CHP’de ‘Gelecek İçin Biz’ grubunun lideri Cihaner: Genel Merkez ve İBB arasında sıkıştırıldık

CHP’de ‘Gelecek İçin Biz’ grubunun lideri Cihaner: Genel Merkez ve İBB arasında sıkıştırıldık

CHP’de ‘Gelecek İçin Biz’ grubunun lideri Ci... ''Belediye başkanları öncelikle işini yapmalı ve bunu demokratik biçimde yapmalı”

CHP'de ‘Gelecek İçin Biz' grubunun lideri ve eski İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner'in itirazı var. Önceki gün yazımın başlığı “İstanbul ittifakı önce CHP içinde olmalı”ydı ve yazımda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sohbetlerinde kurduğu “Uzlaşı adayıyla İstanbul il kongresine gitmek gerekiyor” dediğini aktarmıştım. Aynı yazıda “Bu arada ‘uzlaşı' adayları olarak da iki isim, Cemal Canpolat ve gazeteci Necdet Saraç'ın adları koridorlarda dolaşıyor. Bu arada İmamoğlu bu hafta ilçe başkanlarıyla ve delege seçilen isimlerle görüşecek” notunu da eklemiştim.

Yazımın ardından İlhan Cihaner beni aradı ve dedi ki:

Kulağa çok iyi geliyor: İttifak, uzlaşı ve bir araya gelme. Doğrusu; aday olmak isteyenler ortaya çıkar. Çarşaf liste olur, bu doğal olarak delegelerin oylarıyla ortaya çıkar. İki taraf da ellerinde bulundurdukları güçle, birisi genel merkez diğeri belediye başkanlığı olanaklarıyla aday dayatıyorlar. Belediyeler üzerinden yapıyorlar bunu ve sonra da delegenin önüne ‘bu mu, bu mu' diye koyuyorlar! Seçimlerde blok liste olduğu için de tam bir tasfiye yaşanıyor. Bunların dışındaki herkes bir sonraki kurultaya kadar tasfiye ediliyor. Partiye yarayacak isimler de sırf karşıt listede olduğu için kenarda kalmak zorunda kalıyor. Bu parti içinde yoldaşlık ilişkisini de etkiliyor.

Tek aday çıkarma bakışı… Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde de tek adaylı kongreler dizayn edildi ya da uzlaşı adayı dayatıldı. Uzlaşıyı delege yapar zaten. Kimle kim uzlaşıyor. Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu uzlaşıyor. Bunların temsiliyeti güçlü mü? Doğru mu karar alıyorlar? Küskünlükler oluyor böylece. Dizayncı siyaset bırakılmalı. Örneğin…Genel merkeze yakın bir isim (isim de verdi Cihaner ama tartışma olmasın diye yazmıyorum), Kılıçdaroğlu kaybederse bir gün bile duramaz partide. Kimse selam vermez çünkü karşılığı yok. Ya da bazı belediye başkanları; çünkü bulundukları konum dışında karşılıkları yok. 200 kişi civarında insanın kurduğu oyuna dönüşüyor bu durum!

Biz elimizden geldiğinde ilçe kongrelerine katıldık. Bakış açımız şöyle: Genel merkezle İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasına sıkıştırılmış bir ‘değişim' tartışması partiyi yeni bir hezimetle karşı karşıya bırakacak bir tartışma. Bunun yerine ideolojisinin nasıl olacağı tartışılmalı. Bu parti Atatürk'ün ilkelerini özümsemiş sosyal demokrat bir parti mi olacak? Yoksa gitgide muhafazakar, aşırı milliyetçiliğe oturan bir çizgide mi olacak?  Buna karar verilmeli.

Yönetim tarzı anlattım biraz önce. İlçelerden itibaren delegelere müdahale ederek genel merkez ya da belediye olanaklarıyla olur mu? Üç kişi karar veriyor! CHP kadroları bu kadar kısır değil. Kadrolarına bakın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği gibi. Halktan soyutlanmış, demokratik kitle örgütlerinden kopuk… Bu yapı gelecek, kurultayda genel başkanı belirleyecek, PM'yi seçecek ve sonra da belediye başkan adaylarına karar verecek. Olmaz! İkisi de aynı anlayışın fraksiyonları. Biz de diyoruz ki; ideoloji tartışılsın, partinin yönetim şekli tartışılsın ve parti içi hukuk tartışılsın. Bu tartışmaya çekmeye çalışıyoruz. Belediye başkanları öncelikle işini yapmalı ve bunu demokratik biçimde yapmalı.”

"CHP’de ‘Gelecek İçin Biz’ grubunun lideri Cihaner: Genel Merkez ve İBB arasında sıkıştırıldık" haberi, 14 Eylül 2023 tarihinde yazılmıştır. 14 Eylül 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP’de ‘Gelecek İçin Biz’ grubunun lideri Cihaner: Genel Merkez ve İBB arasında sıkıştırıldık haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’de ‘Gelecek İçin Biz’ grubunun lideri Cihaner: Genel Merkez ve İBB arasında sıkıştırıldık 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 14:33 Büyük otomobil markası iflas bayrağını kaldırıyor! Satış için görüşmeler başladı
  2. 14:25 Hakan Fidan, Riyad'a gidiyor
  3. 14:19 Tesla, ekonomik zorluklara rağmen cesur bir adım attı! Türkiye'de o modele büyük indirim
  4. 14:19 Ali Yerlikaya 500 milyon liralık vurgunu duyurdu: 48 kişi gözaltına alındı
  5. 14:16 Japonya, Fuji Dağı'ndaki turist sorununa çözüm arıyor: Fotoğraf noktalarına bariyer çekilecek
  6. 14:11 Özgür Özel, 1.5 milyar borçla devralınan Yunusemre Belediyesi'nde
  7. 14:07 Bakan Işıkhan, asgari ücrette zam olup olmayacağını açıkladı
  8. 14:07 İşte 2023 model Fiat Egea Cross'un dikkat çeken yeni fiyatları!
  9. 14:06 Nisan 2024'te alkol fiyatlarına zam yapıldı: Rakı ve şarap fiyatlarında artış yaşandı
  10. 14:04 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı: Kamuda tasarruf dönemi başlıyor
  11. 14:04 Tarım Kredi Holding'de yağ skandalı: 2500 ton ham yağ kayıp!
  12. 14:01 İYİ Parti'de yeni lider arayışı başladı: Dört adayın yarışacağı salona seyirci alınmayacak
  13. 14:00 31 Mart gecesi seçimi kaybettiğini anlayan başkan gece yarısı belediyeyi batırdı iddiası
  14. 13:51 Şimşek'ten 'KDV' açıklaması geldi: Doğru belgelendirme için yapıldı
  15. 13:48 Akşener İYİ Parti'ye veda etti: Başarısızlığı ben aldım başarıyı siz yakalayacaksınız
  16. 13:44 Eski arabanızı elektrikliye dönüştürün! Türk firmadan devrim yaratan icat
  17. 13:38 Afrika Bitti Suriye Başladı: Pazartesi Gününe Dikkat! Alerjisi Olanlar Evden Çıkmasın
  18. 13:37 Altın Fiyatlarında Son Dakika Gelişmesi! Gram Altın 3.500 TL'yi Aşıyor mu?
  19. 13:36 Asgari Ücrete Zam Sürprizi! Işıkhan'dan Son Dakika Açıklama Geldi
  20. 13:36 İYİ Parti'nin Yeni Lider Adayı: Müsavat Dervişoğlu'nun Yaşamı ve Siyasi Deneyimi
Politika Haberleri