAKLİDİ YAPIYOR"

Bulut, TRT'nin açık bir şekilde suç işlerken, YSK ve RTÜK'ün "ölü taklidi" yaptığını ifade etti ve açıklamasına şu şekilde devam etti:

''İktidarı hedef alan en küçük bir eleştiri RTÜK’ün radarına takılıyor. RTÜK, düşünce ve ifade özgürlüğü sınırları içinde kalan yorum ve değerlendirmeler sebebiyle muhalif kanallara ceza yağdırıyor, ama tarafgirliği ayyuka çıkan TRT’yi görmezden geliyor. YSK, kendi kararlarını çiğneyen TRT için kılını bile kıpırdatmıyor. YSK da RTÜK de ölü taklidi yapıyor. Sarayın koruma kalkanının altına sığınan TRT yönetimi de suç işlediğini bile bile muhalefeti, milletin bir kesimini yok sayıyor. TRT’nin yaptıklarına göz yuman tüm kurumlar zincirleme şekilde görev suçu işliyor.

15 Şubat’ta reklam filmimizi parasıyla yayınlatmak için başvurduk. TRT bizi 3 hafta süresince ‘hukuk birimimiz tarafınca inceleniyor’ diye oyaladı. 3 haftanın sonunda TRT’den bizlere gelen yanıt, ‘Mart ayında uygun günümüz yok’ oldu. 1 dakika 60 saniye, 1 saat 3 bin 600 saniye, 24 saat 86 bin 400 saniye, 1 ay 2 milyon 622 bin 600 saniye fakat TRT’nin mart ayı süresince partimizin reklam filmini yayınlayacak ‘81 saniye’ uygun zamanı yok. Kamu kurumları kanunları çiğnemeyi alışkanlık haline getirirse; ortada hukuk devleti de kalmaz, basın özgürlüğü de. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde TRT’yi şikâyet edebileceğimiz bir hukuk kurumu kalmadı. O nedenle şikayetimizi milletimize yapıyoruz."

resim-2024-03-09-130313643.png

"CHP, TRT için RTÜK ve YSK'ya şikayette bulundu: "AKP’nin borazanı haline geldi"" haberi, 09 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 09 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan CHP, TRT için RTÜK ve YSK'ya şikayette bulundu: "AKP’nin borazanı haline geldi" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP, TRT için RTÜK ve YSK'ya şikayette bulundu: "AKP’nin borazanı haline geldi" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 21:51 Elektronik devi iflas etti, 3000'e yakın mağazası kapanıyor!
  2. 21:50 642 senelik caminin o özelliğini duyan resmen şok oldu!: Bunlara rağmen hala ayakta!
  3. 21:47 Köpek dehşeti can alıyordu! 7 yaşındaki çocuk ölümden döndü
  4. 21:46 Milyonlarca emekliye kötü haber geldi!: Temmuz ayında düşük zam alınacak!
  5. 21:46 O kişilerin WhatsApp hesabına kısıtlama geliyor: Bunları yaparken on kez düşünün!
  6. 21:44 Prof. Dr. Emre Alkin dövizi serbest bırakın diye seslenerek kur uyarısı yaptı!
  7. 21:44 Gelinim Mutfakta altın heyecanı sürüyor: İşte 2 Mayıs puan durumu!
  8. 21:41 O marka gıda ürünleri marketlerden çekiliyor! Salmonella bulundu, bağırsak sistemini etkiliyor!
  9. 21:41 İç mekandaki beyaz renk hakkında bilmeniz gerekenler!
  10. 21:40 Arkeologlar buldukları şey karşısında şok oldular!: İşte o dev canlı!
  11. 21:40 Galatasaray, Sivasspor maçı için hazırlıklara devam etti
  12. 21:38 Özgür Özel'den Erdoğan'a anlamlı hediye: Cumhuriyet Ateşi
  13. 21:35 Özgür Özel, Erdoğan ile görüşmesinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek
  14. 21:31 Birleşmiş Milletler: "Gazze'nin yeniden inşası 40 milyar dolardan fazlaya mal olacak"
  15. 21:30 Ticaret Bakanlığı'ndan tavuk eti ihracat kısıtlaması: Fiyatlar düşecek mi?
  16. 21:26 Türkiye, İsrail ile tüm ticari ilişkileri durdurdu
  17. 21:21 3 Mayıs 2024 Günlük Burç Yorumları: 'Enerji Dolu ve Yorucu Bir Gün!'
  18. 21:16 Gözlük camlarınızı bu malzemeyle 5 dakikada pürüzsüz yapın
  19. 21:07 Sivas'ta Kurban Bayramı için kesim fiyatları belli oldu: İşte 2024 kurbanlık güncel fiyatlar
  20. 21:05 Zorlu Ama Değerli: Akrep, Kova ve Oğlak Burçlarının Potansiyeli
Gündem Haberleri